torstai 29. tammikuuta 2015

Mikä on pysynyt mukana sisustuksessa?


Tunne tilat-blogin Karin haastoi minut taannoin kertomaan että onko minulla jotakin esineitä sisustuksessa joihin olisin erityisen kiintyntyt? Lähdin pohtimaan asiaa sitä kautta, että olenko kuljettanut jotakin kalusteita tai tavaroita mukanani tähän asti. Kun aloin muistelemaan eri kotejani, niin piti ensinnäkin ihan laskea että montakos niitä on ollutkaan. Tämän hetkinen kotimme on yhdeksäs, ja uusi tuleva talo sitten jo kymmenes osoitteeni. Siis koteja joissa olen asunut itsekseni, lapsuuden koteja tässä ei ole mukana. 

Ihan ensimmäisestä omasta asunnostani minulla ei taida olla yhtäkään kalustetta enää tallella. Sinne haalittiin tavarat vähän mikä mistäkin, sohvat oli sentään ihan uudet, mutta nekin on kulutettu loppuun jo vuosia sitten. Ainoa esine, joka sieltä asti olleista on kai yhä olemassa, on minun pianoni. Sekään ei tosin ole ollut kanssani samassa osoitteessa yli kymmeneen vuoteen, mutta uudessa talossa olisi vihdoin tarkoitus korjata tilanne, ja saada piano takaisin kotiin! Eli jos soitin olisi tosiaan kulkenut koko ajan mukanani, olisin vastannut Karinin kysymykseen että piano. Piti kuitenkin jatkaa pohdintoja, kai minulla nyt jotakin sentään olisi tallessa? Ja on toki, joitakin verhoja ja yksi matto taitaa varaston uumenista löytyä. Ne eivät ole olleet esillä kyllä sen koommin, taitavat odottaa hempeillä sävyillään vielä "uutta tulemistaan"... Vaan useinhan nämä muodit kiertää kehää, tarpeeksi kauan kun odottaa, niin kohta sitä onkin taas ihan muodikas :-D 

Toki minulla on näihin myöhempiin koteihin hankittuja tavaroita joitakuita tallessa, mutta loppujen lopuksi aika vähän. Olen asunut aina melko ahtaasti, ja vasta tänne ensimmäiseen taloon tuli hankittua ihan varta vasten lisää kalusteita, lamppuja ym. Esimerkiksi keittiön pöydän päällä oleva Lokki-lamppu oli yksi ehdottomista toiveistani, täällä keittiö piirrettiin jopa niin, että pöydälle ja lampulle jää luonteva paikka. Sainkin Lokin sitten äidiltäni tupaantulijaislahjaksi! Se lähtee toki mukaan, tosin sen tulevaa paikkaa ei ole vielä ihan päätetty. Samoin on jotakin perintökaluja, siis pieniä lipastoja ym, joille haluaisin löytää paikan uudessakin kodissa, koska niillä on niin hieno tarina takanaan. 

Lopulta keksin yhden asian, joka minulla on ollut mukana kaikissa kodeissani, jo ihan sieltä lapsuuden kodista asti. Se on viherkasvit! Niitä minulla oli lähes viidakoksi asti omassa teinihuoneessani aikoinaan. Muutama viherkasviyksilö on jopa sellainen, jotka on olleet oikeasti mukana sieltä ensimmäisestä kodista asti, eli kröhöm, todella kauan! Suurin osa on kuitenkin vaihtuneet matkan varrella, mutta kasveja minulla on ollut aina. Niistä en aio luopua. Oli viherkasvit sisustuksessa trendinä tai ei, niin niitä minulla tulee olemaan jatkossakin ja niitä kuskataan mukana kuin perheenjäseniä :-)Kuvassa kotiblogini leimat, pahoittelut, otin vanhan kuvan tuolta lainaksi.

Kiitokset Karinille vielä haasteesta, tätä oli kyllä mukava pohtia :-)

5 kommenttia:

 1. Jatkokysymyksenä kysyisin, että kulkeeko ne samat kasvit mukana, vai vaihteletko erilaisia talojen ja fiilisten mukaan? Ja sano, että sulla aina välillä kuolee joku? 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin tuolla jo kirjoitin, niin osa kasveista on tosiaan niin vanhoja, että ovat olleen minulla jo ensimmäisissä kodeissa! Toki niitä välillä kuoleekin, jotkut muuttojen yhteydessä kun uusi paikka ei olekaan niille sopinut. Jotkut on kuolleet melkein heti uusina, en ole heti alkuun jotenkin tarpeeksi perehtynyt niiden vaatimuksiin ja ostanut vain jonkun kivan ulkonäön perusteella tms. Eli hutejakin on tullut! :-D En osaa fiiliksen mukaan ehkä vaihdella kasveja, koska en voisi koskaan elävää kasvia heittää pois. Ja monasti niillä on omat toiveensa paikan suhteen, siksi niitä ei voi paljoakaan vaihdella edes huoneesta toiseen. Mutta tosiaan joskus on tullut ostettua joku vähän muotijuttu ulkonäön takia, ja nämä on tosiaan niitä jotka useimmin myös kuolee nopeasti. Vastikään sain tapettua jopa peikonlehden ihan muutamassa viikossa, taisin kastella sen hengiltä heti alkuun!

   Poista
  2. Mun on myös niin vaikea heittää eläviä kasveja pois. Nytkin täällä elää 12 oliivipuuta, viisi isoa fiikusta ja yksi hyasintin raato. Kuljettelen niitä sitten eri huoneisiin ja eri järjestykseen. Nostan hattua viherpeukaloille. 😊

   Poista
 2. Ihailen kyllä, että jotkut viherkasvit ovat matkanneet jopa talosta toiseen. Itse unohdan aina huolehtia niistä, joten elävät suunnilleen saman aikaa, kuin leikkokukatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina sellainen muuttojen rituaali, että sitten kun ihan kaikki muut tavarat on autoissa, niin viimeisenä laitetaan päällimmäiseksi kukkalaatikot. Joskus jotkut kukat on matkustaneet sylissäkin :-) Ja on tosiaan monta kasvia jotka on olleet minulla jo melkein parikymmentä vuotta, tai ainakin niiden joku esiäiti, ja nämä on sitten pistokkaista tai muista niiden jälkeläisiä!

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!