keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Virtuaalikierros meillä, valaistussuunnitelma


Päädyttyämme rakennustavassa muuttovalmiiseen taloon, kuului hintaan myös valaistussuunnitelma. Tänään saimme ensimmäiset luonnokset. Havainnekuvien avulla saakin tehtyä aika kivasti virtuaalikierroksen tulevaan kotiimme, tervetuloa! :-)


Olohuoneesta keittiöön päin. Ihan kaikki materiaalit eivät tietenkään ole samoja joita meille on tulossa. Olohuoneen ikkunoiden väliin ei ole tulossa tuollaista seinäpintaa kuten ylläolevassa kuvassa, vaan ikkunat ovat yhdessä. Ihmeellisen tarkat kuvat valaistuksen havainnollistamiseksi kuitenkin tehdään!


Yläkerran aulatila.

Ihan kaikkia makkareita ja vessoja en nyt tähän laittanut, mutta kyllä näistä ainakin itselle tuli jo paljon selkeämpi kuva kodista. Nyt jaksaa taas ahertaa, kun on selkeämpänä mielessä että mitä kohti tässä nyt oltiinkaan menossa :-)


*edit* pakko lisätä, että minua vähän häiritsee näissä kuvissa oleva kylmä värimaailma, vaikka meille oli valoihin laitettukin kellertävää, lämmintä valoa. Oikeastihan meillä tulee olemaan myös paljon värikkäämpää!


22 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Meilläkin valaistussuunnitelma tehty saman firman toimesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin näyttää! Jonkun verran pieniä muutoksia noihin kuitenkin tarvii vielä tehdä :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, tosiaan! Ja nuo havainnekuvat on nykyään tosi havainnollisia, kirjaimellisesti. Ihan kuin olisi jo käynyt tuolla talossa :-)

   Poista
 3. Vau! Näyttääpää hienolta totta tosiaan! Upea talo on teille rakentumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Upeaa tässä on yritettykin, ja vaikuttais siltä että ainakin jossain on onnistuttu :-D

   Poista
 4. Hienolta näyttää! Teille tulee upea koti! Onko makuuhuoneisiin muuten tulossa muita kiinteitä valaisimia esim. seinälle? Sitten kannattaa pohtia laittaisiko option myös riippuvalle/riippuville kattovalaisimille, jos joskus haluaa sellaisia hankkia tunnelmaa luomaan. On niin paljon halvempaa asentaa ennen kuin jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Makuuhuoneisiin tulee paikka riippuvalle valaisimelle, ja me jätetään niistä huoneista nuo led-panelit kokonaan pois. Olivat laittaneet niitä tuossa suunnitelmassa vähän kaikkialle, mutta koska raha, niin ihan jokapaikkaan niitä ei voida laittaa :-) Eli niissä mennään aika perinteisellä valaistuksella. Nämä kuvat olivatkin tosiaan ensimmäiset luonnokset, ja näistä lähdetään vielä muokkaamaan. Jonkun verran jätetään tosiaan noita ledejä vähemmäksi.

   Poista
 5. Vihdoin mä "eksyin" tänne teidän seuraavaan taloon. Näyttää tosi kauniilta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tervetuloa ja kiitos! Voisin keittää tässä sellaiset virtuaaliset kahvit ja tarjoilla sen kanssa vaikkapa suklaata :-D

   Poista
 6. Vähänkö hienot havainnekuvat! Kylläpä sitä nykyaikana passaa rakentaa, kun nämähän ovat tosiaan niinkuin valokuvat :). Ja ihanalta näyttää muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan systeemit muuttuneet jo ihan muutamassa vuodessakin, ei silloin ekaa taloa rakentaessakaan ollut tämmöisiä, nyt saa keittiöistäkin tosi hienot havainnekuvat ym. Ja siitä on kuitenkin vaan vajaa viisi vuotta!

   Poista
 7. Näyttävän näköinen pirtti, kyllä tuon eteen kannattaa kärsiä rakas-ajan rasitukset,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä sen jaksaa kun tietää minkä eteen töitä paiskii :-)

