tiistai 9. joulukuuta 2014

Työmaalla lähes tippa linssissä


Piipahdin tontilla katsomassa oliko kattotuolit saatu eilen paikoilleen. Niiden asennus olikin siirtynyt huomiselle, sillä säät ovat olleet niin kehnot että työt ovat hieman viivästyneet. Samalla hyödynsin tilaisuuden ja piipahdin kaupungilla hoitamassa tonttujuttuja.
Näkymä alakerran makuuhuoneesta olohuoneen ja keittiön suuntaan.


Ruokailutila ja maisema-ikkuna. Kuvitelkaa tuohon edustalle jokin rehevä pensas. Tai kaunis valkea lumipeite ja kettu kurkkaamassa puun takaa.


Viime käynnin jälkeen oli alakertaan tullut jo ikäänkuin katto välipohjan palkeista. Kuljin talossa, ja jäin aina pitkäksi aikaa eri huoneisiin seisomaan ja tuijottamaan. Tuntui siltä, että on melkein vaikea uskoa sitä todeksi. Että olen nyt täällä. Tästä tulee meidän koti. Muutan tänne asumaan. Tämä on se talo, jota tässä on vuoden päivät suunniteltu ja pyöritetty päässä ja paperilla yötä päivää. Ja nyt se meidän unelma tässä nousee, palkki kerrallaan! Tämä kaikki tapahtuu ihan oikeasti.

Ei meinaa löytyä sanoja. Hyvä etten alkanut itkemään, niin paljon tykkään meidän uudesta talosta!Tykkään myös tuosta tulevasta kotikaupungistammekin aika paljon :-)


13 kommenttia:

 1. Tuo epätodellisen onnellinen olo on kovin tuttua, ja tulee eteen vielä monta kertaa raksan edetessä. Nauti näistä hetkistä, kohta se onkin jo pystyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hassu ilmiö, ensimmäisen talon kohdalla en muista että olisi ollut tälläistä fiilistä, ainakaan näin voimakkaasti. Varmaan se on tämä rakennustapa joka mahdollistaa enemmän fiilistelyä kun kaikki tapahtuu vähän hitaammin :-) Pitää nyt tosiaan nautiskella, harmi vaan että tuolla raksalla ei ehdi käydä kuin kerran tai pari viikossa!

   Poista
 2. Hui miten jännää. Tällaiselle "eikoskaanrakentaneelle" tuntuu talo nousevan nopeasti. En osaa edes kuvitella sun tunnetta.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää kyllä tosiaan on! Meidän edellisen talon elementteihin verrattuna tämä rakentuu sillai sopivan leppoisaa tahtia, tosin kyllähän tuo aika nopeasti silti tulee kun on ammattilaisia siellä tekemässä :-)

   Poista
 3. Rakentaminen on kyllä uskomaton taival, johon kuuluu paljon iloa ja hienoja hetkiä. Niistä pitäisi muistaa nauttia! Mekin rakennamme "pitkästä tavarasta", eli hitaasti on edennyt... Sisähommiin kun päästään, niin eiköhän vauhti kiihdy ;) Oikein paljon onnea rakentamiseen ja mukavaa Joulun odotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja voimia teillekin projektiin sekä mukavaa joulunaikaa :-)

   Poista
 4. Ihanaa kun haaveet toteutuvat :) Kun sen näkee vielä noin konkreettisesti, ja pala palalta paranee. Eikä Porvookaan hassumpi ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoo ei tosiaan ole ollenkaan hassumpi, vielä kun oppisi liikkumaan siellä ja eri alueiden nimet ym... :-D

   Poista
 5. Ihania tunnelmia :) ja hassua, miten minäkin osasin tunnistaa noista kuvista teidän huoneita. Normaalisti en raksakuvista saa mitään selvää. Tuo teidän olohuone ja keittiö ruokailutila on niin mainiosti suunniteltu, että pitää katsoa jos saisi omaan suunnitelmaan siitä plagioitua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Meillä tuota pohjakuvaa on kyllä hiottu niin pitkään, että sen on pakkokin hipoa täydellisyyttä :-D Oikeasti olen piirrellyt pohjia jo usemamman vuoden, osittain vitsillä koska ei silloin vielä oltu uutta rakentamassakaan. Nyt sitten tässä loppuvaiheessa vielä arkkitehdin kanssa pyöriteltiin viimeisetkin yksityiskohdan paikoilleen, ja hyvä siitä tuli!

   Poista
 6. "Naapuri"stalkkeri täällä taas kommentoimassa... :D No mutta, se on kyllä varmaan aika huikeaa kun tulee paikalle ja edistymistä on tapahtunut ihan hurjasti, itse kun tekee kaiken niin näkee sen edistymisen ja sehän tuntuu siltä ettei sitä tapahdu vaikka on just pystyttänyt useamman seinän. On myös niin hurjan epätoivoinen olo kun tuntuu että se ei ikinä valmistu kun vielä pitäisi tehdä niin paljon ja ihan itse vielä vaikka ei enää yhtään jaksaisi. Anteeksi kun tulin näin tänne avautumaan, unettomat yöt pitävät mielen vähän matalalla, onneksi kohta on loma! :) Teillä on kyllä kaunis tuo koivikko, kauniimpi kuin meidän risukkometsä. Siellä meidänkin alueella on yksi koivikko mitä olen katsellut että siinä olisi ollut kaunis maisema olohuoneen tai keittiön ikkunoista, mutta se alue on sitä vaikeaa savimaata joka olisi vaatinut pitkiä paaluja, joten ei edes harkittu niitä tontteja aikanaan. Otettiin sitten maisemailo irti siitä kun ollaan niin korkealla niin ikkunoista näkyy metsää silmänkantamattomiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimia sinne teille! Jos yhtään lohduttaa, niin mekin tehtiin ekassa talossa tosi paljon itse, eli tiedän tunteen! Mutta sitäkin palkitsevampaa on teillä sitten kun talo on vihdoinkin joskus valmis. Jos siis älyätte pysyä siinä asumassa, ettekä aloita heti uutta niinkuin me... :-D Tälläkertaa tämä muuttovalmis toimitus talon osalta oli meille lähes välttämättömyys, etäisyys tontille ja monta pientä lasta, tää talo ei olis tullut valmiiksi ikinä jos olisi itse alettu tekemään.

   Koivikko on kyllä kaunis, vaikkakin yllätyin että siitä on suurin osa haapoja. Mutta nätti silti! Ja itse tykkään tuosta ladosta myös. Siellä teidän alueella käytiin katsomassa myös sieltä alarivistä niitä tontteja, mutta tykättiin tästä paikasta ja meren läheisyydestä sitten kuitenkin enemmän :-)

   Poista
  2. Kun tonttia haettiin, niin tuota teidän aluetta ei vielä edes ollut ja muutenkin tykkään tuosta sijainnista ihan älyttömästi. :) Vähän kyllä hetken kaiherti kun sain tietää että siinä suhteellisen lähellä olisi ollut meren lähellä myös tontteja, mutta onneksi ei sentään ihan suoralla merinäköalalla! :) Ihanaa joulun odotusta teille!

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!