tiistai 23. syyskuuta 2014

Pintamateriaalivalintoja tekemässä


Koska päädyimme rakennustavassa muuttovalmiiseen, tulee pintamateriaalit pääosin yhdestä paikasta. Tänään käytiinkin viettämässä siellä iloinen ja tehokas kolmetuntinen ja saatiin aika hyvin jo vaihtoehdot kartoitettua. Meillä oli toki entuudestaan jo tosi paljon mietittynä värejä ja muita asioita valmiiksi. 

Ylläolevassa kuvassa parkettivaihtoehtojamme. Meillä on siis toiveena vaaleasävyinen puulattia, se lankkulattia josta olen haaveillut jäi valitettavasti pois ihan kustannussyistä. Vaikkei lattialankku itsessään olekaan kovin kallista, tulee asennuksen, hionnan ja pintakäsittelyn jälkeen neliöhinnaksi niin hillitön lukema, että jooei. Pitäähän sinne sitäseuraavaan taloonkin kai jäädä jotakin haaveita ;-)

Tässä vielä karsitut ehdokkaat alakerran lattiaksi. Vaihtoehtoina on tuo puunsävyisempi saarniparketti koko taloon, tai sitten tuo valkoisemmaksi lakattu alakertaan, ja yläkerran makuuhuoneisiin puunsävyinen, elävämpi saarni joka näkyi ylemmässä kuvassa oikealla. Itse olen kallistumassa tuohon valkoisempaan, mies tykkäsi enemmän puisemmasta. Laatoistakin saatiin jo aika hyvin katsottua muutama vaihtoehto. Tuo 5x5 pikkulaatta oli minulla jo valmiiksi visiona kylpytilojen lattiaan. Eteinen, kodinhoitohuone ja alakerran vessa olisi tulossa joko tuolla isolla vaaleanharmaalla laatalla, tai sitten sillä betonipinnalla. Nämä jäi vielä mieleen muhimaan, ja odottamaan betonilattialle tarkempaa hintaa. Kylppärin lattialaattojen kanssa pitää vielä pohdiskella, haluaisin sinnekin mielummin tuon valkoisen, mutta järki koettaa sanoa että siivoaminen ja saumat jajaja... En haluaisi nyt kuunnella kuitenkaan järkeä :-)

Saunan paneleista tehtiin ehkä vähän outo ratkaisu, kun vaihdettiin pakettiin kuuluvat tervaleppäpanelit ja lauteet kuuseen. Kun en kerran saa kuusilattioita, niin saunan sentään voin saada :-D Jää nähtäväksi käsittelemmekö ne mustiksi niinkuin täällä ensimmäisessä talossa, vai annetaanko ollakin ihan puunsävyisenä tällä kertaa. Puukiuas tulee vaatimaan todennäköisesti jonkinlaisen palomuurin viereensä, ja se päällystetään sitten luultavasti tuolla pienellä lattialaatalla myös, oli se nyt sitten kumpaa väriä tahansa.

Ihan hyvä mieli jäi reissusta, vaikka yllättävän uuvuttavaa tuo valitseminen on. Nyt ansaittuihin tiistailöylyihin rentoutumaan!


8 kommenttia:

 1. Eikö toimittajan valikoimissa ollut lankkulattian näköistä laminaattia? Semmoinenkin on minusta kivan näköistä. Mutta tietysti jos ei tykkää laminaatista... Tai jos ei ole valikoimissa. Hyvät valinnat silti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan niitä varmasti ollut. Itse tykkään kuitenkin siitä, että materiaalit ovat sitä miltä näyttävät. Eli en ole laminaatin ystävä, sanotaanko näin :-)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää valinnat:) Oma suosikkini on ollut tuo Saima-parketti, mutta hinta hurjasi päätä että oli pakko unohtaa. Mitä todennäköisemmin päädymme Orient Occidentin pitkään lankkulaminaattiin, se kestää myös keittiössä mikä oli meille se ratkaisevin asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Keittiössä on kyllä haasteensa lattialle! Meillä on ollut tässä nykyisessäkin talossa parketti keittiössä, ja sen kanssa pystyy kyllä elämään vaikka ehkä hieman enemmän pitääkin varoa. Omasta mielestäni kulunut parketti on edelleen parempi kuin kulunut laminaatti. Eli makuja on monia, ja onneksi kaikille löytyy nykyään hyvin vaihtoehtoja joista valita :-)

