sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Punaista heinikossa


Tämähän on jo oman postauksensa arvoinen juttu. Kaupungin miehet/naiset ovat käyneet siis viikolla merkitsemässä tulevat talon kulmat tontille. Me käytiin tänään sunnuntaiajelulla ja katsastamassa kepukat, ja samalla tarkastettiin muutenkin että onko siellä paikat siinä kunnossa että ensi viikolla tuleva kaivuri voi aloittaa työnsä esteettömästi. Kaikki oli ihan ok. 

Muutama havainto kepukoista: varasto tulee yllättävän lähelle naapurin rajaa. Talon ja varaston väli on yllättävän pieni. Talon pohja on tontille sijoitettuna vielä suurempi kuin luulin. Siis tosi ison näköinen! Ja näistä kaikista kolmesta johtuen meille saattaa tulla haasteita pihan laitossa kun sokkelit ja talot on paikoillaan, takapihalle ei nimittäin pääse oikein mistään. Pitääpä haastatella kaivurimiestä huomenna kun tapaamme, että miten pienestä tilasta mahtuu pikkukaivuri sujahtamaan. Tai sitten pitää anoa naapurilta että saadaan mennä heidän pihan kautta.

Me käväistiin miehen kanssa pari päivää sitten myös toisen kerran katsomassa sisustusmateriaaleja, ja nyt moni valinta olikin jo vähän selkeämpi. Nayttäisi siltä, että tyylistä on tulossa aika musta-valkoinen, mutta toisaalta meillä on esineet ja kalusteet värikkäitä. Ehkä ihan hyväkin, että talo pinnat antavat niille ikäänkuin taustan? Lvi-kuvat on jo valmiit, ja sähkökuvia viilataan parhaillaan. Tässä kohdassa kannattaakin olla ajatuksella mukana, että kaikki tulevat jouluvalojen paikatkin saa omat töpselinsä! Valaistus on muutenkin sellainen osio johon yritän nyt panostaa, ekassa talossa tuo puoli jäi ehkä hieman liian vähälle huomiolle.

Huomenna tosiaan tulee kaivurimies hakemaan hänelle teetetyt laminoidut kuvat, ja tiistaina hän vie koneensa tontille. Ja siitä se konkreettinen rakentaminen vihdoin ja viimein alkaa! Vaikea melkein uskoa, ennekuin näen omin silmin :-D


4 kommenttia:

 1. Hienoa, siitä se lähtee! Jännät ajat varmasti, ja inspiroivaa nähdä, miten talo vaihe vaiheelta nousee. Saako kysyä, minne päin Porvoota rakennatte? (ymmärrän, jos et halua täällä sitä toitottaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä jännää, vaikka toista kertaa ollaankin jo asialla :-) Talomme tulee Toukovuoren uudelle alueelle.

   Poista
  2. Sehän on kiva alue, meri ja muu luonto lähellä, mutta myös keskustaan ja palveluihin lyhyt matka :)

   Poista
  3. Juurikin näin! Ja aika samoista syistä sieltä tontin halusimmekin :-) Kivaa myös päästä seuraamaan taas uuden alueen kehitystä, ensimmäinen talommekin rakentui kokonaan uudelle alueelle.

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!