tiistai 12. toukokuuta 2015

Onneksi sentään vihertää




Tässä vaiheessa kevättä piti tehdä pihaa jo kovaa vauhtia leveä hymy kasvoilla. Kaivinkoneurakoitsija on tehnyt kuitenkin katoamistempun, ja pihan pohjan muotoilut antavat odottaa itseään. Eipä taida siis olla nurmikot valmiina kun muutetaan... Muutamia taimia olen vienyt tuonne jo toiveikkaana, ja pari nykyiseltä naapurilta saatua pensasta piti kaivaa valeeseen tuonne pihan taakse odottelemaan. Ja nyt siis sitten tosiaan vaan odotellaan. Jos äijästä ei kuulu eikä näy, niin sitten etsitään vain uusi tekijä. Naapurin isännällä on onneksi oma pieni kaivinkone, alustavasti jo puhuttiin että jos teetämme vaikka hänellä sitten nuo loput että saataisi multa vihdoin tilattua. 

Tänään meillä oli pieni palaveri työmaalla talofirman väen kanssa. Sähköpuolen pienistä korjauksista (väärässä paikassa olevia lamppuja) päästiin ihan kivasti yhteisymmärrykseen, sähköpuolen kaveri on oikein symppattinen ja asiakaspalveluhenkinen. Siihen se hyvä sitten jäikin. Sen tarkemmin erittelemättä pakko sanoa, että joskus harvoin osuu kohdalle ihmisiä, joiden kanssa ei vaan kemiat kohtaa, ei sitten millään. Hihat liekehti taas oikein huolella. Toivon to-del-la paljon, että tämä koko roska alkaisi olla kohta ohi. 

Viisi viikkoa muuttoon. Kaksi viikkoa esikoisen ylioppilasjuhliin. Varasto täysin kesken. Verisuoni pullottaa ohimolla.


16 kommenttia:

 1. No voihan surkeus! Toivottavasti asiat selkiää pian. Voin kuvitella, että tuossa vaiheessa projektia soisi asioiden sujuvan hyvin loppuun saakka. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo vähän jännitystä loppusuoralle :-D Ei vaan oikeasti, me ollaan pulassa jos ei saada varastoa ajoissa valmiiksi! Talo kyllä valmistuu, mutta siihen liittyy sitten taas tuota turhaa vänkäämistä jota ei nyt enää jaksaisi. Pihan valmistumisella ei ole onneksi niin kiire, se oli enemmän oma toive että lapset voisi päästää pihalle koska nyt se on pelkkää savea ja sitä en välttämättä haluaisi että muksut kantaa kauheasti sisätiloihin. Ja itse olen eniten odottanut tuota pihan laittoa, niin siksi tämä viivästys korpeaa jotenkin erityisesti. Mutta eipä auta kuin odotella, kaipa ne asiat järjetyy :-)

   Poista
 2. Jaksamista loppusuoralle! Uskomattoman hyvin olette kuitenkin tällaisenkin projektin läpivetäneet, että hattua pitää nostaa :) Tarkoitan, että moni kun ei uskaltaisi/ ryhtyisi koko hommaan ollenkaan, ja teillä vielä monta lasta ja muut arjen velvollisuudet. Toivottavasti kaikki menee jokseenkin putkeen, ja onnea muuttoon. Porvoo on nyt kauneimmillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Onhan nämä rakennusprojektit aina vähän tälläisiä, että ei näitä ihan vasemmalla kädellä tee "siinä sivussa". Eli aika paljon vie voimia oli rakennustapa mikä hyvänsä. Mutta toivottavasti palkinto on sitten taas sen arvoinen! Porvoo on tosiaan nyt taas puhkeamassa kukkaan, ihanaa kun tulee kesä!

