tiistai 15. heinäkuuta 2014

Rapuista ja kaiteista


Tässä vaiheessa suunnittelua tuntuu ajatukset sinkoilevan sinne ja tänne. Kun yrittää kerralla miettiä kaikkia talon osa-alueita, ei saa oikein mistään ajatuksesta kiinni. Tällä hetkellä ehkä päällimmäisinä ovat olleet keittiö, talon ulkoväritys, pihasuunnitelma sekä portaat ja niiden kaiteet. Eilisen illan viimeiset tunnit käytin roikkumalla netissä ja katselemalla portaita.

Meille on tulossa suorat pitkät rappuset, ja ne on keskellä taloa. Ne näkyy olohuoneeseen samoin kuten yläkerran aulan kaide, ja olohuoneen isojen ikkunoiden kautta koko kylälle. Eli ei mitään paineita ;-) Alunperin olin jumiutunut ajatukseen, että rappujen kaiteet ovat ajan hengen mukaisesti lasia. Kenties myös yläkerran aulan kaiteet, vaikkakin ajatus korkeasta tilasta ja lasikaiteista tuntuukin siltä että alkaa huimata. Juttelin taannoin naapurinrouvan kanssa joilla lasiset kaiteet on, ja hänellä oli kyllä hyvä näkökulma siihen, että kun lapset näkevät kaiteen läpi, ei tule niin kovasti kiusausta alkaa kiipeämään kaiteelle kurkottelemaan. Sekin on ajatus joka saa karvat pystyyn, että joku lapsista joskus onnistuisi tippumaan kaiteen yli..! Toisaalta, ihmisillä on ollut kyllä rappusia ja kaiteita taloissaan lähes kautta maailman sivun, eli ehkä mekin uskalletaan sellaisten kanssa elää. Koetetaan vaan takoa järjen ääntä lapsosten kaaleihin. Mutta niin, ne kaiteet. Lasiset voisi olla ilmavat ja kauniit, mutta. Siitäkin sain ensikäden tietoa ja käyttäjäkokemuksen, että todellakin niitä saa sitten olla jatkuvasti pyyhkimässä. Tiedän itsestäni, että minua alkaisi aika pian ahdistaa jos ne on koko ajan ihan likaiset, eli en osaisi antaa ollakkaan. Ja toisaalta viitsiikö sitä teettää itselleen tieten tahtoen reilusti lisähommia, niitä kun tuntuu olevan aika reilusti ennestäänkin? Kaikki kaiteet mukaanlukien sitä lasipintaa olisi kuitenkin kymmeniä metrejä pyyhittävänä! Selatessani netin kuvia, löysin ainakin Tähtiportaan sivuilta lopulta kivan näköisen vaihtoehdon, eli tälläiset metalliset pinnakaiteet.Pinnakaiteesta näkyisi samalla tavalla läpi kuin lasista, mutta ilman sitä jatkuvaa kiillotusta. Eivätkä metallipinnat olisi kuitenkaan niin massiiviset kuin puiset pinnat. Kääntöpuolena toki on sitten ne alakertaan ropisevat pikkuautot ja leegopalikat. Mutta ehkä tässäkin kohdassa yritämme jälleen kasvatusta :-D

Eli nyt, kun en ole kysynyt mitään hintoja vielä mistään, voisin julistaa että meille tulee pinnakaiteet. Niissä on sopivasti vähän retroa mukana, mutta ei liikaa moderniin taloon. Lisäksi näissä jatkuisi sama tyyli kuin talon ulkopuolella, johon on parvekkeille tulossa metallipinnaiset parvekekaiteet. Tykkään! 

7 kommenttia:

 1. Ison ja sottaisen perheen emo äänestää Tähtiportaita. Käytäntö. Ja aaaaah, miten kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis varsinkin tuo että pinnat ulottuu kattoon asti, on tosi kivan näköinen! :-)

   Poista
 2. Hei kiitos tästä vinkistä! :) Lasikaidetta olen minäkin tähän asti suunnitellut uuteen kotiimme, mutta nyt saatan muuttaa mieleni! Meillä kaksi pientä koiraa, joiden nenukuvia löytyy tämän hetkisen kodin parvekelasituksen alareunassa ihan jatkuvasti. Tähtiportaat tai muut samantyyppiset portaat ehdottomasti harkintaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Ja nyt kun noita on osannut katsella, tuntuu että on aika paljonkin erilaisia pinnakaiteta tarjolla. Vaikka ensin tuntui että on vaan puisia ja lasisia!

   Poista
 3. Löysin vastavierailulle uuteen blogiisi! Ihania kuvia ja hienoja suunnitelmia! Uudesta talosta tulee varmasti upea.

  Täältä myös ääni pinnakaiteille! Omaan makuun ovat nimenomaan sopivasti retrot. Meillä alkuperäisissä suunnitelmissa oli keskelle taloa jäävät kierreportaat mustilla pinnakaiteilla. Mutta kierreportaat olisivat vaatineet niin paljon tilaa, että luovuimme niistä, mutta pidimme kiinni pinnakaiteista. Ne tekevät moderneista L-portaista juuri sopivasti retrot. Eikä niistä tarvitse pyyhkiä sormenjälkiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit! Minä taas löysin teille naapurin rouvan vinkkaamana, kävelen nimittäin talonne ohi päivittäin (musta-punaisten tuplavaunujen kanssa) ;-) On ollut mukava seurata talonne valmistumista, ja meillä on tosiaan sama arkkitehtikin niin talot tulevat olemaan tyyliltään aika samaa!

   Minä pyysin taas ihan ensimmäisenä että suorat portaat, tänne ekaan taloon tuli U-malliset ja ollaan todettu ne lasten kanssa hankaliksi kun on paljon ohituksia portaissa ja ne askelmien kapeat päädyt on aiheuttaneet useampiakin lipeämisiä. Ja suorat tosiaan saan :-)

   Poista
 4. Haha, tulin lueskelemaan uusimpia kuulumisia ja muutaman mutkan kautta päädyin lukemaan kaiteiden valintaprosessia. Itsellä jostain syystä tämä on pyörinyt mielessä ja on muuten tismalleen samat ajatukset! Millähän tämän ratkaisun myisi vielä tuolle y-kromosomin omaavalle lasikaiteen kannattajalle? :D

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!