sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Raksaviikko 2


Toisen raksaviikon jälkeisessä kuvassa ei tule kovinkaan paljoa informaatiota tuon edessä olevan styroksikasan vuoksi. Mutta kasa itsessään kertoo, että edistytty on. Maatyöt ovat ensimmäiseltä osioltaan valmiit, ja ensi viikolla pitäisi alkaakin jo perustusten teko. Niitä varten on tuotu tontille valmiiksi jo eristeitä ja raudoitusrautoja.


Menneen viikon tapahtumiin kuului myös paalutus. Raporttia emme ole vielä saaneet, eli en tiedä kuinka paljon paalua maahan lopulta upposi. Nähtävästi vähän enemmän kuitenkin kuin maaperätutkimuksen perusteella oli odotettavissa. Talon takakulmastakaan ei löytynyt läheltä pintaa kalliota niinkuin otaksuttiin, vaan tosi iso kivi josta saankin hienon elementin aikanaan puutarhaan :-)


Sisustusvalintojakin on pohdittu ahkerasti, välillä tähän on käytetty myös nukkumiseen tarkoitettuja tunteja vuorokaudesta. Siis suomeksi sanottuna alkaa vähän ressiä pukata kun pitää öisinkin rakentaa. Olin jo löytänyt nämä instagramissakin esittelemäni ihanat vaihtoehdot kodinhoitohuone-pukkari-pesuhuone-sauna-akselille, muttamutta. Talofirma ilmoitti että mikäli käytetään tuollaista laattaa jossa kaikki saumat eivät ole suoria, tulee työn osuudelle lisähintaa 45e/m2!! Siis jo olemassa olevan työnhinnan päälle. Siis mit...!?! Kyseenalaistin hinnoittelun aika rankasti, koska ei kukaan laatoittaja saa menemään tuntia per neliö enemmän aikaa noihin verrattuna tavallisiin laattoihin (ovat siis verkossa), mutta näin se nyt kuitenkin kuulema on. Eli nyt pitää sitten harkita vielä uudestaan, että haluanko noita laattoja ihan todellatodella melkein satasella per neliö. Voi olla että en. Vaikka olinkin jo innostunut tuosta hunajakennosta ihan erityisesti, että vihdoin löytyi mieluinen. Ni ei. Niin paljon ärsyttää tuo hinnoittelu että hetken aikaa ehti jo harmittaa että tulikin valittua ylipäätään tämä rakennustapa. On jäänyt jo lautalattiat ja betonilattiatkin sen takia saamatta. No, itsepä valinnan kuitenkin teimme, eli nyt se on vaan sopeuduttava. Tai kiltisti maksettava tuo järjetön lisähinta. Plääh. 

Isänpäivää vietettiin toki viikonloppuna myös, ja oli mukavaa käydä kotiseudulla tapaamassa isovanhempia. Ihan hyvä välillä vähän irtaantua tästä kotoa, jotenkin tässä on ollut viime aikoina niin jumissa näiden ajatustensa ja ressiensä kanssa. Sukulaisten kanssa turistessa sai asiat taas vähän enemmän oikeat mittasuhteet, ja huomasin että ihan hyvinhän tässä on hommat sittenkin sujuneet :-)

Lopuksi vielä pieni pahoittelu, en ole pystynyt muutamaan päivään vastaamaan kenenkään kommenteihin, anteeksi! Bloggeri ei anna siis kommentoida, ei tänne omiin blogeihin eikä kenenkään muunkaan. Palailen siis vastausten kera, kunhan keksin että mistä tässä nyt oikein kiikastaa.


