torstai 1. tammikuuta 2015

Viikot 9 ja melkein 10

Käväistiin tänään taas vapaapäivän kunniaksi työmaalla. Siellä ei ole reiluun viikkoon tapahtunut mitään koska työväki lomailee ja alakerran betonivalu kuivuu. Tälläkertaa muutama lapsista (ne, jotka sinnitteli hereillä perille asti) pääsivät mukaan sisään, koska tiesimme ettei siellä nyt työskennellä. Pojat kyllä ihastelivat ja kyselivät innokkaasti että mikä huone mikäkin on. Väliseiniähän meillä ei tosin vielä ole, mutta kyllä nuo raksalla kasvaneet aika hyvin osasivat jo hahmottaa :-) 

Ulkokuvissa näkyy, että ikkunoita on tosiaan jo melkein kaikki paikoillaan. Takapihalta otetusta kuvasta puuttuu vielä alakerran makuuhuoneen ikkuna, sekä tikkaiden kohdalle tuleva lasiliukuovi. Etupuolella ei ole vielä kodinhoitohuoneen ja teknisen tilan ovia, eikä eteisen ja wc:n ikkunoita. Etuovi on vielä raksaversio, ei siis lopullinen! Ja roskalava näyttäisi kaipaavan pian tyhjennystä...


Kotona vielä jututin poikia, ja kysyin että miltäs se uusi koti vaikutti? Kuusivuotias tuumasi, että se oli ihan kuin sellainen vuoristomökki. -Ai miksi? "Nokun se on niin pieni." -Aimitäettä..? No, onhan noita isompiakin, mutta on tuo silti selkeästi isompi kuin esimerkiksi nykyinen talomme :-D  Lapsi on kyllä siinä oikeassa, että tilat tuntuvat aika pieniltä nyt vielä kun niitä väliseiniä ei ole. Tämähän on ihan yleinen ilmiö, että tilojen mittasuhteita on vaikea hahmottaa, jopa vielä siinäkin vaiheessa kun väliseinät on rakennettu, mutta kalusteet puuttuu. Vasta, kun sen oman tutun sohvan kantaa sisään, silmät näkevät kuinka paljon enemmän tilaa sen ympärille oikeastaan jääkään! Suosikki pojilla tuntui olevan edelleen se takametsikkö jossa he jo kesällä kehittivät hienon leikin. Se näkyykin kivasti meidän tulevaan ruokailutilaan, ja yhdessä siinä muisteltiin kuinka poika kesällä vahingossa astui yhden kukan kumoon, mutta rakensi sille sitten tukikepin :-) Ja todettiin, että nyt se varmaan kasvaa ensi kesänä uudestaan, ja sittenhän me jo asutaankin täällä!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, tuo poika osaa välillä olla aika herkkis :-)

   Poista
 2. Aika haipakkaa teille on talo noussut, joko teillä on lyöty muuttopäivä lukkoon? Hienot, isot ikkunat, millaiset verhosysteemit teille on tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, verhoina on osassa ikkunoista sälekaihtimet, osaan tulee rullaverhot. Muuttopäivä on myös tiedossa :-)

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!