maanantai 19. tammikuuta 2015

Haaveissa musta hana keittiöön

Meillä oli jo alussa muutama perusajatus keittiön suhteen. Keittiön malli oli yksi, se annettiin jo ensitiedoissa arkkitehdille. Tämä määritteli jonkun verran keittiön asettelua pohjakuvaan, sillä minulla oli visio jopa ikkunoiden sijoittelusta keittiöön. Toinen oli se, että keittiöstä tulee musta-valkoinen. Ja tämän meinasin viedä aika pitkälle, en nimittäin halua keittiössä mihinkään rosteria/kromia tms metalliväriä. Tässä ollaan keittiön suunnittelussa onnistuttukin melko hyvin, jopa kodinkoneet pitäisi olla nyt tulossa ilman tuota metalliväriä. Viimeisenä kompastuskivenä tämän ehdottoman väri-visioni tiellä on kuitenkin keittiön hana.  Koska altaasta on tulossa musta, haluaisin  että myös hana on musta. 

Suomalaisista kaupoista löytyy kyllä ihan kivasti muutama vaihtoehto mustana, mutta näissä ei Granan mallia lukuunottamatta ole tiskikoneventtiiliä. Ja sellainen hanassa pitäisi nyt olla. Tuo Grana ei taas houkuttele, koska mielikuvani merkistä on aika heppoinen. Hanoissa ainakaan köyhän ei kannata ostaa halpaa, vai miten se nyt meni... Ja noissa Blancon hanoissa minua häiritsee rehellisyyden nimissä tuo pienikin määrä kromia. Hana saisi olla siis ihan kokonaan musta.

Kuvat: taloon.com

Jos laajentaa hakua tuonne maailmalle, löytyy vaihtoehtoja vaikka kuinka. Haulla black kitchen faucet löytyy mitä hienompia mustia hanoja. Ja muitakin värejä hanoissa onneksi on, kuin se ikuinen kromi. Mutta ilman sitä venttiiliä (onko tiskikone jotenkin pohjoismainen keksintö??). Ja nämä ulkolaiset hanat eivät välttämättä käy suoraan käytettäviksi Suomessa vedenpaineiden tms syiden vuoksi. Ja jotta säästäisin teitä valistamasta minua siitä, että hanoihin saa erillisen tiskikoneventtiilin, niin kerron miksi se on tarpeen; valitsemassamme altaassa on vain kaksi hananreikää. Koska meille tulee kaksi tiskikonetta, on siinä toisessa reijässä jo valmiiksi erillinen tiskikonehana. Ja siihen toiseen tulee siis se varsinainen keittiöhana, ja siinä pitäisi olla toiselle koneelle sulkuventtiili. Yksi vaihtoehto tälle järjestelylle tuli kyllä vielä esiin, kiitos vain Saaralle ideasta, että laittaisi toisen venttiilin elektronisena ja sijoittaisi sen allaskaappiin. Varsin hyvä vaihtoehto tuokin! 

Kuvat: valmistajat Kohler ja Tapwell, paitsi nro 2 täältä

Lopulta etsintäni palkittiin, ja löysin ruotsalaisen Niviton mallistosta täydellisen hanan. Muoto on kaunis, ja se vaadittu apk-venttiilikin löytyy. Lisäksi heiltä saa mustana myös tuon erillisen tiskarin hanan, joka on siis tulossa hanan viereen. Täydellistä! Ainoa vika hanassa on se, että sitä ei tunnu myyvän Suomessa kukaan, mikä on minusta aika erikoista. Laitoin meiliä valmistajalle, että olisiko mitään paikkaa Suomessa, josta hanan voisi ostaa, mutta ainakaan vielä en ole vastausta saanut. Instagramissa olen törmännyt pariin Niviton hanaan, ja kuulemma olivat hankkineet omansa tilaamalla suoraan ruotsalaisesta verkkokaupasta. Itse olen toistaiseksi onnistunut löytämään vain sellaisia ruotsalaisia nettikauppoja, jotka eivät toimita Suomeen, mutta jatkan etsintöjä :-) Kertokaahan, jos jollakulla on tiedossa, miten tuon hanan saisi ilman että matkustaa Ruotsista hakemaan?


