maanantai 29. joulukuuta 2014

Väri vai väritön?

Kuvat; taloon.com

Laitoin tuonne facebookin puolellekin äsken jo saman kuvan ja kyselin että kumpi? Yksi lahjakortti on menossa vuoden lopussa vanhaksi ja meinasin hyödyntää sitä tähän lamppuun. Olin jo tekemässä tilausta, mutta yhtäkkiä iski epäröinti että kumpi väri? Kyseessä on Lyktanin Tage-kattokruunu joka olisi tulossa eteiseemme, korkeaan tilaan. Tykkään siitä siksi, että siitä näkee läpi, vaikka se onkin aika iso. Lisäksi valoa tulee riittävästi, ja muoto on hauska.

Olemme miehen kanssa molemmat enemmän vihreän kannalla, mutta syy miksi epäröin on se, että meille ei ole tulossa oikein mitään muuta vihreää. Talon väritys on siis kovin musta-valkoinen, vain keltaisia tehosteita on tulossa. Toisaalta vihreä on ikiaikainen suosikkivärini, vain keltainen on sen pystynyt päihittämään. Mutta ei vihreää ole tietenkään kokonaan unohdettu! :-) Samassa tilassa lampun kanssa tulee olemaan mustaa jonkun verran, yksi mustalla paneloitu seinä, sekä mustat rappusten ja yläkerran pinnakaiteet. Muuten tila on aika vaalea. Olisiko valkoinen ajattomampi? Toisaalta hukkuuko se liikaa valkoisiin seiniin..? Vihreä taas olisi ehkä enemmän sitä soft-loft-tyyliä jota taloon on vähän vahingossakin tulossa.

Kumman sinä ottaisit?

22 kommenttia:

 1. Uskon, että oma tunne ja intuitio omasta kodista ja sen tavaroista on parhain, joten jos molemmat olette miehen kanssa vihreän kannalla, niin hiiteen kaikki "valkoinen on ajaton/valkoinen kestää aikaa/valkoinen on neutraali/ valkoinen on helpompi"-ajatukset. Eihän sen tarvitsekaan olla neutraali, hajuton, mauton ja kaikkea kestävä, sehän on eteisen upea katseiden kerääjä :) Joten ehdottomasti iso ja kova ääni vihreälle valaisimelle ja varsinkin sen mustalle rungolle.
  (ja jos vielä pitää purnata valkoisesta, niin se on vähän tylsä ja jotenkin halvemman näköinen tuolla valkoisella rungolla. .... ja jos päädyttekin siihen valkoiseen, niin unohda tämä kohta, on sekin ihan jees)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi! Tuosta kirkkaasta on sellainenkin versio jossa runko on musta, se olisi ollut ehkä paras vaihtoehto tulevan kodin väreihin, mutta sitä mallia ei myydä tuolla nettikaupassa johon minulla se lahjakortti on. Eli näistä kahdesta on nyt valittava, jos haluan vähän edullisemmin saada tuon :-) Mutta tosiaan, vihreä on kyllä nyt vähän voitolla :-)

   Poista
 2. Väritön on tietysti turvallisempi valinta, mutta itse kallistuisin vihreän kannalle. Aika hassua, kun en itse ole suuri vihreän ystävä, mutta tässä on jotenkin tosi hyvä sävy ja näyttää vieläkin kivemmalta värillisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että väritön olisi se turvallisempi. Toisaalta meillä on tulossa aika paljonkin ratkaisuja jotka ei ole niitä "helppo ja turvallinen"-tyyppisiä :-D Vaikkei vihreä ehkä sovikkaan nyt siihen visioon joka minulla on päässäni kodin värityksestä, voi se silti olla parempi ratkaisu. Nythän siihen värimaailmaan on vielä helppo vaikuttaa, ja ehkä tämä on juuri sopiva sysäys pois sieltä tiukasta mustavalkoisuudesta? Olen kuitenkin ensimmäisessä talossamme käyttänyt aika reippaastikin värejä, meillä on täällä itseasiassa tosi värikästä. Sellainen totaalinen suunnanmuutos voi olla ehkä vähän liiankin radikaalia, luulen että koti tulee lopulta olemaan vähän värikkäämpi kuin nyt ennalta kuvittelen, ja se on ihan hyväkin juttu :-)

   Poista
 3. Itse ottaisin itselleni kirkkaan, koska tuon sävyinen vihreä ei puhuttele, on vähän liian retro, mutta noilla perusteluilla kuitenkin teille vihreä. Veikkaan, että teitä jää vähän harmittamaan jos otatte turvallisen vaihtoehdon. Kaiken ei tarvitse mätsätä ja vaikkei sisustuksessa muuta vihreää olisikaan, tulee sitä todennäköisesti aina mukaan huonekasveista ja kesäisin ulkotilojen vehreydestä. :) Ja, vaikken nyt mikään Marko Paanas-fani olekkaan, oli hänellä minun mielestäni ihan hyvä pointti sen suhteen, että yleensä niihin turvallisiin ratkaisuihin kyllästyy ensin ja kaipaa jotain muutosta. Joten, vihreä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillehän se retro sitten taas passaa oikein hyvinkin :-D En tiedä luetko kotiblogiani, mutta tosiaan meillähän on aika paljonkin retrohenkistä tyyliä kodissa. Uudesta on tulossa vähemmän retro, tai ainakin eri aikakauden tyylinen retro :-D Kyllä minä luulen, että vihreä tulee otettua. Onhan tässä vielä pari päivää aikaa, tosin tänään meinasin tilauksen tehdä. No, jospa nukun yön yli. Ja eihän se maailma siihen kaadu, jos lampusta ei lopulta tykkääkään!

