lauantai 31. tammikuuta 2015

Raksaviikko 14Raksaviikon 14 suurimmat saavutukset olivat takaparvekkeen bitumieristys, piipun muuraus, ja terassien sekä rappusten teko.  Varsinkin tuo takaterassi on minusta kiva, ja tykkään sen tuomasta avaruudesta myös sisälle. Olohuoneen lattia ikäänkuin jatkuu vielä ulkonakin. Vielä kun saadaan ruokailutilan liukuovi jossain vaiheessa paikalleen, niin näkee kokonaisuuden vielä paremmin. Takaterassille vievää luiskaa ei oltu tehty, pitänee tarkistaa onko tässä ollut taas väärinkäsitys että kuuluuko se urakkaan vai ei, vai onko se vielä kenties tulossa.

Olen miettinyt viime aikoina aika paljon taas pihasuunnitelmaa, ja nyt kun tuo terassi on paikoillaan, alkoi karu totuus paljastua. Pihaa ei paljoa jää laiteltavaksi... No, pitää keskittyä laatuun eikä määrään :-) Kyllä pikkupihastakin voi saada ihan viihtyisän, se tuli todistettua jo täällä ensimmäisen talon puutarhassa!

7 kommenttia:

 1. Mitkä ikkunat! Ja tosiaan aika rajaton tuo sisä- ja ulkotilan vaihtuminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siihen on pyrittykin, että sisä- ja ulkotilan raja hieman hämärtyisi. Melkein kaikki ikkunat alkavat lattiasta, ja ikkunapintaa on aika paljon. Me ollaan tälläisiä metsäläisiä, että halutaan asua melkein niinkuin oltaisi pusikossa :-D

   Poista
 2. Minäkin ihailin että upeasti teillä näkyy nuo koivut ja maisemat suurista ikkunoista.
  Olen ajatellut että pienen pihan jaksaa laittaa paljon "tehokkammin" kuin vaikka maalaispihat joissa on lääniä ja kukkaperennat siellä täällä. Nyt onkin talvella ihana suunnittella pihaa, olen niin onnessaan kun pääsen sinne pihansuunnittelukurssille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat ja koivut yhdessä ei ole ollenkaan sattumaa! :-D Eli näin olen halunnutkin, tontti valittiin sen perusteella, että tuossa takan on tuo pieni "metsä", ja halusin että puut tosiaan näkyy hyvin myös sisään. Siksipä ikkunat onkin niin korkeat.

   Totta on, että pienen pihan saa tehtyä kokonaisuutena paljon huolitellummaksi, ja sen jaksaa myös pitää paremmin kunnossa. Tämä ekan talon piha on pieni myös, mutta en ole kyllä kokenut että olisipa enemmän lääniä, siis puutarhan kannalta. Lasten leikkien, ja ykstyisyyden takia olen toki haaveillut siitä maalaispihasta, mutta kaikkea ei nyt voitu saada. Onneksi isompi talo sentään :-)

   Poista
 3. On tosiaan ikkunoissa kokoa ja komeutta! Tuosta pihasta vaan, samoilla linjoilla ollaan, että pienikin piha voi kaunis, hyödyllinen ja vihreä... Meille ei tullut oman pihan koko yllätyksenä, että pienihän se on, kun valittiin meidän nelikosta tarkoituksella se toiseksi pienin tontti, jolla on kuitenkin se lisärakennusoikeus ;) Kaikkea ei vain voi saada, niinkuin me ei voida saada sitä ihana metsää ja vihreyttä joka puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat on tosiaan aika isot, se on kai meidän talon wau-juttu :-) Meillä oli ensimmäisen talon kanssa todella hyvää tuuria, kun saatiin juuri se tontti joka haluttiinkin. Eli vaikka ollaan ihan kaupungissa, meillä on pienen pihan takana heti metsää ja tosiaan sitä vihreyttä. Siitä ei haluttu tinkiä nytkään, eli uudenkin tontin taakse halusin väljät näkymät ja vihreää. Tämä tosiaan onnistui, mutta edelleen tontti on pieni. En tiedä kuinka monta taloa pitäisi rakentaa, että ihan kaikki haaveet saisi toteutettua? :-D

   Poista
  2. Niin lisäyksenä vielä, että uusi tontti on toki melkein puolet isompi kuin vanha, mutta koska talon pohjakin kasvoi, sekä autopaikat ym, niin puutarhalle jää oikeastaan aika saman verran tilaa kuin nykyisessäkin talossa!

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!