lauantai 18. huhtikuuta 2015

Raksaviikko 25: parketti, ovet, listat


Raksaviikolla 25 asennettiin parketti, väliovet muutamaa lukuunottamatta ja listat. Tämä olikin tosi iso askel raksasta kohti oikeaa taloa ja kotia. Toinen merkkipaalu oli raksaoven katoaminen ja oikean etuoven asennus paikoilleen. Se muuttikin tilaa ihan huomattavasti! Eteiseltä toivoimme valoisuutta ja avaruutta, ja se kyllä tosiaan onnistui. Lattioiden suojana on kuvissa paperit, eli valitettavasti tuo kipsilevynsävy teki vielä hetkellisen paluun :-D Niiden alla on kuitenkin kaunis valkoinen parketti!Tänään otin ensimmäisen erän rakennuspölyä vastaan. Lopputuloksena oli ehkä ihan pikkuisen vähemmän roskia lattialla, yksi täyttynyt imurinpussi ja siinäpä sitten oikeastaan se. Ikkunoita on aika turha vielä pestä, koska aina kun tuolla joku liikahtaakin, pölähtää pölyä ilmoille oikein pilvi. Samoin keittiön asennus on edelleen kesken (koska nyt odotellaan sitten niitä uusia tasoja kolhittujen tilalle...) ja asentajat vielä luultavasti sahailevat ja pöllyttävät. Mutta ihan mukava oli päästä jo vähän pyyhkimään, tuli heti sellainen paljon konkreettisempi olo että tänne ollaan tosiaan vielä joskus muuttamassa! Ennen muuttoa pitää kyllä vielä pyyhkiä ihan kaikki pinnat seiniä myöten ja varmaan moneenkin kertaan...

Telemaston kokoinen tatti jököttää edelleen otsassa, mutta aikomus on ensi viikolla paneutua asiaan uusin voimin, ja selvitellä vähän tilannetta tarkemmin. Ehkäpä sille voisi vielä tehdä tosiaan jotakin?

Viimeisessä kuvassa näkyy, että raksaportaatkin on poistuneet, tämä tarkoittaa sitä, että ensi viikolla on tulossa ne ihan oikeat portaat! Oi että olenkin odottanut niitä! Ne on niiiiiin hienot ;-)

9 kommenttia:

 1. Oihh, kuinka ihanan valoisaa teillä! Enpä malta kysyä, millaiset verhoratkaisut teille on tulossa? Onnea telemaston kanssa, eipähän se mikään maisemanparantaja ole, ja terveysvaikutuksia huomioon ottaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valoisuutta me suunnitteluvaiheessa haettiin, ja sitä tosiaan saatiin. Meille on tulossa isoihin kiinteisiin ikkunoihin rullaverhot, muualla on sälekaihtimet :-)

   Poista
 2. Ikkunat ovat ihan mielettömän upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä tuon meidän talon se "juttu" :-)

   Poista
 3. Mä myös jäin ihailemaan teidän isoja ikkunoita ja samalla tyytyväisenä mietin, että onneksi päädyimme itsekin valkoisiin karmeihin harmaan sijaan. Tsemppiä telemaston kanssa, toivottavasti siihen löytyy joku järkevä ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, me koetetaan nyt selvittää että mitä mastolle voisi vielä tehdä. Ikkunat on kyllä ihanat, meillä oli jo alussa hyvät havainnekuvat arkkitehdiltä, niin niiden perusteella tiesin että tuo valkoinen on meille oikea karmiväri sisällä, vaikka ulkopuolelta ikkunat ovatkin mustat. Jossain vaiheessa olin nimittäin itsekin miettinyt että jättäisikö ne sisältäkin mustiksi. Mutta nyt talo on ulkoa tumma ja sisältä vaalea :-)

   Poista
 4. Ihana nähdä näitä "melkeen valmiita" kuvia. Aivan ihanat maisemat ikkunoissa, Aaah!!!
  Minä melkeen alan odottamaan tuota raksasiivousta ;) Kuulostaa tämän raksa-äidin korviin jo niin voitto-meiningiltä :)
  Laitoin meidän vuokrakodin jo eteenpäin joten jossain vaiheessa häämöttää muutto, oli koti valmis tai ei. Mies jo uhkaili että saan muuttaa lasten kanssa pihalle telttaileen...

  tsemppiä sinne loppumetreille, millon teillä muutto? Juhlien jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat on kyllä mieluisat, paitsi tuolla etupihan puolella joka on yksi puukasa-pressu-jätelava-sekamelska :-D Ja tosiaan nyt taistellaan, ettei maisemaan tulisi sitä telemastoa... Teillähän on sitten muutto tosi lähellä, jos irtisanoitte jo? Hui! Tsemppiä teillekin että saatte kaiken kuntoon siihen mennessä :-)

   Meillä on luultavasti kesäkuun lopussa vasta aikaisintaan muutto. Tai en minä tiedä, toisaalta tuo alkaa olla niin valmis että voisi se olla varmaan aikaisemminkin. Mutta alkuperäisen aikataulun mukaan juhannuksen aikoihin. Ja ne juhlatkin tosiaan pitäisi järkätä. Ja toiset sitten heti muuton jälkeen, kun tyttärellä on rippijuhlat :-D

   Poista
 5. Onpas teillä tapahtunut paljon viime käyntini jälkeen! Hienolta näyttää, ihania värejä ja tapetteja! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!