maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kevättä kohtiRaikasta kevään vihreyttä odottava tuleva kotipaikkamme. Voin jo kuvitella kuinka kaunis tuo koivikko onkaan kesällä! Koivikko oli yksi ratkaiseva tekijä tontin valintaa tehdessä, sellainen tärkeä tunnelmajuttu. Haluan että maisema huomioidaan tulevassa pohjakuvassakin niin, että talon päätyyn tulee ikkunoiden pääsuunta.

Olen laitellut muutamaan firmaan tarjouspyynnön maaperätutkimuksesta, ja aika iso hintahaitari tuntuisi olevan. Ja hinnat ovat myöskin nousseet aika tuntuvasti muutaman vuoden takaisesta, kun edelliseen taloon teetettiin vastaavaa. Jos kaikissa tulevissakin vaihessa hintojen nousu on yhtä hurjaa, en uskalla edes ajatella miten paljon se vaikuttaakaan kokonaiskuluihin! Toinen mihin olen laittanut tarjouspyynnön on arkkitehti jonka olemme valinneet omaa silmää miellyttävän tyylin vuoksi. Hänen tarjouksensa oli myös aika kohtuullinen, joten luultavasti teetämmekin tälläkertaa kuvat näin, ja niillä sitten kilpailutetaan talofirmoja. Luulen, että pieni ekstrapanostus rahallisesti tässä kohdassa voi olla koko projektin parhaiten sijoitetut eurot!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa! Uusi talo! Onnea! :)
  Ette pystyisi saamaan tulevia naapureita mukaan ja ottamaan sitä maaperätutkimusta kimpassa? Voisi tulla hiukan edullisemmaksi, kun kävisivät tekemässä alueella useammalle talolle tutkimuksen samalla kertaa.
  Suosittelen tuota, että otatte ensin arkkitehdin, jonka kanssa suunnittelette ja sitten kilpailutatte. Saatte semmoisen kuin haluatte ja mahdollisimman moni asia olisi valmiiksi mietitty kun kysytte talofirmoilta hintaa. Vaikka maksaakin, voi tulla edullisemmaksi ;) suunnittelukustannukset on kuitenkin melko pieni osa koko projektissa. (ja minusta väärä paikka säästää)

  Ihanaa päästä seuraamaan millainen teidän seuraavasta talosta tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seurailemaan, tässä riittääkin vielä pitkäksi aikaa käänteitä :-)

   Tuollai kimpassa otettiin tähän nykyiseen taloon ne tutkimukset, mutta tuolla se on vähän hankalaa kun läheskään kaikki tontit ei ole vielä meneet eli niitä naapureita ei vielä niinkään ole :-D Arkkitehtiin ollaan kyllä kallistumassa, on yksi hyvä jo kiikarissakin!

   Poista
 2. Mies tuossa huuteli olan takaa, että Porvoon suunnalta kannattaa kysellä perustussuunnitelmantekoon sellaista kuin Sami Lepistö. Maaperätutkimuksista ei osannut mainita mitään erityisestä "edullisena" mutta hyviksi haukkui uudenmaan pohjatutkimusta ja geounionia. Ja Pekka varmasti mielellään tekee paalutustarjouksen, jos sellaiselle tulee tarve :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Noista molemmista olenkin jo pyytänyt tarjoukset maaperätutkimukseen, mutta tuo perustussuunnittelun tekijä on vielä ihan aloittamatta. Ellei se sitten tule talotoimittajan kautta, kun nyt olis tarkoitus ottaa aika pitkälle valmis paketti, ja niissä on usein perustukset mukana :-)

   Poista
 3. Oisko se siis niin että ikkunat tulisivat olemaan itään päin sitten? Varmaan ihan kiva, mutta jos auringosta tykkäätte kovasti niin onko tarpeeksi valoisa suunta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan ikkunoita tulee olemaan vähän joka suuntaan, mutta ne suurimmat tulee luultavasti olemaan juuri itään ja etelään, eli tuonne parempaan maisemaan :-)

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!