11 kommenttia:

 1. Kyllä minusta teitte oikean ratkaisun sen rakennustavan suhteen, kun eikös se ollut se jossa itse pääsette helpommalla eikä tarvi joka materiaalipakettia olla päivystämässä paikan päällä. Teidän olis kuitenkin tarkoitus selvitä hengissä tästä, joten päätös oli oikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllähän sitä silloin punnittiin monelta kannalta. Mutta silloin ei ollut tiedossa että valinta rajaa myös materiaaleja näin paljon. Pitää vissiin rakentaa sitten vielä se kolmas talo että saa kaiken mieleisekseen ;-)

   Poista
 2. Ongelmia on kaikissa rakennustavoissa...
  Ettekö pysty ottamaan kosteita tiloja ilman valmiiksi laatoitusta ja sitten itse hoitaa laatoituksen kun muuten valmista? On nimittäin tosi suolainen lisähinta. Ei tuo nyt niin hankala laatta ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, että ei mitään oikotietä onneen olekaan. Nyt on vaan ehkä vähän kärjistynyt se harmitus, kun yksi toisensa jälkeen nuo minun etukäteen haaveilemat pintamateriaalit ja ratkaisut on kaatuneet siihen että he ei joko tee ollenkaan, tai lisämaksu on jotain ihan älytöntä. En usko että tuollainen urakan osittaminen oikein onnistuu, kun on kuitenkin muuttovalmiina tilattu. Siinä voi sitten tulla ongelmaa vastuiden ja muiden kanssa. Mutta tosiaan tuosta laatasta ei selitystä löydy noin isolle hintaerolle, siihen ei mene kuin pari sekuntia enemmän aikaa kun asettelee tuon verkon paikoilleen verrattuna tavalliseen kymppikymppi laattaan. Laastia menee sama määrä, saumalaastia jopa vähemmän kuin esimerkiksi yhdessä vaihtoehdossamme 5x5 laatassa. Leikkaaminen on ainoa joka on vähän haastavampaa, mutta ei niitä jokaista levyä tarvitse leikata, ja silti lisähinta on jokaiselle neliölle! Eli toisinsanoen he eivät vain halua tehdä noita. Pitää varmaan nyt palata ajatuksissa sinne alkuperäiseen suunnitelmaan ja ottaa se mosaiikki, siitäkin tulee ihan kaunis varmasti :-)

   Poista
 3. No onpa kyllä järjetön hinta! :O Meille laitettiin tuota kennolaattaa ja ihan ilman verkkoa ja vieläpä oli ensikertalainen (mieheni siis) asialla ja silti onnistui vallan mainiosti. Haiskahtaa laiskuudelta ja rahan ahneudelta. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika korkea. Kuulema heillä on laatoittajan kanssa sellainen sopimus, että kaikki mitä ei voi suoraan leikata laattaleikkurilla vaan pitää rälläköidä, menee tuolla lisähinnalla per neliö. Koska ollaan otettu tuollainen muuttovalmis-toimitus, on nämä niitä kääntöpuolia koska ei pääse itse valitsemaan tekijöitä tai vaikuttamaan siihen mihin laskutus pohjautuu. Mutta kuten sanottua, se pitää nyt vaan sitten meidän arvioida että kuinka kovasti tuota laattaa halutaan :-)

   Poista
 4. Hei! Kuullostaa mielenkiintoiselta tuo hinnoittelu!. Meillä on haussa suunnitelutarveratkaisu ja toivon, että oltais joskus samassa vaiheessa :-D. Mutta saako kysyä miksi valitsitte teräpaalut vs betonipaalut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valinta ei ollut oikeastaan meidän, vaan perustussuunnittelija on määritellyt paalut :-) En kyllä itseasiassa pitänyt betonipaaluja edes vaihtoehtona vaan oletin suoraan että teräspaalut tulee, johan niiden betonisten junttaaminenkin on ihan eri kaliiperin hommaa ja kuitenkin tontti on aika pieni ja naapurit lähellä.

   Poista
 5. Onpas tosi suolainen lisähinta! Instan puolella näitä ihailinkin, molemmat vaihtoehdot on kauniita.

  VastaaPoista
 6. Blogger taas kiukuttelee ja taisi kadottaa kommentin? Pahoittelen jos tulee tuplana.

  Todella suolainen lisähinta! Instan puolella noita laattavalintoja ihailinkin, harmi jos ei onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän tuon tohtii sanoa vaikka kahdestikin :-D Teillä taitaa olla muuten samantyylinen hexagonilaatta? Se olis kyllä niin kiva, mutta raha. No, pitää keksiä joku muu yhtä kiva!

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!