perjantai 12. joulukuuta 2014

Sisustusvalinnat

Kuva: Kährs

Meillä on lähes kaikki sisustusvalinnat nyt lyöty lukkoon. Ihan kaikista ei ole kuvaa, mutta tässä nyt muutamia poimintoja. Lattiat tulevat olemaan Kährsin Saarni Alabaster-parkettia. Eteiseen tulee iso vaaleanharmaa laatta Värisilmän mallistosta.Eteiseen tulee myös yksi seinä mustaa sisustuspanelia.

Keittiö tulee olemaan musta-valkoinen, valkoiset ovet ovat kiiltävät ja vetimettömät. Mustat taas maalatut ja puolihimmeät. Kodinhoitohuoneen kalusteet ovat taas valko-keltaiset, molemmissa huoneissa tasot ovat valkoiset. Kodinhoitohuoneeseen tulee kurapisteen luo laatoitus valkoisella 15x15 peruslaatalla.


Portaikko on musta, metallisilla mustilla pinnakaiteilla. Askelmat tulevat olemaan lakattua saarnia. Askelmien alle tulee rappuvalot.


Makuuhuoneissa ja muissa tiloissakin seinät maalataan kauttaaltaan valkoisen sävyllä f503 Jasmiini. Sävy on oikeasti hieman kellertävä (näytöllä näyttää punertavalta). Valitsin tämän, koska jos laittaisimme ihan kirkkaan valkoiset seinät, näyttäisivät kaikki ovet ja listoitukset aivan keltaisilta. Kun maalin sävy on lähempänä niiden sävyä (ncs s0502-y) on yleisvaikutelma vain tasaisen valkoinen ja vaalea. Tämä tuli testattua jo ensimmäisen talon värivalinnoissa ja on todettu toimivaksi. Omaan silmääni särähtää pahasti jos on voimakkaasti eri sävyisiä valkoisia...

Kuva: Tikkurila

Makuuhuoneissa käytetään kussakin tehosteena yhdellä seinällä eriväristä maalia tai tapettia. Paljon piirtävän ison tytön huoneeseen tulee tehosteeksi musta liitutaulumaali, vanhempien huoneeseen tavallinen musta maali. Yhteen makuuhuoneeseen Borås-tapettien mustavalkoinen tapetti. Alakerran makuuhuone/työhuone/kirjastoon tulee Cole&Sonsin woods joka on vuosikausien haaveeni. Vaikka se on jo "aika nähty", en ole kyllästynyt siihen tippaakaan, ja tämä lienee hyvä merkki siitä että en tule siihen kyllästymään omalla seinälläkään :-)  Tapetti tulee näkymään vähän olohuoneeseenkin koska huoneiden välillä on ikkunallinen pariovi. Yhden lastenhuoneen tehosteväri tai tapetti on vielä valitsematta, siihen olisi parikin kivaa tapettia kyllä minulla mielessä.


Kuva: Cole&Son

Väliovet tulevat olemaan massiiviset laakaovet. 

Pesutiloihin tulee harmaa 5x5 mosaiikki lattioihin, ja seinille iso valkoinen kiiltävä laatta. Yhdelle seinälle tulee tehosteeksi pitkulainen valkoinen laatta vähän erilaisella ladonnalla. Saunasta tulee musta, lauteiden kohtaloa en ole vielä päättänyt että käsitelläänkö nekin mustiksi vai jätetäänkö puulle. Ensimmäisen talon sauna on kokonaan mustaksi käsitelty, ja ollaan kyllä tykätty siitä kovasti. Toisaalta tekisi mieli vaihtelun vuoksi tehdä pikkuisen erilainen väritys. Kiukaaksi tulee Tulikiven Utu-puukiuas, mikäli saamme nyt suunnitelmat pyöriteltyä niin, että se saadaan turvaetäisyyksineen mahtumaan saunaan. Jos se ei onnistu, niin pitää keksiä jokin vaihtoehto B. Toistaiseksi en ole kyllä löytänyt kiuasta joka voisi korvata tuon Utun. Kiukaan ympärille seinille tulee samaa laattaa kuin lattiassa, eli harmaata mosaiikkia.


