keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Case musta hanaKirjoittelin jo aiemmin haaveistani löytää keittiöömme musta hana. Kohtasin tässä heti alkuun muutamankin ongelman. Ensinnäkin mustia hanoja on todella vähän tarjolla. Toiseksi sen piti miellyttää muotoilultaan silmää. Ja vielä, jos niin hyvin olisi käynyt, että nämä kaksi mainittua täyttyisi (kuten sen Niviton hanan kanssa) niin viimeistään siinä kohdassa homma kaatui, kun hanalta olisikin pitänyt löytyä uudiskohteessamme tyyppihyväksyntä. Voi että on tehty vaikeaksi ihmisen elo, kun on päässä näitä visioita... :-D 

Lopulta kaikki osat loksahtivat kohdalleen! Löytyi kokonaan musta, silmää miellyttävä hana jolla on vieläpä se vaadittu hyväksyntä, Tapwellin Rin184. Hintakin, 409e (alv24%), oli vielä suht inhimillinen verrattuna joihinkin muihin vaihtoehtoihin. Syvä helpotuksen huokaus saattoi kuulua melko kauas. Saattaa olla, että pikkuisen keräsin jopa kierroksia tuon hanan etsinnän kanssa :-D

Nyt, kun keittiöhana on ratkaistu, olenkin siirtynyt stressaamaan suihkuja, vessojen hanoja jne... Tuntuu siltä, että tässä rakentamisen loppusuoralla alkaa olla päätöksenteko-kapasiteetti aika loppuun käytettyä. Ei meinaa saada päätettyä mitään, mitenkään. Ja sekös auttaa yhtään, että alkaa olla jo vähän kiire niiden päätösten kanssa. Mutta yksi hana on siis onneksi jo hoidettu ja se on ihana!

12 kommenttia:

 1. Se on muuten jännä juttu miten rakentamisen loppua kohden tulee sellainen olo, että päätöksiä ei vaan jaksaisi enää tehdä. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno hana!!! Meilläkin pitäisi alkaa miettimään hanoja.. Tää on kyllä rankaa tämä päätöksen teko. Tuntuu, että joka päivä pitää tehdä isoja ja suuresti elämään vaikuttavia ratkaisuja :) vaikkei ne niin isoja päätöksiä oliskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän sääli, että kun vihdoin päästään siihen vaiheeseen jota etukäteen on eniten odotettu, eli juuri tähän valitsemiseen, niin sitten sitä onkin jo niin piipussa ettei siitä osaa oikein nauttia... Ainakin itselläni nämä viimeiset valinnat alkavat jo maistua vähän työltä :-D

   Poista
 3. Hieno musta keittiö ja musta hana! Noita itsekin silloin metsästettiin, sellaisia takuuvarmoja on aika vähän! Meillähän on nyt Lapetekin Blancolinus, jonka kromiosat aluksi vähän tökki, mutta loppujen lopuksi ei se maailma niihin kaadu, kun ihan kaikkiin yksityiskohtiin ei voi kuitenkaan vaikuttaa, lopulta ollaan konaisuuteen tyytyväisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä on tuollainen yksi kolmasosa-musta keittiö, loput on sitten valkoista. Mutta pidin siitä tiukasti kiinni, ettei kromia/terästä tule ollenkaan. Tälle mun päähänpinttymälle on naureskeltu jo moneen otteseen, mutta naurakoot :-D Se blancolinus oli mullakin varavaihtoehtona, mutta lopulta löytyi sitten tämä kokomusta.

   Teidän keittiö on kertakaikkisen upea, kuolasin sitä jo silloin messuillakin!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. On se, ja kuulema asennetaan paikalleen jo aika pian! :-)

   Poista
 5. Kiitti linkistä! Mulla olikin mennyt tämä postaus ihan ohi! Mustat hanat ovat joko liian kalliita, tai sitten muotoilu ei miellytä tai niinkuin Niviton hanan kanssa kävi, sillä ei ole suomessa tyyppihyväksyntää. Onko tuossa teidän hanassa astianpesukoneelle liitäntä?

  VastaaPoista
 6. Ajattelin kysyä kun olet varmasti näihin hana-asioihin perehtynyt ☺️ Soitin nimittäin juuri valvojallemmekin että mitä se tarkoittaa jos ei ole hamassa sitä ce-merkintää? Tähän siis en ole löytänyt vastausta, onko jos joku vesivahinko tulee niin vakuutus ei korvaa vai kuinka? Houkuttelisi nimittäin tuolta saksanmaalta tilata keittiöön Blancon hana niin huokeaan hintaan verrattuna Suomeen,...
  Kiitos jos vastaat 🙏
  Ap

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ce-merkintä ei ole se joka ensisijaisesti on oleellinen, vaan nimenomaan tuo tyyppihyväksyntä jonka myöntää Vtt. Eli se pitää nykyään olla, ainakin Porvoossa vaadittiin uudiskohteen hanoilta se ja ymmärtääkseni lähes joka paikassa. Vakuutusasioissa kannattaa tietenkin tarkistaa omasta yhtiöstä, mutta näin olen käsittänyt että vaikuttaa myös mahdollisiin korvauksiin. Toki jos on joku hanamalli, jolla on se tyyppihyväksyntä suomessa, niin en näe miksei sitä samaa voisi sitten tilata muualta, koska ne tyyppihyväksynnät ovat aina tietyille hanamalleille? Eli jos ihan sama malli on myynnissä suomessa, ja on hyväksynnän saanut?

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!