keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Lähes ilmaista kastelua ja vähän muitakin juttuja


Laitanpa tähän itselleni muistiin, kun äsken tuli ulkorakennuksen mahdollisia vesiä ja viemäreitä miettiessä mieleen tämä parin vuoden takaisilta asuntomessuilta bongaamani vesitasku. Ulkorakennuksen seinään kun laittaa tämän säiliön, niin sitten ei haittaa vaikkei siellä olisikaan ulkohanaa, koska siellä suunnalla tarvittavat kasteluvedet saa tästäkin. Ja varmasti tulee halvemmaksi kuin vesijohdon vetäminen ja putkarit ym. Ja vesikin on ilmaista, toisin kuin se perinteisestä hanasta tuleva. Tuon hinta etupanelin kera näytti pyörivän noin kolmessa sadassa.

Pakko vielä vähän hehkutella täälläkin, meillä oli nimittäin eilen tämän nykyisen, ekan talomme lopputarkastus! Ja vaikkei tilaisuus itsessään ollutkaan kummoinen, niin onhan sen symbolinen arvo suuri. Ainakin kaikki jotka ovat rakentaneet tai rakentavat, ymmärtänevät iloni! Ihan hauskaa että ehdittiin pitää se ennen uuden talon rakennusluvan saamista, niinsanotusti "jaloista pois" :-D Uuden talon lupahan piti rakennusvalvonnan alkuperäisen arvion mukaan tulla jo jonkun aikaa sitten, mutta ei ole vielä tullut. Lasikuistin aiheuttama talon ylimääräinen pituus aiheuttaa nyt vähän viilaamista, mutta eiköhän siihen kohta saada jokin ratkaisu että päästään oikeisiin hommiin vihdoin!3 kommenttia:

 1. Me upotettiin kuution vesisäiliö maahan ja johdetaan sadevesiä sinne kasteluvedeksi. Uppopumpulla sitten saadaan siitä vedet ylös. Kustannukset olivat mielestäni aika kohtuulliset, säiliö maksoi 50e, liimattiin uretaanilla styroksit kylkiin ja yksi putkenpätkä ylös, joten kokonaiskulut pyörivät satasen nurkilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa hyvältä! Ja hinta on vielä pienempi :-) Miten olette ratkaiseet sen, jos säiliö tulee täyteen? Mihin vesi pääsee valumaan? Tuossa vesitaskussa on näemmä joku ohivuotosysteemi, eli jos tulee täyteen, menee loput sadevesiviemäriin normaalisti. Ja talvella laitetaan siihen asentoon, eli se säiliö-osuus ohitetaan kokonaan. Katselin kyllä jotain maahanupotettaviakin systeemejä, mutta niissä tuntui olevan liian monta liikkuvaa osaa, ja missään ei ollut hintoja esillä niin hylkäsin ne ainakin hetkeksi :-D

   Poista
  2. Laitettiin ihan ylivuotoputki josta se sitten menee normaaliin sadevesiviemäriin. Ja jos päädytte tuolla diy-hengellä homman toteuttamaan, pohjaan ei sitten laiteta styroksia ja vempele muutenkin upotetaan routarajan alapuolelle. Se vesisäiliö on siis ihan sellainen valkoinen muovisäiliö missä on se rautakehikko ympärillä, pitäisi kestää maanpaineetkin. :) Käyttökokemuksia ei olla vielä saatu, mutta vinkki saatiin tutulta jolla oli positiiviset käyttökokemukset.

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!