torstai 18. syyskuuta 2014

Keittiö, osa 4


Nyt on olemassa ekat luonnokset myös keittiöfirmasta jonka keittiö kuuluu talotoimitukseen. Aika samoista aineksistahan nämä kaikki luonnokset on tehty, koska meidän toiveet on toki olleet kaikille keittiöfirmoille samat. Tässä on erona muihin tuo saareke jossa ei olekaan paikkaa baarijakkaroille, ja yllättäen tykkään tästä ehkä kuitenkin enemmän. Keittiö olisi olkkarin suuntaan jotenkin rauhallisempi? Saareke on kyllä tässä turhankin suuri, sitä on syytä ehkä vielä vähän lyhentää että jää tarpeeksi kulkutilaa. Yläkaapit siirtäisin ikkunoiden yläreunan kanssa samaan tasoon.

Toinen ero useimpiin muihin ehdotuksiin on tässä nuo integroidut kylmälaitteet. Ja vaikka kuinka se musta festivo houkutteleekin koollaan ja laadullaan, on pakko myöntää että musta seinä olisi huomattavasti paremman näköinen mikäli siinä olisi kaikki ovet noita kalusteovia. Eli laitanko edelle käytännöllisyyden (joka on vieläpä melko kallista), vai turhamaisuuden visuaalisuuden? Koska keittiö on niin avointa tilaa, ja paistaa isojen ikkunoiden läpi myös naapureidenkin ihailtavaksi, ei ulkonäkö toki ole ihan sivuseikka sekään. Voi kunpa vain nuo integroitavat jääkaapit olisivat vähän isompia! Nykyinen jääkaappi on jo hiukka ahdas, ja tuo olisi vielä hieman pienempi sisätilaltaan. Hmm. Vaikea juttu. Toisaalta festivo on oikeasti aika arvokas, ja jos sen jättäisi pois, säästyisi siinä luultavasti ainakin tonni johonkin muuhun.

Jatkamme jälleen pohdintoja :-)

P.s. Tänään on kulunut jo kuukausi rakennusluvan sisään jättämisestä, eikä sitä ole vielä tullut. Eli se siitä parin viikon käsittelyajasta :-D No, kaipa se sieltä piakkoin?

1 kommentti:

  1. Oi ja voi. Kirjoittelin pitkään ja kun kirjauduin sisälle niin kaikki hävisivät...

    Sitä vain sanoin, että blogi luettu kertaistumalta läpi ja varmasti palaan :) samoilta suunnilta haaveillaan tonttia ja näin keltanokkarakentajana teidän meininki vaikuttaa hurjan asiantuntevalta. Eipä olisi itsellä tullut mieleen, että rakennusluvan voi hakea jo ennen kun rakentaja on tiedossa. Itseäkin houkuttaisi juuri meille suunniteltu talo, mutta sitten toisaalta ensirakentajana tuo budjetinhallinta ja pienlapsiperheen ajanhallintaa hieman pelottaa. Mutta opinpa siis juuri, että arkkitehdin suunnittelemankin talon voi saada muuttovalmiina. Tai ehkä sisustusvalmiis olisi oikea ratkaisu... Hmmm.

    Mutta siis tuohon kylmäkalustepohdintaasi kommenttina, että meillä on nyt integroidut kalusteet ja vaikka ovatkin esteettisesti kauniit, niin en niitä uuteen kotiin enää laittaisi. Päällimmäinen syy on kalusteovien painavuus joka siis rasittaa saranoita niin paljon, että niiden käyttöikä on n.6-8v. Ja saranaa ei niin vain itse vaihdetakaan, eli kun tilaat korjaajan paikalle niin hintaa tulee n. 150€/sarana. Ovi on itsessään niin painava, että siihen ei sitten saa laittaa oikeastaan mitään painavaa. Toinen ongelma on se, että kun kaluste on kiinteänä,paikallaan niin takaa ei pääse putsaamaan pölyjä joka taasen on ongelma laitteen kestävyyden osalta. Niin ja kun laite lopulta hajoaa, on paljon kalliimpaa jaa vaikeampaa uusia se kuin jos vaihdettavana olisi kaksi standardimitoituksen laitetta.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!