   Poista
 8. Miten ihmeessä multa on tämä mennyt ohi? Tutunnäköisiä kuvia ja hienoja ovat :) Meillä samaan tyyliin tehty valaisinsuunnitelma ja kyllä Winledin kuvat ovat vaan hienoja, ei voi muuta sanoa. Me päädyimme Winledin ledeihin ja juuri viime viikolla päätettiin ledien valon väri. Aiemmasta 3000k vaihdetiinkin 4000k, eli hieman lämpimämmästä sävystä kirkkaan valkoiseen. Aiemmin vierastin tätä valkoista sävyä, mutta messuilla kierressäni ja nyt raksalla testatessani totesin että se on raikkain sävy. Ja varsinkin kun koti ei tule olemaan valkoinen, niin ei tule sellaista "valaistumisefektiä" vaan värit pääsevät oikeuksiinsa. Makkareista mekin jätettiin ledit pois ja korvaan ne epäsuorilla valaistusratkaisuilla sekä kattovalaisimella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että muitakin tyytyväisiä asiakkaita löytyy :-) Meillä on ainakin toistaiseksi se kellertävämpi, itsekin vierastan sitä toista, se tuntuu niin kylmältä. Mutta ehkä jos tosiaan saisi testiin jonkun lampun niin siinä sen saisi paremmin testattua. Ehkä tätä ehtii vielä miettimään, ei varmaankaan tarvitse sitä ihan vielä päättää, vaan vasta lähempänä asennusta.

   Poista
 9. Meillä on sitä lämpimämpää sävyä ledit ja juuri mietin olohuoneessa sen olevan meille se oikea ratkaisu. Minulle se valon lämpö on jotenkin tärkeä ja tämä keltaisempi valo sopii meille paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen että kuulun samaan ihmisryhmään tuon valon suhteen. Päivällä saa annoksen kylmää valoa kun on luonnonvaloa, ja sitten kun laitetaan lamput päälle, niin ne saa olla kyllä vähän lämpöisemmät. Varmaan joku ikiaikainen tulenloimotus-juttu :-D Jostain luin/kuulin äskettäin että on tutkittu, että ihminen rentoutuu paremmin kellertävässä valossa kuin valkoisessa!

   Poista
 10. Meillekin teki Winled valaistussuunnitelman. Asuntomessuilla olivat monessa kohteessa näkyvillä. Asiakaspalvelu oli hyvää ja nuo havainnekuvat ovat mahtavia kun tuossa vaiheessa saa ensikertaa jotain konkreettista 3D-näkyvää tulevasta.

  Amatöörinä olin tyytyväinen suunnitelmaan. Päädyimme kuitenkin teettämään suunnitelman uudestaan ja otimme loppujen lopuksi valaisimet muualta. Ammattilaisen silmissä meidän alkuperäiset suunnitelmat saivat pientä kritiikkiä sekä sen suhteen miltä suunnitelma näytti että myös valaisinten sijoittelun ja tehojen osalta.

  Pääasiallinen syy vaihtoon oli kuitenkin se että halusimme LED-valaisimet joissa on vaihdettavat polttimot. Kun valaisimet on standardikannoilla, voi hyödyntää kehittyvän ja halpenevan LED-teknologian vaihtamatta koko valaisinta. Lisäksi sanoisin että Winledin valaisimet ovat kyllä hinnakkaita koska saimme samankaltaisen suunnitelman toteutettua nimekkäillä belgialaisilla valaisimilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo polttomoiden vaihdettavuus minuakin mietityttää kovasti. Ainakin Airamilla on kiinteitä kattospotteja joihin saa vaihdettua lampun myöhemmin. Jotenkin tuntuu hurjalta iskeä levykattoon kiinteinä valaisimia jotka pitää sitten lampun sammuttua vaihtaa kokonaan... Mutta sellaisia nuo taitaa nykypäivänä enimmäkseen olla, ja onhan niissä tosiaan pitkä se luvattu käyttöikä. Meillä ei vielä hinta ole tiedossa, saas nähdä millainen järkytys siitä tulee :-D

   Poista
 11. Sen jälkeen kun tarjous on kädessä, kannattaa kyllä harkita vaihtoehtoista tarjousta vielä muualtakin. Aika moni kaveri ja heidän imussa mekin päädyimme ottamaan sekoituksen halogeeni- ja LED-runkoja ja kaikissa valaisimissa on vaihdettava poltin. Kannat ovat valaisimesta riippuen erilaisia mutta nämä tyypillisimmät kannat tuskin ovat mihinkään häviämässä.

  Winled puhutteli meitä erityisesti siksi kun remontoimme vanhaa matalaa majaamme. Suuria alaslaskuja emme halunneet tehdä ja tähän tarkoitukseen Liljat ja muut osuivat erittäin hyvin. Pääsimme kuitenkin vaihtoehtoisessa ratkaisussa lähes yhtä hyviin tuloksiin yhdistelemällä puoliksi upotettavia valaisimia ja laskemalla spottien kohdalla kattoa 10cm.

  Kiitos hyvästä blogista!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!