keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Lisää lamppuja


Olen koettanut olla tarjoushaukka materiaalien hankinnassa, ja melko hyvin siinä onnistunutkin. Viime viikolla piti hyödyntää tilaisuus, kun Bauhaus mainosti että kaikki lamput osta 3, maksa 2. Ostin kiinteitä lamppuja joita tarvitsee jo ennen muuttoa, eli siinä vaiheessa kun sähkäri tekee kytkentöjään. Mustat Nordluxin Tin Maxi-lamput on ulos, kahteen suuntaan näyttävät tulevat terassin kohdalle keltaiseen seinän sisennykseen, ja nuo pelkästään alaspäin osoittavat yksi takaovelle, yksi talon numeroa valaisemaan, ja kolmas ulkorakennuksen ovelle. Valkoiset Philipsin Ecomoods-sarjan seinävalaisimet tulevat yksi olohuoneeseen ja kaksi portaikon seinälle. Nuo valaisevat ylös ja alas, ajattelin että korkeissa tiloissa se voisi olla kiva efekti. Koska tarjous oli kolmen sarjoissa, piti saada vielä yksi kolmen setti täyteen, ja otin sitten vielä nuo terassivalot (kun ne oli siis käytännössä ilmaiset), ne voi sitten upottaa vaikkapa terassin portaisiin pihan puolelle. 

Valaisinhommat alkaa olla aika hyvällä mallilla, ainoastaan yksi olohuoneen seinävalo puuttuu, sellainen joka tulee yläkerran aulan kaiteeseen olohuoneen puolelle. Siihen en ole vielä keksinyt että millaisen haluan. Vessoihin ei myöskään ole vielä hankittuna mitään seinävaloja, toki niihin on tulossa led-panelit kattoihin eli ei pimeässä tarvitse olla vaikka seinävalot vielä puuttuisikin. Niidenkin kohtalo selviää, kun keksin haluanko peilit joissa on valo itsessään, vaiko lamput ja peilit erillisinä.

Keittiöön piti tulla seinälle Jielden nivelletty lamppu, mutta yllättäen päädyinkin ratkaisuun, että jätin seinävalaisimen kokonaan pois. Sille on nyt sähköissä varaus, eli jos joskus muutan mieleni, voimme tehdä keittiön seinään reijän ja onkia johdon sieltä esiin. Keittiöön on tulossa kuitenkin valoja vaikka kuinka monta, eiköhän me niiden valossa jo nähdä ihan riittävästi :-D


2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! Voi vitsi kun sä oot osannut tehdä valintoja sitoutua asioihin kun mä jahkailen kaiken suhteen edelleen koko ajan...... :D Meille tulee alakerran kylppäriin peiliin integroitu valaisin kattovalaisimien lisäksi ja yläkerran vessaan haluan erillisen seinävalon, juurikin jonkin tuollaisen nivelletyn jota voi sitten liikutella sitä mukaa mihin pitää nähdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä rakennustavassa on tosiaan puolensa, kun niin aikaisin pitää tehdä päätökset monista asioista. Ja itselläni se menee niin, että mitä vähemmän on avoimia kysymyksiä, sen parempi. Stressaan niitä niin kauan, kunnes päätös on tehty, ja sitten voi taas ajatella muutakin :-D Keittiön lampun paikka taisi olla yksi viimeisiä asioita mitä piti päättää (siis että mihin kohtaa se tulee, kun nyt siellä levytetään ja lampun paikkaan piti tehdä reikä), ja totesin että minulla ei meinaa enää riittää päätöksentekokapasiteetti. Niin jäi sitten lamppu kokonaan pois! :-D

      Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!