lauantai 1. marraskuuta 2014

Raksaviikko 1


Nyt kun päästiin siis tontilla tositoimiin, päätin aloittaa viikottaisen raportoinnin. Ajattelin ottaa kuvan viikottain suunnilleen samasta kohdasta, niin kuvasarjasta sitten aikanaan näkee miten se ihan kirjaimellisesti siihen nousi. Tässä siis tilannetta ensimmäisen raksaviikon jälkeen:Maatyöt hyvässä vauhdissa. Viemäriä ja kaivoja asennettuna. Savea viety pois jonkun verran. Alueella vielä melko autiota.


Jälkikasvu on joka kerta tontilla käydessä singahtanut suoraan aina tuonne viereiseen pieneen metsään, jossa heillä on jo vakiintuneet leikkipaikat. On mm. grillipaikka, ja makuuhuone, ja leikkihuone. Pikkupojilta tuntuu käyvän vähän ripeämmin tuo rakentaminen kuin meiltä kankeilta vanhuksilta :-D Ihmekkös tuo, kun ovat molemmat raksalla eläneet käytännössä lähes koko elämänsä. Todellisia ammattilaisia siis! 


Tänään muistin taas elävästi kuinka paljon vihaankaan savea. Ekan talon työmaavaiheessa ja vielä muuton jälkeenkin ennenkuin piha oli tehty, me käytännössä uitiin savessa, jatkuvasti. Sitä ei tarvitse olla kuin yksi teelusikallinen, niin sillä saa kätevästi sotkettua parikin lasta päästä varpaisiin. Ja kodin siinä samalla. Ja kun sitä on koko pihan verran, niin... Noh, koska muistini tuntuu olevan joissakin asioissa aika lyhyt, uskon siihen että tämäkin savinen vaihe elämästä unohtuu yhtä nopeasti kuin se ensimmäinenkin :-D


Iltasella vietimme kotona pienen pienet pikkujoulut/monttuharjakaiset tms. Mies pyöräytti kauden ensimmäiset joulutortut, juotiin glögiä ja kuunneltiin joululauluja. (Oikeasti!) Tästä on hyvä jatkaa :-)

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun muutkin on jo viritelleet joululauluja! :))

  ps. itse 'lohduttelen' että kohtahan se maa tontillakin jäätyy ja savi ei ole enää ongelma :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joululaulut on aloitettu! :-D Ja tässä kuussa mennään jo yhteen joulukonserttiinkin, että ihan hyvin voi jo aloitella :-D

   Poista
 2. Oujee! Siitä se lähtee :) Kiva idea tuo kuvaaminen samasta kohdasta, voi vaikka tupareissa laittaa filminä pyörimään. Ja joulutortut on muuten ihan parhaita, etenkin ne ensimmäiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ne ekat on ne eniten odotetut :-) Sama muunkin jouluruuan kanssa, mutta toisaalta tykkään niistä niin paljon että ei harmita syödä niitä vaikka pari kuukautta putkeen, kunnolla pidennetty joulu! :-) Pitää koettaa tosiaan päästä käymään tuolla mahdollisuuksien mukaan viikottain ja ottaa aina se kuva. Toki kuvia tulee otettua muutenkin, mutta tuo viikottainen vertailukuva. Hieman haastetta tuo tietysti naapureiden työmaat, kun en niitä viitsisi niin kuviin ottaa, ja poisrajaaminen aiheuttaa vähän haastetta kuvakulmille.

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!