sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Raksaviikot 23 ja 24


Raksaviikkot 23 ja 24 ovat nyt takana. Näiden viikkojen aikana laatoitukset valmistuivat lähes kokonaan, vain saunassa jäi vähän puuttumaan kun laatat loppuivat harmillisesti aivan loppusuoralla kesken. Olin laskenut menekit todella tarkkaan ja ottanut reilusti ylimääräistä, mutta en ollut ottanut huomioon, että kodinhoitohuoneeseen ja pukuhuoneeseenkin tulee nostot seinille. Näihin oli uponnut sitten niin paljon laattoja, että saunalla jäi kahta arkkia vajaaksi. Ne saadaan varmasti paikoilleen viimeistään sitten, kun keittiön laatoituskin tehdään, kalusteasennusten jälkeen.

Työmaalle on tuotu jo väliovet ja listat. Myös saunan lauteet on saapuneet, niitä ei ole tosin vielä asennettu.  

Takka valmistui vihdoin, ja siihen olen kyllä ihan tyytyväinen. Pientä hiomista ja viilaamista jäi vielä, mutta niitä voi sitten tehdä vaikka muuton jälkeenkin (ikäänkuin tulisi tehtyä).  Yllättävän paljon aikaa takkaan upposi, tasoitusta piti tehdä monta kerrosta, samoin hiontaa ja maalausta. Mutta ehkäpä tuossa nyt taas vähän säästi kun teki itse?

Kalusteasennukset alkoivat ennen pääsiäistä, mutta jäivät sitten kesken. Asennustiimi tulee nähtävästi ensi viikolla jatkamaan, kun kaikki puuttuvat osat on saatu työmaalle. Eilen huomasimme, että työtasot oli tuleet, ja luonnollisestikin molemmat pitkät tasot oli ihan kolhittuja. Eli voipi olla, että kalustetiimin odottelu jatkuu, jos tasot pitää odottaa uudestaan... Ai että ärsytti. Jos kuljetusliikkeellä on vain yksi homma; kuljettaa tavarat ehjinä perille, niin ei. Liikaa vaadittu. Pakko hakata tasoista kulmat pyöreiksi ja reunat lommoille?

Pääsiäisenä saimme myös porukalla varaston kattoa tehtyä eteenpäin, ja nyt se on lähes peltejä vaille valmis. Kiva juttu! Tällä viikolla sain kerran käytyä tuolla myös maalaamassa ja sain räystään alusia maalattua jonkin verran. Räystäiden aluslaudat oli toki pohjakäsitelty ja maalattu kertaalleen jo ennen asennusta, mutta toinen kerros puuttui, ja samalla maalasin kattotuolien päät.

Eilen oli tosi nätti päivä, ja olimme työmaalla lasten kanssa hetken aikaa että saimme pihaa vähän siistittyä. Tarkoitus olisi saada lähiaikoina kone tasoittamaan piha lopulliseen muotoonsa, että päästään siihen eniten odotettuun osuuteen, puutarhahommiin! Se on minulle kuin odotettu palkinto, kaikki vaiva mitä on talon kanssa nähty on sen arvoista, kun pääsee vihdoin istuttamaan kasveja ja laittelemaan uutta puutarhaa :-) Tarkoitus on siirtää joitain taimia täältä nykyisen talon pihalta tuonne, mutta koneosuus pitäisi olla ensin tehtynä. Eli malttamattomana tässä odottelen! :-D

8 kommenttia:

 1. Oi että tuo teidän takka on ihana! Mistä ootte takkasydämen ottaneet? Meilläkin myös himottaa kovasti hissiluukullinen, mutta laadukas hissiluukullinen sydän on vielä hakusessa... Ja nuo kalusteet takan takana sopivat väriltään ja malliltaa siihen täydellisesti! :)

  Harmi, kun työtasonne saivat kolhut. Ompa kyllä ikävää toimintaa kuljetusfirmalta, ettei välitetä jos vähän osumaa ottaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka on kyllä minulle oikein silmäterä :-) Takkasydän ja kuorien muuraus tulivat Linnatulelta, takan sydän on merkiltään Hoxter.

   Toivon vielä, että tasoissa olisi vähän ylimääräistä pituutta, josko ne kolhut saisi sahattua pois. Ne on molemmat aika päädyissä.

   Poista
 2. Ihan kohta valmista teillä :) Ja hyvältä näyttää!!!

  Mullakin pistää hermoon nuo kuljetusfirmat! Äskettäin pääsi ärrimurreja olan takaa kun hajottivat sohvan ihan joka puolelta :( Ja tuli ilmi, että olivat purkaneet osan tehtaan suojauksistapois! Mrrrrrr :(

  Mutta nehän menisikin liian putkeen asiat, jos jotain ei hajoaisi / kolhittaisi!

  Tsemppiä loppurutistukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika pitkällähän tässä tosiaan ollaan jo, meinaa vaan itse jotenkin sokeutua edistymiselle kun tuntuu näkevän vain kaiken mitä on vielä tekemättä. Mutta voiton puolella kuitenkin jo!

   Poista
 3. Vitsit, miten aurinkoiset kaapinovet! =D
  Kuljetusliikkeissäkin on eroa. Huomasin edellisessä työpaikassa, kun toinen kuljetusliike sai saman lähes poikkeuksetta ehjänä perille toisen yrityksen tehdessä tuotteista hammastikkua. Eli eiköhän tuo ole asenteista ja tahtotilasta pitkälle kiinni. Harmillista, kun asennukset venyy :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne pyykkiparatiisiin piti saada jotakin väriä, ettei olis niin ankeaa se homma :-D

   Toivottavasti he saisi ne tasot vielä asennettua, tosin niitä kolhuja en kyllä suostu katselemaan valmiissa keittiössäni!

   Poista
 4. Teillä näyttää jo niin hyvältä! Varmaan aika malttamattomana jo odottelette, että milloin sitä pääsisi muuttamaan. :) Pääsettekö jo kesäksi uuteen kotiin?

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllähän tässä jo odotellaan! Talon pitäisi olla valmis ja meille luovutettu kesäkuussa :-)

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!