lauantai 7. maaliskuuta 2015

Raksaviikko 19


Aloitettiin päivä talviriehassa Talman Werneriparkissa. Hauskaa oli (paitsi neiti kolmeveellä, joka parkui koko parituntisen jonka siellä vietimme...)! Mäenlaskun jälkeen kun lähdettiin ajelemaan raksalle, saatiinkin kätevästi koko hyvin ulkoillut miniväki untenmaille :-D


Arkieteinen/kodinhoitohuone.


"Paraatieteinen" ja vessa. 


Alakerran makuuhuoneen maisemia.


Yläkerran aula.


Takaparvekekin oli saanut laudoituksen pintaansa. En nähnyt tuota tekovaiheessaan, ja nyt toivon todella paljon, että työmiehet ovat noudattaneet ohjeita ja tehneet lattian kelluvaksi. Pakko myöntää, että epäilyttää niin paljon, että tekisi mieli ruuvata pari lautaa irti ja katsoa... Jos ruoteet on rusautettu ruuveilla bitumieristeestä läpi, niin sepä ei sitten enää kovin vedenpitävä bitumi olekaan.


Kurkittiin ullakkoluukustakin ekan kerran. Meillä on siis käyttöullakkoristikot, eli sinne saa tehtyä myöhemmin käyttöullakon mikäli siltä alkaa tuntumaan. Portaat on kuitenkin nyt niin päin, että ullakko jää selän taakse kun on tikkaiden yläpäässä. Huoneessa ei ole kyllä paljoa tilaa että tikkaat mahtuisi toiseen suuntaan aukenemaan, mutta silti mietittiin että olisikohan ne syytä kääntää. Jos/kun käyttöullakko joskus eristetään, on sinne kulkeminen noin päin todella vaikeaa.


Alakertaa. Nuo telineet on jotenkin ihan mykistävän kokoiset ja aina tekisi mieli kiivetä ylös :-)

Sitten vaan taas leuka rintaan ja kohti uutta viikkoa! Olen laitellut tarjouspyyntöjä ulkorakennuksen materiaaleista ja kattotuoleista. Toivon mukaan pikkumökin rakentaminen voisi alkaa jo tuossa reilun viikon päästä! Tämä osuus projektista on tarkoitus tehdä omin ja talkoovoimin, eli päästään vihdoin vähän oikeisiinkin raksahommiin ;-)


5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ja jo on taas ruvennut tapahtumaan! Tuota ihan samaa minäkin olen pohtinut meidän parvekkeen laudoituksen kanssa - sekin kun tehtiin meiltä hiukan varkain. Ehkä tosiaan pitää jonain päivänä vähän kurkata laudoituksen alle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kyllä sanottiin asiasta moneen kertaan ja laitettiin sähköpostiakin, mutta tuolla on ollut ollut vähän sitä ongelmaa, että pomojen kanssa sovitut asiat ei välttämättä ole kantautuneet aina sinne tekijäportaaseen asti. No, pitänee joskus tarkistaa niin saa mielenrauhan :-)

   Poista
 2. Heippa, löysin googlettamalla blogiinne ja olen nyt lueskellut mielenkiinnolla projektistanne. Meillekin tulossa Eemeli-talojen talo - rakentaminen alkaa maatöillä varmaan muutaman viikon päästä. :) Miten teillä on mennyt talofirman kanssa? Itseä vähän näin ensikertalaisena jännittää, kun kohta alkaa rakentaminen toden teolla, että toivottavasti on tullut valittua hyvät tekijät ja vastaavat henkilöt projektiin. -Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut vähän ylä- ja alamäkiä. Luulen, että heillä on tällä hetkellä aika paljon työmaita, ja siksi esimerkiksi tiedonkulku on ollut välillä aika tahmeaa. Lopullista mielipidettä en ole halunnut kuitenkaan muodostaa ennekuin koko homma on ohi, koska tässä työmaavaiheessa voi eri päivinä olla hyvinkin eri fiilikset. Uskon, että lopputuloksesta tulee kuitenki oikein hyvä, kyllä heillä on ihan vilpitön halu tehdä hyviä taloja :-) Tsemppiä teille projektiin!

   Poista
 3. Kiitos vastauksesta! Kiva kuulla! Kyllä itselläkin on ollut ainakin näin etukäteen luottavainen fiilis heihin, mutta huomaan että luonteenomaiseen tapaani todellisen rakentamisvaiheen lähetessä sitä jotenkin alkaa pelkäämään meneekö jokin kuitenkin pieleen... No mutta eiköhän kaikki lopulta mene kuitenkin hyvin. Tsemppiä teillekin projektiinne - jään mielenkiinnolla seurailemaan sitä. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!