maanantai 21. heinäkuuta 2014

Parkettijuttuja


Postilaatikkoon kolahti ensimmäiset parketin mallipalat. Tilasin ne samasta nettikaupasta josta nykyisenkin talon lattiat aikanaan tilattiin. Eli kokemuksesta voin suositella, eikä ole edes maksettu mainos ;-)

Tällä kertaa ollaan laittamassa vaaleaa lattiaa. Viime kerralla meillä oli molempia mallipaloja, tummia ja vaaleita. Aivan loppumetreille asti oli vaihtoehtona myös kaunis vaalea saarniparketti, mutta lopulta päädyttiin tummaan tammeen. Nyt sitä samaa saarniparkettia ei enää ollut tuolla valikoimassa, mutta muita vaaleita oli useita. Nämä mallipalat ovat molemmat tammea, vasemmanpuoleinen on Novafloor 160 Tammi Extra White jossa on öljyvahattu ja harjattu pinta. Oikeanpuoleinen pala on Parador Trendtime 4 Tammi Living Arktis jossa mattalakka. Molemmat ovat yksisauvaisia ja viistetyillä laudan reunoilla kuten nykyinenkin parkettimme josta ollaan kovasti tykätty.

Viime kerralla päädyttiin lakattuun pintaan tehtyämme monia kokeita mallipaloille. Jätimme niihin vettä pinnalle, naarmutimme ym. Ja silloin mattalakkaus tuntui olevan parempi varsinkin veden kanssa. Lakattuun vesipisara vain kuivui, mutta vahattuun se imeytyi ainakin sauman kohdalta. Ja käytännössä lattia on kyllä kestänyt hyvin myös keittiökäytössä, toki jotain naarmuja on tullut tuolinjalkojen alla huopatassuista huolimatta. Nyt noita paloja katsoessa tekisi kuitenkin mieli kallistua vahattuun, niin paljon kauniimpi tuo väri on! Vaikka lakattukin on periaatteessa valkoinen, on ero silti tosi suuri. Toisaalta kun jompikumpi on lattiassa, eikä toista ole vieressä verrattavana, on yleisilme varmasti ihan vaalea ja kaunis. No, katsellaan. Onneksi tämänkin päätöksen tekoon on vielä aikaa, vaikka tunnetusti voi mennä ihan kalkkiviivoille asti päätöksen teko. Jostakin syystä nämä pienemmät päätökset on paljon vaikeampia kuin monet isot :-D

Viikonlopun asuntomessureissu meni oikein kivasti, vaikkei mitään uusia juttuja sieltä oikeastaan mukaan tarttunutkaan. Kotiblogin puolelle laitoin jonkun verran kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!