torstai 4. joulukuuta 2014

Runko nousee
Kävin tänään ihan ekaa kertaa "meillä". Aika mahtavaa. Vaikkei ole kuin muutama puu pystyssä, niin kyllä se silti meidän koti on :-) 

Samalla piti tietysti vähän mallailla olohuoneen ikkunoiden näkymiä, nuo isot ikkuna-aukot kun ovat jo tuolla paikoillaan. Ihan hyvältä näyttää maisemat. Ja pakko todeta, että 5,3 metriä on kyllä paljon korkeampi luonnossa kuin paperilla! Juu älkää kysykö kuka ne sitten pesee... ;-)


10 kommenttia:

 1. Nonni, joko saa tulla keksipaketin kanssa kahville? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä mä näkisin niin, että jahka keittiöön saadaan tuo viimeinenkin takaseinä pystyyn, niin eiköhän sitten olekin jo aika aloittaa kahvittelut :-) Ilmastointi pelaa, istumapaikkoja on aika rajoitetusti!

   Poista
 2. Tämä vaihe on oikeasti niin parasta kun konkreettisesti näkee miten oma koti nousee. Se on sekä jännittävää että innostavaa, ja paranee vaan kun tulee valmista seinäpintaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, minä olin ainakin ihan fiiliksissä kun tepastelin tuolla kotonani :-) Viimeksi meillä oli niin erilainen rakennustapa että tälläinen vaihe jäi kokonaan kokematta. Elementit vaan tupsahti tontille, ja talo näytti jo viikon päästä ulkoa ihan valmiilta. Nyt saa enemmän naatiskella :-D Tosin aika nopsaan tuntuu etenevän tälläkin metodilla, kun toissapäivänä illalla vielä nosteltiin puunippuja ulos rekasta, ja nyt ollaan jo tässä vaiheessa. Eikä tässä ole edes pre-cut käytössä, vaan ihan pitkistä laudoista sahailevat.

   Poista
 3. Nyt vasta eksyin tänne blogiisi, jäänpä ehdottomasti seuraamaan! Ja wau: aika näyttävät ja upeat ikkunat. Ja sadehan ne aina välillä pesee...tähän ainakin itse luotan ;) Upea talo teille kyllä tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun eksyit, tervetuloa! Ikkunat on kyllä näyttävät (tai siis tulee olemaan), ja me toimivat varmasti niinkuin ajattelimmekin; tuovat tilantunnetta ja ulkotilat ikäänkuin sisään. Meillä nuo isot ikkunat on tosin sisäänvedetyissä kohdissa, eli siinä on kattoa lippana poistamassa pahinta auringon porotusta, niin se sadevesikään ei ihan pääse niitä huuhtelemaan. Mutta onhan noita muitakin pesukeinoja, tai sitten annetaan olla likaiset :-D

   Poista
 4. Hienot on ikkunoiden maisemat!

  ps.olisikohan ollu gigantin mainos, jossa oli ikkunanpesurobotti. Ja siis luin mainosta nyt viikon sisään. Eikä ollu kovin pahan hintainen. Vielä ennätät siis kirjoittamaan joulupukille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, robotti! :-D Tai sitten sellainen kotiorja? Lapsityövoimaa? Maksettu ikkunanpesijä..? Noh, kyllä niihin joku keino löytyy. Tai sitten pesen jopa ihan ite!

   Poista
 5. Upealta näyttää! Yksikerroksisessa talossa harmittaa eniten se, ettei moisia ikkunoita saa. Pitää pohtia huonekorkeuden korottamista normaalia korkeammaksi ;) Mutta siis noihin ikkunoiden pesuun liittyen: Jos (siis kun) ei ole isompaa tietä ihan vieressä niin eipä ne ikkunat kovin likaiseksi pääse. Meillä on nykyasunnossa sellaiset ikkunat, jotka saa sadeaikaan pestä vaikka joka viikko… Liian lyhyet räystäät ja kaksi tietä lähellä… Mutta heti naapuritalossa samaa ongelmaa ei ole. Onneksi on yhdessä tasossa niin mikäs niitä on pestessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä ei ekassa talossa ole korkeita tiloja vaikka puolitoistakerroksinen onkin tämä talo. Nyt piti sitten ottaa kaikki irti tuosta mahdollisuudesta :-) Ja ihan rehellisyyden nimissä, en täältä nykyisestäkään talosta ole pessyt ikkunoita kuin pari kertaa vuodessa, joten en koe tuota pesemistä tosiaan ongelmaksi. Ennemmin nautin siitä valosta ja avaruudesta ihan joka päivä, ja keksitään joku keino sitten niihin pariin pesukertaan! Ja nuo isot ruudut on tosiaan talon sisäänvedetyssä kohdassa, eli niissä on kattoa päällä enemmän kuin pelkkä räystäs. Eiköhän tässäkin asiassa käytäntö sitten näytä että miten hankalaa niiden kanssa on, vai onko ollenkaan :-)

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!