tiistai 27. tammikuuta 2015

Tiistaiset


Jo perinteeksi muodostuneella tiistai-vapaallani kurvasin taas raksalle, kuinkas muutenkaan. Tänään siellä oli paikalla myös vastaava mestarimme, sekä talofirman edustajia. He katsoivat yhdessä kaikki asiat joissa on jotakin pieniä puutteita, että kaikki tulee kuntoon ennenkuin sisällä aletaan laittaa seiniä umpeen. Itse keskityin lähinnä räpsimään kuvia ja kuuntelemaan puolella korvalla. Luottamus on siis aika kova, että kaikki tulee kuntoon. Meillä on onneksi tälläkertaa tosi tarkka ja huolellinen vastaava :-)


Ulkona tehtiin ulkoverhouksen viimeistelyä ja terassien runkoja. Sisällä sähkäri jatkoi johtojen laittelua, sitä tuntuukin piisaavan.


Myös kattoturvatuotteita ja rännejä oltiin asentamassa parhaillaan. 


Etupuolen rappuset. Luulisi että leveys riittää emännänkin kulkea...


Sisällä katossa kulkevan tekniikan määrä on lähes mykistävä. Sain kyllä kommenttia sähkäriltä, että harvaan taloon on tullut niin paljon "kaikkea". Me vaan tykätään niin kovasti sähköstä, kai? :-D


Tässä se edellissä postauksessa mainittu etuparveke. Nyt, kun kävin paikalla uudestaan ja pääsin kävelemään parvekkeella, laski otsasuonen pullistus jo aika lähelle normaalitilaa. Koska parvekkeella on syvyyttä kuitenkin jonkunverran, ei piiskaavakaan sade pääse ehkä ihan ovelle asti. Ulko-ovi on siis tuon punaisen pahvilaatikon kohdalla alapuolella. Eli ehkä tuon kanssa nyt pystyy elämään. Eristyksen parvekkeelle toki vielä saisi, mutta siitä tulisi lisäkustannuksia jonkun verran. Ja niitä kun on tullut jo yhdessä sun toisessa asiassa enemmänkin kuin olisi ollut tarpeen, taidetaan jättää parveke nyt noin. Pitää vaan muistaa luoda lumet sieltä talvisin, jos sinne sellaista tulee, niin ei sulamisvedet turhaan valuttele läpi alapuolelle.


Tässä vielä sama parveke sisältäpäin kuvattuna, se näkyy hauskasti tuonne yläkerran aulaankin :-)


Samoin niiden vuorilautojen suhteen harmitukseni helpotti. Kun otin kuvan talosta tarpeeksi kaukaa, eihän niitä enää edes juurikaan näy, eihän? Vielä kun ne maalataan joko keltaisiksi seinän mukaan, tai mustiksi ikkunoiden mukaan, niin lopputulos on varmasti ihan siisti. Pitänee kysyä vielä arkkitehdilta mielipidettä tuohon väriasiaan.

Tämä oli kaikenkaikkiaan oikein hyvä reissu, moni asia selkiintyi ja moni ärsytys helpotti. Huh!


9 kommenttia:

 1. Hei, mitä kaikkea on ne sähkärin mainitsemat "kaikkea", voitko vähän avata? Hieno väritys, en ehkä itse uskaltaisi laittaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No omasta mielestäni meillä ei ole mitään niin kovin erikoisia ratkaisuja, mutta toisaalta kyllä me niiden sähkökuvien kanssa väännettiin tosi pitkään, eli ehkä sinne sitten tuli laitettua kuitenkin keskivertoa enemmän niitä juttuja. Pistokkeita jouluvaloille, sähköä verhomoottoreille ym. Pitänee tehdä ehkä jokin oma postauksensa jossain vaiheessa noista meidän sähköistä?

   Väritys on keltaista ja harmaata, ei mielestäni mitenkään mullistavan rohkeaa, mutta kiitos kiitos :-)

   Poista
 2. Katoinkin ekassa kuvassa, että ihanan selkeä tuo vuorilaudoitus kuitenkin on, vaikka tulivatkin yllärinä! Mites nuo kulmissa olevat laudat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan ok ne on sittenkin. Ja nurkkalaudat oli tulossakin eli eivät olleet yllätys, mutta nekään ei jää valkoisiksi! Ne maalataan siis tuolla harmaalla. Samoin terassien katot ym. Valkoista ei jää mihinkään. Tuossa blogin oikeassa laidassa on havainnekuva josta näkyy väritys kokonaisuudessaan :-)

   Poista
  2. Ah, no tietysti. Miten en tajunnutkaan. Kuvasta ei tosiaan huomannut vuorilautoja lainkaan eli ymmärrän hyvin alkuhämmästyksesi =D

   Poista
 3. Sie kirjoitat taas niin hauskasti, ääneen hekotan ja melkein kainaloiseni herätin!
  Vuorilaudat keltaisiksi, etkä syksyllä muista koko juttua. Eikä lukijat muistuta.
  Mahtava vauhti! Pihasuunnitelmaasi kuola valuen odottelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no kiitoksia! Itse olen aina ajatellut, että kuvat on mun blogeissa pääosassa, ja nuo höpinät sitten sellainen pakollinen paha sinne väliin, että tietää edes vähän mistä kuvissa on kyse...

   Mutta juu, kyllä ne vuorilaudat saadaan tuonne seinään maastoutumaan, näin uskon!

   Poista
 4. Tempperamenttikysymys toi otsasuoni pullottaen; mulle tuppaa käymään samoin mikäli odottamattomia sattuu.
  Vuorilaudat sulautuu taustan värisinä jokseenkin näkymättömiin, älä huoli.

  Teillä uhkana vettä niskaan sisäänkäynnissä. Meidän parvekkeen alla on kirjasto. Siitä tuli ekana talvena vettä ämpäriin muutamasta kohdin. Oli kuulemma jemmassa lunta tjms. P...t pelkkä alushuopa parvekerakenteiden alla. Sittemmin pilkottu ehjä hieno iiiison parvekkeen lattia palasiks (jotta pääsivät korjaamaan virheellisen rakenteen). Kaiteet myöskin kärsi moisesta aukirepimisestä melkoisesti. Nyt rupes taas otsasuoni pullottamaan. Vähän kade heille, joilla asiat menneet sujuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se varmaan on, toiset suhtautuu tyynesti vaikka mitä tulisi eteen! :-D

   Etuovella tuo parvekehomma onkin tosiaan vain epämukavuusjuttu. jos sieltä vettä tulisi niskaan. Toisessa päässä taloa olevan toisen parvekkeen kanssa onkin sitten enemmän vaarana tuo mitä teilläkin on käynyt, eli siellä on alla ruokailutila. Toivottavasti ammattilaiset osaa hommansa, ainakin meillä sinne on tulossa tuplahuovat!

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!