keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Lähes valmiit luonnokset, ja väripohdintaa


Nyt alkaa luonnokset olemaan sillä mallilla, että ensimmäisiä tarjouspyyntöjä on lähetetty matkaan. Keittiöön ilmaantui vielä lisää ikkunaa työtason yläpuolelle, joka näkyykin ylläolevassa kuvassa. Ai että mä tykkään näistä hienoista havainnekuvista! Jotenkin tiloja hahmottaa noin sata kertaa paremmin näin, kuin pelkillä pohjakuvilla. Toki pohjakuviakin osaa jo lukea tässä vaiheessa aika hyvin, mutta silti havainnekuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja pelkät pohjat!

Käväistiin tänään alueella kurkkaamassa onko kukaan vielä aloittanut rakennustöitä, nyt kun se on juhannuksen jälkeen mahdollista. Ja kyllä siellä yksi urhea kaivinkone näytti olevan :-) Jollakulla on siis jo rakennuslupa, onnea! Aika monta tonttiahan on vielä varaamattakin, eli saas nähdä kuinka kauan menee että jokaisella tontilla on säpinää?

Nyt, kun talosta alkaa olla sisätilat jo selvillä, pyörii päässä ulkoväritys. Alueella on aika tarkkaan rajattu värit joita saa käyttää, ja ne on vielä ilmoitettu vähän hölmösti sellaisilla koodeilla, jotka ei ole ulkovärikarttojen koodeja lainkaan. Teettää siis haastetta löytää mitään värikarttoja joista sävyt löytyisivät. Toki sitten lopullista värivalintaa varten ostetaan varmaan pienet maalitörpot ja tehdään ihan koemaalaus, mutta ei nyt ihan kaikkia sävyjä viitsisi ostaa, jonkunlaista alkukarsintaa voisi tehdä ihan värimallienkin perusteella. Arkkitehtitoimisto on toki tehnyt havainnekuvia erilaisilla värityksillä, mutta koska niitäkään ei loputtomasti kehtaa heillä teettää, auttaisi tälläistä tuijottelijaa ne värimallit. Tykkäisin tuijotella niitä kaikessa rauhassa, tuijottelemalla asiat usein lopulta loksahtelee kohdilleen (todella yleispätevä ohje, eikö?) :-D Vahvimmat ehdokkaat ovat tällähetkellä ihan tumma harmaa, keltamulta, tai ihan vaalea harmaa. Ikkunat ja ulko-ovet ovat kai tulossa tummina joka tapauksessa.

Lopuksi vielä meidän kuusivuotiaan liikuttava tarjous eiliseltä: "Mä voisin sitte auttaa teitä sen uuden talon rakentamisessa. Jos mä pitäisin laudasta kiinni ja sitte isi ja pappa naulais sitä. Mä pitäisin sitä silleen keskeltä kiinni, niin sitten ne vois naulata sieltä päistä." Kiinni veti, ensimmäinen timpuri on siis löytynyt! :-)

4 kommenttia:

 1. Avaralta ja valoisalta, tosi kauniilta näyttää! Iik, ihanaa varmasti miettiä KAIKKI uudestaan... Me rakennettiin 16 vuotta sitten, vaikka olen tyytyväinen pohjaan ja talo on sopiva tälle sakille, niin kaikki nämä vuodet nukahtamisleikkinä suunnittelen uutta, "seuraavaa taloa". Joskus se on lapsuuden unelma ruotsalaisesta mansardikattohuvilasta ja joskus moderni kivitalo. Mies suostuu heti voitettuani lotossa. Aiai, miten olis kiva vielä kerran...
  Talon väriksi äänestän vaalean harmaata; harmaan kans passaa kaiken väriset kukat. Jos keltaisen jälkeen tulee vaikka pinkkikausi ;-). Kivaa, että pidät tätäkin blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti, en olisi uskonut että sanon näin, mutta kyllä se aika kivaa on :-) Ja nälkä kasvaa syödessä, edellisestä talosta jäi monta asiaa hampaankoloon, joita nyt yritetään saada toteutettua, ainakin osaa. Ja toki saada sitä lisätilaa. Minullakin riitelee kaksi puolta, toinen haluaisi asua isossa vanhassa hirsitalossa, vanhassa koulussa tms jossa olisi somaa ja kodikasta. Ja sitten se toinen puoli haluaa tälläistä veistoksellista modernia tyyliä. Moderni voitti tälläerää, tuleekohan meille sitten eläkepäivien iloksi vielä se hirsitalo? :-D

   Poista
 2. Upeat suunnittelukuvat ja ihana kirvesmiesehdokas :)
  Meidän talo valmistui helmikuussa ja nyt olisi ulkomaalauksen aika, ollaan muuten samoin uudella alueella ja on hauskaa, kun muutamat ovat jo alkaneet laittaa pihojaan, useimmat ulkomaalaavat samalla kun muutama tontti on vielä myymättäkin. Koko alue muuttuu hurjana ihan viikossakin.
  Luulen valinneeni meidän ulkomaalit lopullisesti ja valinnassa kyllä autoi, kun ajeltiin uusien talojen alueilla ja etsittiin omaan silmään mieleisiä sävyjä. Yhden tummanharmaan talon ohi ajetaan päivittäin ja tykkään väristä, kun se on vähän eri valossa eri värinen. Olen sitä nyt ihastellut viime kesästä saakka ja nähnyt talon kaikkina vuodenaikoina ja maalin isona pintana. Kävin sitten yksi päivä soittamassa ovikelloa ja kysyin, että olisiko koodia tiedossa. Talon omistajalla oli ihan lappu lompakossa, jossa hirveän pitkä koodi lukikin, sen kanssa ajattelin marssia maalikauppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin ihan hyvä metodi että katselee olemassa olevia taloja. Itsekin harrastin samaa tämän nykyisen talon värivalintojen aikaan. Silloin mulla oli selvät sävelet että keltainen tulee, mutta sävyä vähän vielä mietin, ja mulla olikin käsilaukussa aina se keltaisten värikartta. Sitten kun osui sopivan näköinen keltainen talo kohdalle, koetin mallailla kartasta että mitähän sävyä talo edustaa :-D

   Nyt tuntuisi olevan tuo tumma harmaa täälläkin suosikkina, tosin arkkitehti on piirtänyt talosta tavallaan kaksivärisen, ja se on vielä vähän epäselvää että suostuuko kaupunki siihen vai ei. Jos ei saada pitää kaksiväristä, niin sitten tosiaan sellainen kokonaan tumma, melkein musta voisi olla aika hieno. Ainakin sellaisista olen tykännyt kun olen nähnyt :-) Vähän hölmöä että väri pitää olla jo rakennuslupavaiheessa päätettynä, kun sitä mielummin mietiskelisi sitten kun se talo on jo siinä paikallaan, mutta nyt pitää vaan koettaa katsella taloa niillä sielun silmillä ja päättää väri niin :-D

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!