Kuva: netrauta

Wc-tiloissa alakerrassa on lattiassa sama iso laatta kuin eteisessä, mattamustat kalusteet (samaa kuin keittiön musta) ja tasona puiset saarnitasot. Takaseinälle tulee woods-tapettia. Yläkerran vessaan tulee taas tuota pesutilojen mosaiikkia lattiaan, ja seinille sama valkoinen laatta kuin kylpyhuoneessa sekä yksi seinä tehosteladonnalla. Tässä tilassa on myös suihku.

Yhteenvetona, talon värimaailma tulee olemaan lähinnä mustaa ja valkoista sekä harmaata lisättynä puun värillä, joka on pääasiassa saarnia. Siellä täällä tulee olemaan väriläiskiä, kuten keittiöön tuleva keltainen seinävalaisin ja kodinhoitohuoneen keltaiset yläkaapit. Sisustus meillä on melko värikästä, joten ihan noin harmooniseksi koti tuskin väreiltään tulee jäämään ;-)


10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa :) Meille tulee myös Cole & Son Woods-tapettia, jota olen haikaillut vuosia. Mietin myös tuota Boråsin Scandinavian Designersin tapettia (joka on kaunis) eteisaulaan harmaa-sinisenä, mutta nähtyäni livenä mallin, jouduin tiputtamaan pois. Saako udella mistä teille tulee portaat ja tulevatko pinnakaiteet samasta paikasta? Meille tulee myös mustat pinnakaiteet, mutta ulos (talo kun on muuten yksitasoinen asuinosaltaan) ja oli todella vaikea löytää pelkästään metallikaiteita tekevää firmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Meidän portaat tulee Tähtiportaalta, ja pinnakaiteet myös. Uloskin on tulossa pinnakaiteita parvekkeille, mutta niistä on pakko tunnustaa että en tiedä mistä ne tulee. Ne kuuluu talotoimitukseen. Silloin kun mietittiin vielä urakoiden paloittelua ja enemmän itse johdettua rakennustapaa, selvittelin noita kaidefirmojakin, ja ainakin jokunen firma löytyi mistä kaiteita olisi saanut. Siis oikeasti varmaan mikä tahansa metallipaja tekee kyllä kaiteet kun vie jonkunlaiset piirustukset!

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä ja ihanan pirteä tuo keltainen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Jokos teillä on kaikki valinnat tehtynä?

   Poista
  2. Just tänään käytiin katsastamassa portaat eli tarjousta odotellaan vielä. Mutta eiköhän valita se meille paras (ja kallein) malli :) kaikki alkaa siis olla valmista myös meillä :)

   Poista
  3. No hyvä homma! Sitten voikin siirtyä "katselemaan" kun talo valmistuu (tai minä aikankin voin katsella, teille ei taida ihan näkyä) :-D Portaisiin mekin saatiin menemään aika kivuttomasti lisäeuroja isohko läjä. Muiden valintojen hintalappua ei olla vielä saatu, pelottaa jo valmiiksi vähän :-D

   Poista
 3. Kuulostaa niin upealta! Jään odottamaan kuvapläjäyksiä ihan innolla. <3 Jutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti valinnat tosiaan toimii sitten yhdessä, kun päästään sinne asti. Sisustuksellisia kuvia saa vielä muutaman kuukauden odotella, mutta kyllä tuossa keväällä pitäisi alkaa olla jo jotakin nättiäkin näytettävää, eikä vain levottomia työmaakuvia :-D

   Poista
 4. Tosi hienot suunnitemat - meikeläisenkin makuun! Etenkin tuo boråstapeterin mustavalkoinen tapetti on ollut mun suosikkilistoilla jo jonkin aikaa. Himottaisi lätkäistä se tuon eteisen mustan seinän päälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Aika paljon meillä tulee mustaa, mutta toisaalta sitäkin enemmän valkoista. Saas nähdä onko lopputulos sellainen kuin nyt kuvittelen, vai saadaanko aloittaa heti remonttipuuhat kun talo valmistuu :-D

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!