tiistai 3. helmikuuta 2015

Näkymiä


Menin taas talolle. Katselin eri ikkunoista avautuvia näkymiä. 


Isosta lastenhuoneesta pihan suuntaan.


Ruokailutilasta. 


Tunnelmoin keittiötä ylipäätään. Koska työmiehet ei olleet paikalla, kehtasin seisoskella ja tuijotella paljon pidempään. Kokeilin erilaisia kuvakulmia, mitä näkyy ikkunasta kun seison jääkaapilla, kun seison tiskialtaalla jne... 


Vanhempien makuuhuoneen näkymät. Yritin pinnistellä ja kuvitella jo mielessäni sen ensimmäisen aamun, kun heräämmekin täällä kodissa. Menen silloin luultavasti heti katsomaan tästä ikkunasta ulos, mutta silloin on kesä ja vihreää. Siihen on loppujen lopuksi enää aika lyhyt aika!


Kehtasin itsekseni ollessani myös sovitella parkettiamme luonnollisessa ympäristössään. On minulla tuo pala ollut mukana melkein aina, mutta ajattelin näyttäväni vähintäänkin hullulta jos olisin sitä alkanut sommittelemaan eri huoneisiin työmiesten edessä. Yksin tämä oli sensijaan erittäinkin järkevää, ja hyvältähän tuo näytti! Kun oikein siristin, pystyin kuvittelemaan koko talon lattiat jo valmiina. :-D


Kaikkialla oli tosi kaunis kuura puissa, ja otinkin paljon kuvia myös ympäröivästä maisemasta. Valokuvaus on mukava harrastus silloin kun siihen on hieman aikaa ja mahdollisuus. Laitan kotiblogiin kohta muutaman luontokuvaotoksen. 

14 kommenttia:

 1. On tää metka piirre meissä suomalaisissa tää "kehtaaminen". Omassa valmistuvassa kodissaan ei kehdata työmiesten nähden tunnelmoida tai testailla mallipalojen sopivuutta.
  Hiukka lohdutti, kun mä olen just tollanen ja luulin olevani lähinä säälittävä moisen piirteen kanssa. Eli siis ajatellaan mitä muut meistä ajattelee (vai ajatteleeko mitään) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niinpä! Vaikka toisaalta en siis tosiaankaan välitä jos he pitävät minua hulluna, niin silti en ole jostain syystä mennyt parkettia kokeilemaan aiemmin. Ehkä enemmänkin siksi, että on ollut niin aikaista, kun talo on vielä ihan tosi kesken? :-D

   Poista
 2. Upeita näkymiä! Tuohan alkaa näyttämään jo valmiilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkopuoli alkaa ollakin jo aika pitkällä, mutta sisällä on vielä aika paljon tekemistä... :-D Kesällä vasta valmistuu!

   Poista
 3. Aij että miten ihanalta näyttää!!! Hyvällä mallilla näyttää olevan! Täälläkin odotellaan kovasti kesää, että pääsisi muuttamaan. Ihan lähiaikona vasta alkanut viemään ajatuksia muuttoon ja siihen, että talo ihan oikeasti joskus valmistuu :) Onnea teille rakentamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin tässä on ajatellut koko ajan, että siihen on vielä tosi pitkä aika kun muutetaan, mutta äkkiähän tämä kevät hujahtaa, nyt on jo helmikuu! Meillä on arvitu talon valmistuminen kesäkuulle, niin se voi tulla jopa vähän yllättävän äkkiä :-D

   Poista
 4. Ihanaa fiilistelyä! Hih, hyvä, että pääsit kunnolla seisoskelemaan ja vaihtelemaan fiiliskuvakulmia, ja vielä valoisaan aikaan! Itselläni tuo fiilistely on osunut juurikin timpurien työpäivien päätteeseen, jolloin olisi rauhaa ja aikaa, mutta raksavaloissa tunnelma ei ehkä ihan aidoksi kohoa :)
  Ihanan valoisaa teillä muutenkin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jännä juttu tuo tuijottelu, sitä on tosi vaikea selittää että miksi, mutta ne jotka samaa harrastavat, tietänevät mistä on kyse :-) Jotenkin sen tilan saa enemmän omaksi, kun saa rauhassa tuijotella?

   Valoa tuntuu piisaavaan kyllä harmaanakin päivänä, ikkunaa on niin paljon. Ja yläkerrassa varsinkin on valoisaa vielä, kun väliseiniä ei ole levytetty umpeen, eli kaikki ikkunat antavat valoa samaan isoon tilaan :-)

   Poista
 5. Siiis vau!! Vähänkös ihania kuvia! Ja ihana, että olet päässyt yksisesi rauhassa seisoskelemaan ja fiilistelemään. Siis teillä tulee olemaan tuolta niin upeat näkymät kyllä näköjään joka suuntaan... Kyllä se sieltä vain valmistuu, kohta jo oikeasti katsot tuosta makkarin ikkunasta ekaa kertaa - tsemppiä raksa-aikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tuo oma rauha on välillä ihan tervetullutta, jaksaa sitten taas paremmin tätä kodin hälinääkin. Meillä on kyllä kauniit näkymät varsinkin tuonne takapihan suuntaan, etupihan puolelle ja viereen tulee toki taloja, mutta toistaiseksi alue on vielä aika alkutekijöissään. Mutta kunhan vuodet kuluu niin saadaan varmasti lisää naapureita. Miolemmilla sivuilla sentään rakennetaan jo! Meillä on ikkunoiden sijoittelu tehty niin, että maisemissa pääpaino on tosiaan tuolla pihan puolella :-)

   Poista
 6. Ihania näkymiä! Vitsi kun itsekin pääsis joskus tuohon vaiheeseen. Tai pääseehän sitä. :) Odottaminen on vain niin vaikeaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa, kun muuttoon on vielä pitkähkö aika, auttaa minua tuo ikkunoista ulos tuijottelu. Ikkunanäkymät kun ovat jo "valmiit", eli ne pysyy tuollaisina sitten muuton jälkeenkin. Ne on siis sellainen konkreettinen asia, jolla voin jo vähän kokeilla etukäteen tuolla kodissa asumista. Tsemppiä teille odotteluun, samat vaiheet on kaikkien käytävä läpi :-)

   Poista
 7. Ihanan avaraa teillä! Itse tein eilen omalla raksalla samaa fiilistelyä, tosin ilta oli jo hämärtynyt ja kuvat jäivät ottamatta. Mutta oli jotenkin niin mahtavaa kulkea huoneesta toiseen ja tuijotella nurkkia eri kohdista. Tuli jotenkin sellainen hyvän mielen läikähdys sydänalaan, kun tajusi ettei kesään enää ole niin kovin pitkä aika ja kohta päästään tassuttelemaan oman talon lattioita villasukkasillaan :) Tsemppiä raksailuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin teille! Tuo tuijottelu on varmasti tärkeä osa sitä prosessia, että omaksuu tilat omikseen ja kodikseen :-)

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!