keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

MastotapaaminenSain sovittua eiliselle tapaamisen kaupungin masto-ihmisen kanssa. Tai oikeastaan hänen aluettaan oli enemmänkin mastoon liittyvä tie ja sen suunnittelu, mutta yhteistyöllä he näitä siellä sopivat. Tapasimme työmaallamme, ja kävimme myös maastossa katsomassa maston suunniteltua paikkaa. Heillä oli myös uusi ehdotus, jossa masto olisi siirtynyt hieman, ja katsoimme myös sen paikan.

Minulle jäi hieman ristiriitaiset tunnelmat. Toisaalta hyvää oli se, että mastoa oltaisi siirtämässä kenties hieman, ja se ei uudesta sijainnistaan enää näkyisi juurikaan ikkunasta meille, ja toivottavasti ei muillekaan alueen taloille koska jää pienen metsikön taakse. Mastolle vievän tien linjauksia he suostuivat muuttamaan vähän, ja sen vieruksille luvattiin istuttaa puita. Huonoa taas se, että masto ja tie ovat edelleen tulossa, sekä vastapuolen erikoinen asenne joka ilmeni mm. kommenteilla, että "jos masto siirtyy tähän, saatte olla todella tyytyväisiä, nythän se on jo tosi kaukana teiltä". Tuota öö, en aio kyllä olla tyytyväinen jos meillä on telemasto naapurina, vaikka se olisikin entisen 46 metrin sijaan vaikkapa 55 metrin päässä tontin rajasta. Ja se ei edelleenkään ole todella kaukana meiltä, vaan todella lähellä! Meidän tulisi ilmeisesti olla tyytyväisiä, koska uusi ehdotus menee nykyisen kaava-alueen rajan ulkopuolelle, ja näin ollen vaatii jotakin erikoisjärjestelyjä lähinnä toimistopuolella. Uskon kyllä, että kaavan sisällä on helpompi operoida, mutta en silti ihan osta tuota tyytyväisyysvaatimusta. Ongelmana maston sijoittelussa on viereen kaavoitetut uudet alueet, joita tulee lähes joka suuntaan aika lähelle. Lisäksi alueemme takana sijaitseva ulkoilureitti katkaisee maston mahdollisten sijoituspaikkojen alueen pienemmäksi, koska siinä menee talvella latu, eikä huoltotie voi näinollen ristetä ulkoilureitin kanssa. Tuossa uudessa paikassaan se olisi suunnilleen yhtä kaukana kaikista ympärille tulevista tonteista.

Jään odottamaan uutta ehdotusta postitse. Piirsin ylläolevaan kuvaan maston uuden suunnitellun paikan (eikö ole upea? :-D ) , kuva on otettu tonttimme takana olevalta pellolta, oman talomme itäpääty isoine ikkunoineen jää kuvanottopaikalta katsottuna suoraan vasemmalle.

Jutellessamme kävi samalla ilmi, että olohuoneemme maisemassa oleva, kaunis vanha lato ilmeisesti puretaan aikanaan vaikkei se kenenkään tontin alle jääkkään. Tämä on kyllä tosi surkeaa jos niin käy. Me otimme ladosta ideaa talon ulkonäköön, tummaan väriin ja pystypanelointeihin ym. Ehdotinkin, että eikö latoon voisi sijoittaa jotakin toimintaa, kesäkahvila vaikkapa? No, tässäpä kai sitten seuraava taistelun aihe, kunhan saadaan masto ensin ratkottua :-D

8 kommenttia:

 1. Niin kauan kun asia on vasta paperilla, sitä on oikeasti helppo pyöritellä ja etsiä huonoista vaihtoehdoista paras. Eihän sellaista voi vaan tällätä juuri valmistuvien kotien viereen. Tuskin nää virkamiehet omalle takapihalleenkaan moista huolisivat. Ja kuten olet kirjoittanut, ettette kenties olisi tonttia ostaneet tuolta, mikäli hanke olisi ollut tiedossa etukäteen.
  Mahdollisesti ei uuden sijoituspaikan vierestä saa tonttia (tontteja) myytyä, mutta ketään ei vedätetä.

  Ehkäpä kaupungin vinkkelistä lato on potentiaalinen vandaalikohde ja siksi haluavat päästä eroon. Pitää senkin kanssa siis olla aktiivinen ajoissa, jollei halua vain huomata purkamisen jo tapahtuneen.

  Kun omistaa suuren tontin ja kuvittelee voivansa hallita reviiriä, onkin se jo niin suuri, että jokamiehen oikeudella (ja laajennetulla tulkinnalla) siellä sienestetään ja marjastetaan ja muuten vaan ulkoillaan ihan ikkunoitten alla koirien kanssa ja ilman. Selityksenä, että niin on tehty jo vuoikymmeniä just sillä alueella. Yllättävän yllättävää millaisia vaihtoehtoja ilmaantuukaan.

  Toivottavasti saatte minimoitua harmin aiheet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan nyt että tämä päätyisi sellaiseen lopputulokseen, että ei jäisi harmittamaan. En minä halua liian hankalaksikaan heittäytyä, kaipa niitä mastoja on pakko jossakin vain olla.

   Poista
 2. Hyvä kun olette niin aktiivisia ja ahkeria vaikka raksan kanssa on varmaan tuhat muutakin asiaa (sekä kaikki muu elämä!). Nostan niin hattua teille! Toivottvasti siirtävät sen maston jonnekkin ihan erämaahan. Eihän ne kivoja ole.
  Toisaalta (jos yhtään lohduttaa) niin meidänkin edellisen kodin lähistöllä oli masto metsässä eikä sitä oikeen huomannut. Mutta aivan eri asia jos ne näkyy ikkunoista, toivottavasti tosiiaan se asia hoidetaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis "tavallaan" olisi ollut muutakin puuhaa, mutta pakko se on pikkuisen puoliaan pitää. En mihinkään pitkiin sotiin jaksa enkä halua ryhtyä, mutta katsotaan nyt mitä tässä käy :-)

   Poista
 3. Todella ikävä, jos masto tulee näkymään ikkunasta. :( Ei voi ymmärtää miksi se pitää juuri sijoittaa kaikkien uusien talojen naapuriin. Oisko siellä suurempaa metsää lähettyvillä missä se voisi olla, eikä näkyä teille? Puoliansa on hyvä aina pitää, toivottavasti teidän naapuritkin ovat olleet yhtä aktiivisia asian suhteen kuin te.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillänäkymin se ei kai näkyisi ikkunasta vaan jäisi pienen metsäkkeen taakse. Mutta toisaalta se on niin korkea, että näkyy puiden yläpuolella kuitenkin. Pitää kai koettaa ajatella isompaa mittakaavaa, että on sitä kai isompiakin murheita ihmisillä. :-)

   Poista
 4. Hyvä, että oot aktiivinen tän asian kanssa. Ootko käynyt jututtamassa alueen muita tontinomistajia / rakentajia / asukkaita? Jos te porukalla saisitte sen vielä pidemmälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähänhän siellä vielä on muita, mutta muutaman kanssa olen ollut yhteydessä. Varmaan porukassa voisi olla enemmän voimaa.

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!