maanantai 20. lokakuuta 2014

Tänään tälläistä


Rakentajan päiväohjelmaan on kuulunut vihdoin tänä aamuna saapuneiden perustuskuvien tsekkaus. Toki sieltä puuttui juttuja kuten terassin etureunan perustus kokonaan, niiden kommentointi takaisin suunnittelijoille. Saas nähdä koska saadaan ne valmiiksi. Välitin kuvat vielä pääsuunnittelijalle ja vastaavalle heidän mahdollisia kommenttejaan varten, sekä yhdelle kaivurimiehelle jotta hän saa tarjouksensa tarkennettua. Vastasin pariin muuhunkin meiliin. Sitten pikaisesti lapsille sapuskaa, ja kohti palaveria porrasvalmistajan kanssa. Löysin perille, ja saatiin suunniteltua jo portaille pari vaihtoehtoista suunnitelmaa, jotka riippuu taas mistä roikkuu. Jahka talofirmalta saa kannanoton voiko yläkerran umpikaidetta vaihtaa rakenteiden puolesta avoimeksi, niin sekin asia ratkeaa. Pinnakaidetta kattoon asti olisi nyt rappuun tulossa, aivan kuten joskus aiemmin jo intoilinkin. Yläkertaan tulee vaihtoehtoisesti joko lasikaiteet tai lisää pinnoja. Sain porrashemmon innostumaan myös ideastani, jossa yhdistettäisi heidän pinnakaiteilla varustettu porrasmalli, ja satulaportaan pykälletty reuna. Hän lupasi selvittää onnistuisiko sen toteutus. Lupasin että voimme olla koekaniinina jos mallin valmistus vain onnistuu. Jää nähtäväksi!

Iltapäivällä soittelin keittiöfirmaan ja kyselin tarjouksen perään. Lupasi pian. Samoin soitin kaivurimiehelle, ja varmistin että ehtiikö hän katsoa tarjouksensa mahdollisimman pian. Lupasi. Soittaminen tuntuu aina olevan tehokkaampaa kuin meilin laitto! Ilmoitin arkkitehtitoimistoon yhden hyvän mustan maalin sävyn jonka olen saanut tietooni, tulevaa ulkovärisuunnitelmaa varten. Sellainenkin pitää vielä tehdä. Lopuksi tilasin vielä kaupungilta tontille talon sijainnin merkitsemisen, jonka olin ihan tyystin unohtanut! Onneksi lupasivat ajan jo keskiviikolle.

Kyllä tämä tästä. Ihan oikeasti. Kyllä. Hoen tätä itselleni, sellainen kireä hampaat-yhdessä terapiahymy kasvoillani... :-D Nyt alkaisi olla jo tosi kivaa jos tontilla tapahtuisi jotakin. Oikeastaan ihan mitä vain. No, keskiviikkona sinne ilmestyy sentään punaisia kepukoita maahan, se on ainakin jo jotain!

6 kommenttia:

 1. Mustassa ulkomaalissa kannattaa ottaa huomioon se, että keväisin meillä ainakin mustat kaiteet ovat kivasti keltaiset siitepölystä. Se siitepöly näkyy melkoisen hyvin siinä mustan päällä. Meillä on myös melkoisen paljon mäntyjä takana olevassa metsässä josta siitepöly talolle leijailee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiitos kommentistasi! Meillä ei ole tulossa lainkaan puisia kaiteita, eli maalatut tummat pinnat olisivat vain pystypintoja. Ja metallikaiteista siitepöly lähtee kyllä pyyhkimällä. Hyvä huomio kuitenkin!

   Poista
 2. Olen myös huomannut että soittelu on tehokkaampaa kuin meilit :) Keittiötarjoukset meilläkin syynissä, pitäisi vastata asap... Mutta mitä vastataan, mikä valitaan? Siinäpä pulmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän päivän tunnelma minulla on se, että puhelimessakin on helppo lupailla vastauksia, mutta niitä ei siltikään tule. Alkaa hihat kohta käryämään, kun mikään ei etene, ei mikään!!

   Poista
 3. Tsemppiä projektiin. Tosi kivannäköinen talo teille tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Just nyt on vähän tälläinen turhaumavaihe meneillään, mutta ensi viikolla pitäisi vihdoin alkaa ihan oikeastikin tapahtumaan, ja kyllähän se siitä sitten lähtee taas rullaamaan :-) Tsempit teillekin!

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!