   Poista
 4. Vihreä ehdottomasti! :) Pääsee hienot muodotkin paremmin oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta. Värittömässä kuvut jotekin katoaa!

   Poista
 5. Mä myös puollan tässä tapauksessa vihreää :) Eteisessä harvemmin vietetään aikaa ilman muuta puuhaa, joten kivatkin sisustusratkaisut jää helposti huomaamatta kaikessa kiireessä. Esim meidän Gubin puna-kelta-valko-messinki naulakon huomioin ehkä kerran viikossa ; D Vihreä pomppaa mukavasti esiin ja uskon että sopisi teille hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulee tuo eteinen vähän eri tavalla kuin yleensä, ja se on tosiaan korkeaa tilaa. Tämä valaisin tulee näkymään siis myös yläkerran aulaan, eli siinä mielessä ei "mene hukkaan", vaan sitä saa ihailla muulloinkin :-) Vihreä näyttää olevan voitolla!

   Poista
 6. Näissä kuvissa ainakin tykkään tuosta vihreän sävystä. Vaihtelunhaluisena valitsisin kuitenkin kirkkaan. Sopii kaikkeen muuhun sisustukseen ja antaa paljon valoa eteiseen. Vihreään ehkä kyllästyy nopeammin. Voikohan noita lasikupuja vaihtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasikupujen vaihdettavuudesta en muuten tiedäkkään, pitääpä ottaa selvää! Tuo on totta, että vihreään saattaisi kyllästyä helpommin, kun tulee jokin uusi "kausi", mutta olen vähän sen tyylinen sisustaja että en välttämättä halua aina ottakkaan sitä helpointa vaihtoehtoa. Jos tulee kyllästyminen, niin sitten mietitään uudestaan :-D Olisipa varaa ottaa nuo molemmat, niin voisi sitten vaihdella fiiliksen mukaan! Tosin vaihtaminen ei käy kovin helposti, juurikin sen korkean katon vuoksi... :-D

   Poista
 7. Kauniita ovat kummatkin vaihtoehdot, mutta annan ääneni myös vihreälle :) Perusteluina komppaan edellisiä. Kiitos myös ihanasta lamppuideasta, sainpa tästä uuden vaihtoehtoehdokkaan meidänkin tulevaan kotiin. Retron ystävänä tämä uusi lamppututtavuus oli siis kovastikin mieleen. Kumpi tahansa valinta niin ihana lamppu teille on tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä molemmat nättejä! Kuten sanottua, voisin ottaa molemmat, vaikka eri huoneisiin :-) Oleppa hyvä, kivaa jos sait uuden idean :-)

   Poista
 8. Vaikka kirkkaista lampuista yleensä pidänkin - kylläkin myös vihreästä väristä - on tuo vihreä lamppu kompakti. Kirkas näyttää hajoavan irrallisiksi kuvuiksi, vihreä on kokonaisuus. Vihreä siis ilman muuta, se kerää katseet positiivisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääni vihreälle!:-) Oikeasti haluaisin nähdä nuo lamput livenä, se varmaan helpottaisi valintaa kummasti! Kuvassa voi joskus väri ja mittasuhteet vähän vääristyä. Mutta koska nyt tämä ostos tehdään vain kuvien perusteella, niin voi olla että tosiaan kallistun tuon vihreän kannalle.

   Poista
 9. Minä olen varmaan tosi tylsä kun vastaan turvallisesti, että väritön jos meille tulisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole ollenkaan tylsä! Jos valinta olisi ollut minulle ihan selvä, en olisi "joutunut" täällä kyselemään :-D Kummastakin siis tykkään. Ja niinkuin tuolla jo aiemmin sanoin, jos tuolta nettikaupasta olisi saanut sen version, jossa oli musta runko ja kirkkaat kuvut, olisi valintani ollut selvä. Nyt taidan kuitenkin kallistua vihreään, koska tosiaan tykkään että runko ja johto on mustat :-)

   Poista
 10. Vihreä. Säilyttää idiksensä. Ja ihan varppina teille tulee kaveriksi viherkasveja. Täällä kuola valuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, itseasiassa siihen yläkerran aulaan, johon lamppu siis myös näkyy, on suunnitteilla kaiteen päälle pitkä laatikko viherkasveille :-)

   Poista
 11. Kun kysyit, että kumman ottaisin, niin minun valintani olisi ehdottomasti valkoinen.
  Vihreästä kyllä toisinaan pidän, mutta tuo sävy ei ole minun makuuni.
  Mutta jos olette molemmat enemmän vihreän kannalla, niin silloin kannattaa se valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pidän kyllä molemmista, mutta siihen tilaan johon lamppu on tulossa, olisi värillinen ehkä kuitenkin parempi, ettei valaisin katoa taustaansa. Naputtelin eilen illalla tilauksen menemään, ja vihreä sieltä nyt sitten tulee :-)

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!