lauantai 20. joulukuuta 2014

Raksaviikko 8, maisemia ja auringonlasku


Koska edellinen käyntimme, ja myös raksaraportti oli vain parin päivän takaa, päädyimme tällä visiitillä lähinnä ihastelemaan ikkunoiden koivikkomaisemia sekä poislähtiessä kaunista auringonlaskua merelle. 

Lattiaan oli laitettu raudoitus, keskuspölynimurin väärässä paikassa oleva piste oli korjattu mieleisekseni ja yläkerrassa oli kipsilevyt lattiassa. Ja paljon muutakin. Me vietiin superahkerille työmiehille työmaakoppiin kasa suklaarasioita, että saavat suut makeaksi. Ensi viikon alussa laitetaan kuulema vielä kaikki (tai suurin osa) ikkunoista paikoilleen, ja tiistaina tehdään alakerran lattiavalu. Sitten työmaalle laitetaan vähän lämpöä päälle, ja pojat vetäytyvät ansaittuun joulunviettoon ja pienelle lomalle. 

Saattaa olla, että ne ikkunat on vielä käytävä katsomassa ennen joulua, mutta muutoin taitaa rakennuttajat itsekin ottaa pienen loman, ja pistää suklaata suuhun. Kyllä se siitä :-)


Hauskaa joulua kaikille!4 kommenttia:

 1. On maisemat kohdillaan :) ja ai että noita teidän isoja ikkunoita!

  Oliko teillä siis Eemelitalot rakennuttajana? Millä laajuudella teillä oli toimitus? Voi olla, että olen joskus aikaa sitten lukenut asiasta, mutta kyselenpä nyt kun alan kerätä ylös firmoja joilta pyydetään sitten tarjouksia kun saadaan luonnokset piirrätettyä. Suosittelette siis ilmeisesti heitä? Ainakaan pahempia ärräpäitä en ole havainnut ;)

  Ihanaa Joulua myös teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat ja maisemat on tosiaan ihanat, omastakin mielestä! Ja kyllä Eemeli-talot meillä on toteuttajana, arkkitehtisuunnitelmat meillä oli omat. Talo tulee muuttovalmiina, ja ulkorakennus tehdään itse. Maatyöt, paalutus ja lupaprosessi ym kuului toki meille. Kyllä me voidaan tässä vaiheessa suositella, tosin on asioita joissa on tämä rakennustapa ärsyttänyt, mutta silloin on pitänyt pinnistella ja muistella miksi tähän päädyttiin. Eli puolensa ja puolensa. JOS ikinä enää tähän hommaan haksahtaisin, niin sitten tekisin kyllä itse rakennuttamalla koska alkaa olla jo sen verran tietoa ja taitoa itselläkin. Jäisi välikädet pois, ja saisi itse pidellä lankoja. Mutta nyt tässä vaiheessa elämää tämä oli kai ihan hyvä ratkaisu :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö olekkin! :-) Harmi ettei se ihan näy ikkunoista, mutta tulevalta kotikadulta kuitenkin, eli tuossa tuo meri on ihan vieressä. Sen tuntee välillä myös säässä, on sellainen merellinen ilmasto :-D

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!