14 kommenttia:

 1. Onpa kyllä hieno hana! Ja pahoitteluni vielä pätemisestä ilman taustojen tutkimista tuolla toisaalla verkossa... Krhm... :) Vaikkei verkkokaupoissa olisikaan suoraan toimitusmahdollisuutta Suomeen, moni toimittaa kyllä kun erikseen pyytää. Ja jos ei, niin hör du, me ollaan menossa maaliskuussa käymään Tukholmassa joten voidaan napata sieltä semmonen mukaan jos ei mitenkään muuten onnistu, tosin sillä varauksella, että liike on keskustan tuntumassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eipä mitään, en viitannut siihen! :-D Ihan yleisesti tuo voi kuulostaa siltä, että olen vähän palikka, kun etsin nimenomaan sitä venttiilillistä (vitsi mikä sana) hanaa. Mutta tosiaan eihän sitä muut voi tietääkään, kun harvemmin niitä kahta tiskaria laitetaan.

   Ja kiitos tarjouksesta! Pidetään mielessä jos ei muuten löydy. Voisin kyllä tosin itsekin mieluusti lähteä sinne käymään, saisikohan hanasta riittävän hyvän syyn matkalle... :-)

   Poista
  2. En tiedä voisiko olla parempaakaan syytä kuin tuleva talo? :)

   Poista
 2. Toi alin on mun mielestä hienoin ja sopisi kyllä meillekin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se alin on just se jonka haluaisinkin. Onhan noita muodoltaan samantyylisiä muillakin valmistajilla, mutta ei vaan mustina :-)

   Poista
 3. Wau, kiitos, olet tehnyt hyvää "pohjatyötä " noiden mustien hanojen kanssa. Kyllä näistä raksablogeista on sitten valtava hyöty!!! Jokaisen ei tarvitse tehdä tutkimusta uudestaan... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, itsekin olen saanut kyllä paljon hyviä vinkkejä eri blogeista, myös sinun :-)

   Poista
 4. Voi ei, nyt mullekin tuli pakkomielle mustasta hanasta! Meillä on suunnitelmissa mattamustat kaapit, tasot, välitila ja allas, kyllähän hanankin pitää olla musta. Tuo Nivito on kyllä täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan kaikki muu keittiöstä täysin mustavalkoista, niin pitäähän se viedä sitten loppuun asti :-) Nyt on vain osoittautunut ongelmaksi, että koska uudiskohteessa pitää käyttää tyyppihyväksyttyjä hanoja, niin valikoima supistuu tosi paljon. Monillakaan noista hanoista ei ole sitä tyyppihyväksyntää, eli ei voi laittaa :-(

   Poista
  2. No niinpä niin, tarkkoja ollaan kaikessa. Löytyikö tältä Nivitolta tyyppihyväksyntä?

   Poista
  3. Epäilen suuresti että ei ainakaan mitään suomalaista, koska sillä ei ole edes jälleenmyyjää suomessa. Riippuu vissiin vähän tarkastajasta, että kelpuuttaako jotakin pohjoismaisia sertifikaatteja tms. Koetin tosiaan silloin meilillä kysellä suoraan tuolta Nivitolta että miten saisin hanan suomeen, mutta meiliini ei koskaan vastattu :-/

   Poista
 5. Tilasin hanan.Se tuli eilen.Uudiskohteeseen on tulossa.Nyt vasta luin tästä tyyppihyväksynnästä...!Onko kenelläkään tietoa,onko Nivitolla missään pohjoismaassa hyväksyntää?Hana on hieno ja CE-merkintä on sekä tekniset tiedot ja materiaalitiedot.Mutta tuo hyväksyntä.Auttakaa te,jotka olette pidemmällä selvittelyssä.Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin meidän kunnassa se on kiinni kvv-vastaavasta, eli jos hän hyväksyy niin sitten käy. Ihan selvää vastausta en ole häneltä saanut, mutta näin se taitaa olla, että tuota ei saada laittaa :-/

   Poista
 6. katsokaa mattamustia tai erikoishanoja muutenkin Tapwell

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!