perjantai 6. maaliskuuta 2015

Seitsemän kysymystä ja vastaukset


Kuvituksena päivän kännykkä- ja instagramotoksia, käväistiin minien kanssa viemässä yläkerran kylppärin lattialaatat työmaalle :-)


Sain Tunne tilat-blogin Karinilta haasteen vastailla seitsemään kysymykseen. Yritänpä vastailla siis!

1. Mistä unelmoit tällä hetkellä?
Kesästä! Kesällä kaikki on mukavampaa ja helpompaa. Lapsille ei tarvitse vääntää haalareita päälle montaa kertaa päivässä. On kukkia ja puutarhahommia lämpöä ja ja ja. Tänä vuonna kesään liittyy toki aivan erityinen odotus, koska silloin muutamme tänne uuteen kotiin! Unelmoin myös ajasta, jolloin nuorimmaisemme lakkaa kiipeilemästä herkeämättä, ja jää aikaa taas muuhunkin. Lisäksi unelmieni työ voisi vain tupsahtaa jostakin vastaan? :-)

2. Minkälainen sisustustyyli ensimmäisessä omassa kodissasi oli? 
Sanoisinko että pelkistetty ja käytännöllinen. Koti oli kuitenkin ihan nätisti sisustettu jo silloin, vaikka paljon oli sukulaisilta saatua tavaraa, niin ehkä sitä omaa silmää oli silloinkin jo ainakin vähän miten niitä yhdisteli? :-) Rahaa ei sisustamiseen ollut, olinhan tosi nuori ja vielä lukiolainen!

3. Onko menneisyydessäsi mitään todellista sisustusfloppia, jota muistelet nyt hieman nolostellen?
En kyllä ainakaan muista. Kaikki sisustukset on olleet sen hetkisen maun mukaisia ja vaikka maku on ehkä muuttunutkin, en muistele mitään vaiheita erityisen nolona. Jopa se koti, jossa maalasin seinät tipunkeltaisella ja kaapinovet vihreällä, oli ihan hauska! Samat värit on muuten vieläkin lempivärejä, ja on meillä täälläkin kodissa keltaisia ja vihreitä seiniä :-D Uuteen taloon niitä ei kyllä ole tulossa, siellä on nyt pinnoissa musta-valkoinen teema tälläkertaa.

4. Mitä vinkkejä antaisit hyvien sisustuskuvien ottamiseen? 
Olenkohan oikea ihminen vastaamaan tähän..? :-D Saattaisin itsekin kaivata hyviä vinkkejä! Mutta omat niksini ovat ainakin luonnonvalo, se on aivan ehdoton. Valoa saisi mielummin tulla vielä useammasta suunnasta. Liian kirkkaassa auringonpaisteessa tulee kuitenkin liian voimakkaat varjot, silloin kannattaa vaikka laittaa vähän kaihtimia eteen. Kuvan rajaamisella saadaan aikaan iso vaikutus, joskus on paikallaan ottaa laajakulmaisella objektiivilla kuvaan puoli huonetta, joskus taas pienten yksityiskohtien nostaminen esiin on parempi vaihtoehto. Riippuu aivan tilasta, ja siitä mitä kuvalla halutaan kertoa. Onko sen tarkoitus olla mahdollisimman informatiivinen, vai enemmänkin tunnelmakuva? Myös sommittelu on hyvä tiedostaa kun ottaa kuvaa, kuvattava kohde ei välttämättä ole edukseen jos sen läväyttää keskelle kuvaa. Eli siis kultainen leikkaus käyttöön!

5. Mikä on hauskinta, mitä bloggaaminen on sinulle antanut?
Varmasti ihmiset. On monia ihmisiä joiden kanssa olemme lukeneet toistemme blogeja jo vuosia, ja kirjoitusten ja kommenttien kautta tuntuu kuin melkein tuntisimme vähän, vaikkei koskaan ollakaan tavattu! Sitä saattaa miettiä, että mitähän sille ja sille kuuluu, siellä aloitettiin työt, mitenköhän on mennyt jne. Myös livenä tapaamiset on olleet tosi kivoja, vaikkei niitä kovin paljoa olekaan ollut. Ylipäätään bloggaaminen on tuonut minulle sosiaalista elämää "aikuisten kanssa" piristämään näitä kotona vietettyjä vuosia, vaikka sitten vain netin välityksellä! :-)

6. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi ja miksi juuri sinne?
Ihan mikä vaan melkein kelpaisi nyt! Lentokoneen nähdessäni huomaan jääväni oikein miettimään, että minneköhän siinä mennään, olisipa kiva itsekin lähteä... Jotenkin tämä vaihe vuodesta on aika raskas, kun on pitkä talvi takana ja kesäänkin on vielä matkaa. Haalarihumppa väsyttää. Jos nyt lähtisin, menisin jonnekin jossa on kevät pidemmällä kuin täällä (eli siis melkein mihin tahansa :-D) ehkä Hollantiin katsomaan tulppaaneita?

7. Mikä on kaunein tietämäsi paikka?
Tämä onkin vaikea kysymys! En ehkä osaa nimetä yhtä tiettyä. Alpit. Mustilan arboretumin rhododendronmetsä silloin, kun alppiruusut kukkii. Porvoon vanha kaupunki. Järven ranta, pellon reuna, metsä. Kauneutta voi löytää niin monesta paikasta, jos on tarpeeksi avoimella mielellä liikkeellä, ja oikeasti katsoo ympärilleen. Liian usein ihmiset kulkee vain kiireellä eteenpäin ja eivät nosta katsettaan.


Ihanaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva, kun ennätit vastailla! Vaikka itse olen aika aloittelija tässä blogitouhussa, huomaan kuinka hyvin tässä pikku hiljaa rivien välistä tulee tutustuneeksi syvemmällekin! Ja se on minunkin mielestäni ylivoimaisesti paras puoli bloggailussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia itsellesi vain haasteesta! Hyvähän se on joskus joutua vähän miettimään ja samalla ajatukset selkiytyy :-)

      Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!