tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kodinhoitohuone/arkieteinen


Innostuin Karoliinan esimerkistä listaamaan vähän ajatuksia ylös tulevasta kodinhoitohuoneestamme. Tilaan on sisäänkäynti aivan ulko-ovemme vierestä, ja se tulee toimimaan arkieteisenä, eli lasten ulkovaatteille tulee sinne naulakot. Naulakot tulee sijoittumaan oven vasemmalla puolella olevalle seinälle. Siihen on kuvissa piirretty kalusteet mutta ne jäävät siis siltä seinustalta pois. Tilasta löytyy myös kurasyöppö ovenpielestä oikealta puolelta, jossa pahimmat ravat saa huuhdeltua vaatteista pois. Kurasyöpön viereen on laitettu paikka kuivauskaapille, jos sellainen saadaan joskus hankittua. Haaveilen lapsille sellaisesta päiväkoti-tyyppisestä naulakkolokerikosta, jossa jokaiselle olisi oma kolo naulakoineen ja hattuhyllyineen. Jos sellaista ei löydy mistään, niin vastaavat toiminnot saadaan varmasti tehtyä myös perinteisemmillä naulakoilla ja penkillä. Naulakkorivin päälle on tarkoitus hankkia vielä ylös seinälle rivi kaappeja, joissa voisi säilöä kausirompetta, siis pipoja ja huiveja jne.Naulakkoina voisin nähdä pitkän rivin esimerkiksi esimerkiksi Innon Classic-mallin naulakoita. Ihastuin noihin jo aikoinaan Koulun lattia narisee-blogissa, joka on vielä kolme vuotta lopettamisensa jälkeenkin ehdottomia suosikkiblogejani. Harmillista, että sivusto on suljettu, eikä sinne pääse enää ammentamaan inspiraatiota! Naulakoiden alle voisi tulla joko ihan tavallinen pitkä penkki, tai sitten kalusterunkoja jotka kätkisi sisäänsä paikan kengille, ja päälle vaikka pöytätasoa jolloin niistä tulisi penkki. Tämän arkieteisen osalta kalusteet eivät kuulu talotoimitukseen, eli niihin me voimme ajan kanssa itse miettiä sopivan ratkaisun. Kodinhoitohuoneen varsinaiset kalusteet sen sijaan tulevat jo nyt, ja niistä minulla on olemassa kalusteliikkeen havainnekuva:Eteistoiminnot jäävät siis tässä kuvassa vasemmalle seinälle. Seinäpinnat tullaan maalaamaan Luja-maalilla, ja kurasyöpön taakse jäävä seinä laatoitetaan kattoon saakka 15x15 valkoisella kiiltävällä laatalla. Lattiaan tulee 5x5 harmaa mosaiikki, kuten koko alakerran pesutilakombinaatioon muuallekin. Oikealla olevasta oviaukosta on kulku pukuhuoneeseen ja myös pesutilohin. 

Kiinnostaisi kuulla minkälaisia niksejä teillä muilla on lasten ulkovaatekaaoksen taltuttamiseksi? 

10 kommenttia:

 1. Kannattaa käydä selaamassa Tevellan tai Lekolarin kuvastot jos päiväkotityyppiset säilytysratkaisut kiinnostaa. En ole kyllä ihan 100varma myyvätkö yksityishenkilöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääpä tutkia!

   Poista
 2. Mun vinkkini on hitokseen hyllyjä kengille, joita meillä ainakin piisaa! Myös oma tilansa kypärille, luistimille, suojille jne.
  Ja paljon ritiläkoreja hatuille, hanskoille ja huiveille. Eli kaikkea paljon ja kova kuri lapsille =D =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kengät! Meidän nykyisen eteisen lattiaa ei ole kukaan nähnyt vuosiin, siinä onkin yksi suurimmista syistä koko uuden talon rakentamiselle :-D Niille pitänee tehdä joku laatikkosysteemi tm, ja ne loput sitten luultavasti lojuu lattialla, mutta se ei enää haittaa koska ne saa piiloon oven taakse kun on tosiaan tuo erillinen arkieteinen toisin kuin nyt. Kypärät ja luistimet sijoitetaan suosiolla isoon varastoon, koska tuo kodinhoitohuoneen tila on kuitenkin loppujen lopuksi aika pieni :-)

   Poista
 3. Munkin lemppariblogi oli tuo aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli pitkään vielä auki, olen käynyt lukemassa kaikki postaukset läpi ties kuinka monta kertaa :-) Nyt kun aloin etsimään kuvaa noista naulakoista, niin huomasin että se oli nyt suljettu, tosi harmi! Ihana blogi oli, se oli ihan ensimmäinen blogi mitä ikinä luin, ja voisi sanoa että sen ansiosta itsekin bloggaamisen aloitin. Terveisiä vaan tekijöille! :-)

   Poista
 4. Lyde, kun tuut käymään täällä pohjoisessa niin kysytään josko päästään sinne vanhalle koululle kylään ja inspiroitumaan, kirjoittaja on mulle tuttu :)
  Nuo naulakot/koukut ovat todella ihanat, kiitos vinkistä, tuon tyyppisiä etsin mutta eipäs osunut silmiin. Ihana värisiäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ajatus, kiitos! :-) Luulen, että nuo oli heidän itse maalaamat, mutta muoto on tosiaan kiva ja ajaton. Ja voihan niitä itse maalailla sopiviksi, metallisia kun ovat.

   Poista
 5. Hei! Tevella ainakin myy yksityisille. Heillä upeat kuvastot (uudet ilmestyivät nyt). Voisin kuvitella, että pitäisit Kuopion Woodi:n kalusteista- Heillä ihania värejä ja hyvä palvelua. Ja meille tekivät päiväkotiin mittatilauskaapit- eikä edes kalliinpaa kuin muutkaan. Joka päivä ihana tunne avata se kaappi, kun kaikki niin kuin pitääkin!
  Tsemppiä!
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi hyvistä vinkeistä! Selasinkin Tevellan sivuja läpi, ja siellä ainakin valitettavasti luki niiden naulakoiden kohdalla että saatavana vain laitoksille. Tuolta woodista sensijaan voisi saadakin :-) Minulla on vielä yksi salainen ase, pitää vain toivoa että kävisi tuuria. Me asumme nimittäin toistaiseksi lähellä paikallista kaupungin toimipisteiden kierrätyspajaa, jossa noita tuollaisiakin naulakoita aina välillä kuulema on, siis jos jostakin päiväkodista on vaikka uusittu ne. Pitää vain ahkerasti käydä sieltä kyselemässä, toki kierrätetty voisi olla jopa vielä mieluisampi vaihtoehto!

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!