lauantai 17. tammikuuta 2015

Raksaviikko 12 sekä koulumietteitä
Raksalla edistyminen on muuttunut isoista ja näkyvistä puuhista sinne pienempään nysväämiseen. Sehän on aivan yleinen ilmiö raksoilla, että ensin edistys näyttää olevan huimaa, ja kun siirrytään enemmän sisähommiin, näyttää työmaa aivan pysähtyneen. Vaikka niin ei tietenkään ole. 

Panelointia jatketaan talon takana, tosin tässäkin pientä säätöä on ilmentynyt. Meillä muuttui vielä lupavaiheessa hieman talon ulkoverhous rakennusvalvonnan toiveesta, mutta työmaalle on ilmeisesti mennyt vain ne vanhemmat kuvat. Otin yhteyttä tästä asiasta jo viikko sitten, kun oli jo koolauksista nähtävissä että meinaavat paneloida sillä väärällä tavalla. Olin siis kuitenkin liikkeellä jo ennenkuin tuota kohtaa oli tehty. Ja nyt sitten se kohta olikin juuri paneloitu, ja tietenkin väärin. No, purkuhommiin sitten pojat vaan... Harmillisen huonosti on kyllä kulkenut tässä asiassa tieto, että siis jo alunperinkin on ne väärät kuvat menneet heille, ja ettei virhettä oltu korjattu vaikka siitä oli huomautettu ajoissa. Toinen minua vähän harmittava asia on tuon työmaan tai enimmäkseen tontin sotkuisuus. Meillähän kuuluu työmaan siivous talofirmalle, mutta piha on kyllä aika ruokottomassa kunnossa. No, ehkäpä sitä ehtii taas itse siivoilemaan joskus, tosin vähän vähemmän märkä sää olisi siinä hommassa eduksi.

Samalla reissulla kävimme katsastamassa uuden kodin lähimmän koulun, että missä se nyt sijaitseekaan. Koulu on juuri siirtynyt väliaikaisiin tiloihin, koska vanhan koulun tilalle rakennetaan uusi ja uljas, isompi koulurakennus. Ensivaikutelma oli... noh... en voinut välttyä mielikuvalta eräistä historian tapahtumista. Parakit on parakkeja. Mutta en anna ensivaikutelman hämätä, olen koulun rehtorin kanssa jo sopinut, että saamme mennä vierailulle koululle vielä ennenkuin teemme valinnan koulupaikasta. Alueen oma "lähikoulu" on nimittäin toinen, selkeästi kauempana sijaitseva koulu. Sinne olisi toki koulukyyti mahdollisuus, mutta toisaalta jos lähempänäkin on koulu, niin miksei sitten mielummin sinne? Pari vuotta parakissa, mutta sen jälkeen olisi lapsilla tosiaan ihan uutuuttaan kiiltelevä koulu. Ja se olisi tosiaan lähellä kotia. Eikä lapset niin niitä puitteita katso, uudet kaverit ja opetushan se pääasia on! Katsotaan nyt, onhan tässä vielä hetki aikaa tätä kouluasiaakin pohtia, tammikuun loppuun mennessä pitää hakea paikkaa.
7 kommenttia:

 1. Ei kannata parakkeja pelästyä. Sisältä ne on ihan yhtä hyvin varusteltuja kuin normaaliluokat ja jos tosiaan uusi koulu on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin minä itsekin ajattelin, ensivaikutelma liittyi tuohon ulkonäkymään joka on kyllä oikeastikin aika karu :-D Menen tosiaan käymään tuolla ja varmaan toisellakin koululla ennen kuin teemme valinnan, eli en ihan pelkän ulkokuoren perusteella aio valintaa tehdä! :-)

   Poista
 2. Ope neuvoo: yritä urkkia kumpaa koulua kulmakunnan kakarat käy kumpaan menevät. Tulevia kaveruusjuttuja ajatellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toki on mietitty myös. Sen tiedän, että vaikka nyt se meidän alueen "oma" koulu on se kauempana oleva, tullaan koulupiirien rajoja muuttamaan kun se uusi koulu valmistuu. Tämä vaikuttaa meillä toki myös, koska kun nuorimmat tulevat koululaisiksi, on pienistä isommatkin vielä ala-asteella, ja silloin se koulupiiri on jo muuttunut. Eli ala-asteella tulee olemaan neljä lasta yhtäaikaa, ja kaikki olisi käytännönsyistä hyvä olla samassa koulussa. Uskon, että kun tuolla meidän alueella alkaa nousemaan enemmän taloja, on tämäkin kouluhomma jo pidemmällä ja suurin osa ottaisi tuon lähimmän koulun. Ja toki siellä lähikoulussa on muutenkin lapsia tästä lähempää!

   Poista
 3. Hei,
  Keräilen linkkikokoelmaa raksablogeista
  http://koti7.blogspot.fi/p/suomalaisia-rakennusblogeja.html sivulle. Ajatuksena olisi että sieltä löytyisivät vaikka kaikki raksablogit, uudet ja vanhat. Kiva jos ehdit käydä linkittämässä oman blogisi listaan ja saa myös tuota sivua mainostaa että saadaan siitää mahdollisen "kattava".

  Mukava alkavaa vuotta,
  Karolina

  VastaaPoista
 4. Mun mies kun on syntyperäinen porvoolainen, on hän ollut tuossa parakkikoulussa muutaman vuoden. Silloin tehtiin myös aluejakoja uusiksi, joten mies siirtyi keskustaan, joten ei koko ala-astetta siellä käynyt. Itse valitsisin myös parakit, ihan vain siksi että uusi rakennus on aina uusi rakennus ja niin paljon on juttua vanhoista, homeisista kouluista että en kyllä viitsisi vanhaan laittaa jos on mahdollisuus uuteen muutaman vuoden päästä. :) Kaveriaspekti on myös tärkeä. Meillä ei lapsia ole, mutta jos niitä joskus tulee, olen iloinen, että ne pääsevät sitten aikanaan siihen uuteen kouluun.

  P.S. käytiin kurkkimassa ilta-ajelulla tuota teidän raksaa, mies ei ollut lukenut tätä päivitystä ja sanoi heti kohdalle tullessa että "onpas tavaraa ja sotkua", joten ymmärrän hyvin turhautumisesi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä kallistumassa tuohon lähikouluun, koska se on tosiaan ihan huomattavasti lähempänä. Meiltä menee sinne suoraan pyörätie melkein perille asti, ei tarvi edes tietä ylittää kuin kerran :-) Pitää vielä kuitenkin käydä siellä tutustumassa, kun sellainen mahdollisuus on tarjoutunut!

   Ja joo, se meidän tontti ei ole tosiaan mikään kulmakunnan kaunistus... :-P

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!