sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Raksaviikko 13, panelointia


Työmaalla ulkoverhous etenee. Nyt on tullut keltaisia paneleitakin aika paljon paikoilleen. Talon ulkonäkö alkaa jo hahmottua ihan kivasti. Näin työn edetessä tulee ilmi myös asioita, joita olisi pitänyt tajuta aikaisemmin ja pyytää tekemään toisin. Yksi niistä on nuo ikkunoiden vuorilaudat. Olin ollut täysin siinä käsityksessä, että ikkunat tulevat moderniin tyyliin ilman vuorilautoja. No, nyt kun talon takasivulla on esimmäiset vuorilaudat paikoillaan, tulin kaivaneeksi paperit esiin ja tarkistaneeksi asian. Kyllä siellä lukee ihan selvästi että vuorilaudat 65mm. Eli tämä oli taas yksi niistä miljoonasta asiasta jotka olisi pitänyt vielä tarkemmin tajuta jo silloin ihan alussa kun talotoimituksen sopimusta tehtiin. Olen aika tarkka, mutta silti näitä on nyt löytynyt, mitä on vaan jäänyt huomaamatta. Tuo vaikuttaa talon ulkoasuun aika paljonkin, mutta eipä auta itkeä. Yritin kysyä olisiko muut ikkunat saanut vielä ilman vuorilautoja, mutta koska siinä panelointi pitäisi tehdä paljon tarkemmin, ei asiaan enää ehtinyt vaikuttaa koska panelointi on jo niin pitkällä. Ehkä maalaamme nuo sitten aina seinän värillä, harmaalla olevat harmalla ja keltaiset keltaisella, niin ne eivät niin korostu esiin? Tai sitten mustiksi ikkunoiden mukaan? Smyygit ja vuorilaudat tulee nyt vain pohjamaalatusta puusta, eli ne eivät oikeasti ole jäämässä valkoisiksi!

Toinen asia, joka oli jäänyt minulta jotekin tarkemmin katsomatta, oli tuo etupihan parveke. Se oli jossakin ihan ensimmäisissä rakennekuvissa merkitty sellaisella rakenteella että siihen tulee kallistukset ja levyt ja bitumi terassilaudoituksen alle. Matkan varrella kuvat oli kuitenkin muuttuneet niin, että parveke tuleekin pelkällä terassilaudoituksella, mutta en ollut tätä huomannut. Ja nyt se siis tulee niin, että jos sataa vettä tai lunta, se tippuu parvekkeen lautojen välistä ovella seisovan päähän. Tämä harmittaa minua nyt niin paljon että suoni pullistuu päästä. Eli jos tulette meille sadesäällä, niin ottakaa sontsa mukaan myös tuohon ovelle asti... No, siellä sitäseuraavassatalossa (aaarhg!) osaan olla vieläkin tarkempi :-P Joo niinvarmaan enää jaksan koskaan tätä.

Valitus sikseen, nämä on onneksi aika pieniä vastoinkäymisiä, ja lähinnä omia virheitä niin ei voi ketään muutakaan syyttää. Pitää koettaa katsoa enemmän kokonaisuutta, ja sehän sujuu ihan hyvin ja talo näyttää hyvältä! :-)


11 kommenttia:

 1. Mä en edes tiennyt mistään vuorilaudoista eli taas opin jotain uutta :D täytyypä tarkistaa meidän soppari...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä ehtii vielä vaikuttamaan asiaan :-) Siellä teidän alueella näyttäisi olevan kaikki talot ilman niitä vuorilautoja, onkohan se ollut ihan kaavassa määrätty, vai onko kaikki vaan halunneet sen modernimman ulkonäön? No, minä olisin ainakin halunnut...

   Poista
 2. Anteeks, mutta mua naurattaa ihan kauheasti tuo sitäseuraavatalo. En pysty lopettamaan. 😃 no mutta vakavoidutaas hetkeksi... Muistan, kun mua jäyti joka ikinen asia, mikä ei mennyt putkeen, mutta suurin osa niistä on jo haihtunut tuuleen. Jaksamisia sinne. Otan sontsan mukaan! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin naurattais jos ei ottais niin paljon pannuun :-P :-D Mut sovitaan että tuot sitten auringon mukanasi, niin sontikkaa ei tarvita? :-)

   Poista
  2. Asia pihvi! Yritä jaksaa siellä. Toivottavasti nähdään pian! ❤️

   Poista
 3. Noi vuorilaudat eivät mielestäni ole niin pahat ja jos ne häiritsevät, niin ainahan ne tosiaan voi maalata. Mutta ymmärrän kyllä pettymyksen määrän, kun on jotain mielessään suunnitellut ja sitten saakin täysin muuta. Sympatiat sinne ja tsemppiä. Mä repeilin myös tolle "sitäseuraavalletalolle" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vuorilaudat on onneksi ihan vaan ulkonäköjuttu. Ja pakko ne on maalata joka tapauksessa, kun niissä ei vielä maalia ole. Jos ikkunanpielet olis tullu niinkuin ajattelin, ne smyygit olis maalattu sitten mustaksi. Jos nuokin maalaa mustiksi, sitä voi tulla jo vähän liian paljon, eli pitää vielä vähän miettiä sitä väriä. Parveke on sitten jo enemmän toiminnallinen ongelma, se kun on tosiaan meidän pääsisäänkäynnin katto, tai siis piti olla... :-P Katsotaan sen sitäseuraavantalon kohtaloa sitten vähän myöhemmin uudestaan, jospa tästä nyt kuitenkin saatais sen verran hyvä ettei enää tarvis tehä uutta :-D

   Poista
 4. Luulisi tuohon parveke-ongelmaan olevan jokin ratkaisu, jolla vesi saadaan johdettua jotenkin keskitetysti pois tippumasta muualle kuin alakerran ulko-ovelle kulkevan päälle? Tosi tylsä juttu nimittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotakin sellaista itsekin ajattelin, jos koko rakennetta nyt lähdetä muuttamaan, niinkuin luulen että asia on. Pitää nyt katsoa että miten tämä tästä lähtee etenemään :-)

   Poista
 5. Moikka! Kiva lueskella teidän blogia, kun ollaan itse juuri aloittelemassa omaa rakennusprojektia. Teiltä kokeeneemmilta rakentajita ja bloggareilta on meillä vielä paljon opittavaa.

  Linkitin teidän blogin muutamien tarkoin valittujen joukkoon omaan blogiimme. Tervetuloa vierailulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moikka! Teille onkin tulossa upea talo, tsemppiä projektiin :-) Ja kiitoksia kunniasta, laitankin teidän blogin tuohon omaan linkkilistaani myös.

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!