   Poista
 3. olipas jännä tunne kun löysin blogiisi! me ollaan asuttu uudessa (muuttovalmiissa) talossa reilu puoli vuotta, ja vähän välilä huomaan ajattelevani, että ``sitten sinne seuraavaan taloon..``:) mies ei kyllä ole lämmennyt näille puheille ihan täysin vielä..:)

  lueskelin aiemmat postauksesi läpi, ja kaikki luonnokset näyttävät aivan huikaisevilta! kuva talosta ulkoapäin on lähes minunkin unelmani, todella hieno! mutta tuon kokoinen talo on varmaan jo vähän isomman budjetin hommia, onko tunkeilevaa, jos kysyn yhtään missä budjetti teillä pyörii tulevan projektin tiimoilla?
  odotan innolla uusia postauksia ja luen blogiasi jatkossakin.:)

  -ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, siitä se ajatus sitten lähti ;-) Katsotte siinä muutaman vuoden, että lähteekö ajatus kypsymään vai ei :-)

   Budjetti on niin vaikea juttu, siihen vaikuttaa moni asia, eikä laskelmat ja todellisuus aina välttämättä kohtaa. Yllätyksiä voi tulla tai olla tulematta. Tonttien hinnat vaihtelee paljonkin. Myös oman työn määrällä voi vaikuttaa loppusummaan merkittävästikin! Me aiotaan tehdä ulkorakennus itse pitkästä, ja pihatyöt jää konetöitä lukuunottamatta kokonaan meille. Myös talon maalaus tehdään itse. Kun lasketaan kaikki kulut yhteen (paitsi tontti) ja jaetaan se kaikilla neliöillä, siis mukaanlukien lämpimän ulkorakennuksen neliöt, jää meillä neliöhinnaksi näillänäkymin 1880e/m2. Toki jos teettäisi ihan kaiken ulkopuolisilla, summa olisi isompi.

   Poista
 4. Ajauduin blogiinne nyt ensimmäistä kertaa ja ehdin jo jonkin verran tutustua projektiinne. Meillä on siinä mielessä samansuuntainen tilanne, että olemme aloittamassa toisen talon rakentamista. Itse olen Porvoosta kotoisin, toisaalle ovat tuulet vieneet, mutta juuret löytyy edelleen sieltä. Ihan paras kaupunki!

  Pakko sanoa tuosta valkoisesta kylppärin lattiasta, että mieti nyt tarkkaan! Meillä on nykyisessä talossa vaalea kylppärin lattia vaaleine saumoineen ja on kyllä ollut välillä vähän tuskaista. Alku vuodesta hankittu höyrypesuri on sentään vähän helpottanut puhtaanapitoa. Suosittelen, jos valkoiseen päädyt! Muistan aikoinaan kun laattoja valittiin, että myyjä sanoi jotain "90 % ihmisistä valitsee tummemman lattian kuin seinät" todettiin, että "no me kuulutaan sitten siihen 10 %:iin" :D Eipä tullut silloin ihan hirveesti mietittyä, että miksi!

  Tsemppiä jatkoon! Jään mielenkiinnolla seurailemaan :)

  -K Meidän Residenssi -blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, ja kiva kun löysit tänne :-)
   Valkoisesta laatasta itselläni on jo kokemusta sen verran, että meillä on yläkerran vessassa valkoiset laatat ja saumat tässä nykyisessä talossa. Ja ne on tosi kauniit, eihän siitä mihinkään pääse :-D Laitoin saumoihin heti uutena saumasuoja-aineen, ja olen toistanut käsittelyä silloin tällöin perusteellisen siivouksen jälkeen. Omasta mielestäni saumat ovat pysyneet ihan siisteinä. Toki kylppärissä on käyttö ihan toista luokkaa kuin vessassa, mutta näissä vaihtoehdoissa minulla olikin mielessä että jos laitetaan valkoiset laatat, on niissä tummemmat saumat. Kuten kuvassakin on tuo mallitikku. Ja tummempiin laattoihin taas hieman vaaleampi sauma. Eli jos pelkkien saumojen perusteella miettii puhtaanapitoa, meidän nimenomaan kannattaisikin laittaa valkoinen, koska siinä on tummemmat saumat! Mutta saas nähdä, mitään päätöstä en ole vielä saanut tehtyä :-D

   Tervetuloa seurailemaan!

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!