   Poista
 3. Oh, ressiä tosiaan lähiviikoille pukkaa. Jotenkin nyt selviät sinne ylioppilasjuhlien saakka, ja yrität nauttia kovasti juhlapäivästä. Ajattele, sinun lapsesi ylioppilasjuhlat! Olet superäiti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superista en tiedä, mutta se on totta että pitää koettaa päästä juhlatunnelmaan ja unohtaa siksiaikaa kaikki nämä raksakuviot. En ole ehkä tässä rakentamisen tiimellyksessä ihan tarpeeksi ehtinyt henkisesti valmistautumaan, ja tulen olemaan kuin vesiputous kun suvivirsi alkaa soimaan... <3

   Poista
 4. Tosi kurjaa! Kuulostaa ikävälle ja inhottavan epäasialliselle toiminnalle talotoimittajan osalta. Toivon kovasti että väännöt olisi nyt väännetty ja ymmärtäisivät sen kunnon asiakaspalvelun luonteen. Tuossa vaiheessa kun muutto häämöttää ei todellakaan jaksaisi yhtään vääntää mistään ylimääräisestä ja varsinkaan sellaisesta minkä pitäisi kuulua sopimukseen.
  Kovasti tsemppiä ja voimia. Loppu häämöttää jo ja teillä on aihetta pariinkiin juhlaan muutaman viikon päästä. Niistä suurin on varmasti ylioppilasjuhlat, jotka on vain kerran elämässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koetetaan juhlia asiaan kuuluvalla hartaudella! :-) Talofirman kanssa kyse on enemmänkin henkilökemiasta yhden ihmisen kanssa, toivon mukaan asiat hoidetaan silti kuntoon. Asiakaspalvelulla ja reklamointiin suhtautumisella on kyllä iso rooli siinä minkälainen kokemusta rakentamisesta jää prosessina. Hyvään lopputulokseen voi päästä sekä hyvän että huonomman kokemuksen kautta, mutta tosiaan se millainen maku hommasta jää suuhun on aika pitkälti kiinni näistä yksityiskohdista.

   Poista
 5. Tsemppiä! Eipä sitä varmaan muuta voi toivottaa. Ehkä edes ne lamput saatte ojennukseen? Asioilla on onneksi tapana järjestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä lamput luvattiin korjata, ja kaikki muukin toivottavasti :-) Kuten sanottua, hyvään lopputulokseen voi varmasti päästä vaikka matkanvarrella olisikin kinaa. Näin ainakin haluan uskoa! Harmittaa lähinnä tämä huono fiilis mikä on tullut, vaikka eipä rakentaminen kai koskaan niin kovin "kivaa" olekaan :-D

   Poista
 6. Voi ei! Tsemppiä kovasti loppupuristukseen! Onneksi yleensä kaikki kääntyy parhain päin, kun nukkuu asioiden yli.

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tästä! Vika on luultavasti minussa, koetan ottaa opikseni ja kasvaa ihmisenä. Tai jotain.

   Poista
 7. OIiii, energiiaa ja tsemppiä sinne ihan roppakaupalla. Kun pitkä projekti alkaa olla lopuillaan niin se ihan mahoton tsemppikin meinaa rakoilla. Toivottavasti saatte ihana juhlat ja sinäkin pääset juhlafiilikseen.
  Tiedän tuon tunteen kun haluaisin heti pihan ja nurmikon. Meillä on raksalla puoli pihaa "mullalla" ja lopussa ihan raksa-meininki. Mies meinasi ettei ehkä edes yritetä saada tänä vuonna kuntoon etupihaa laatoituksia ym. Ehkä on parempi pitää tauko ja ensi kesänä sitten loput...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Tämä pihan laiton lykkääntyminen on kyllä ehkä tuskallisinta koko rakentamisessa, niin paljon sitä on odotettu (tiedän että sinä ymmärrät) :-D

   Poista
 8. Teidän kaivinkoneurakoitsija on varmaan siellä samassa paikassa missä meidänkin - senkin on nimittäin maa niellyt. Toissa viikolla (vai jo sitä edellisellä, aika menee niin vauhdilla) ilmoitettiin, että voisi tulla. Viime viikolla tai ihan viimeistään tällä viikolla piti tulla. Ei ole näkynyt eikä kuulunut. Vielä toki on tätä viikkoa jäljellä, mutta vähiin käy... Ja kun ei tuo meidän piha ihan parissa tunnissa valmis ole - kivikasa on kuitenkin puolen talon korkuinen.

  Mutta tsemppiä vielä teille loppumetreille ja toivotaan, että väännöt on väännetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kaivinkoneilla taitaa olla nyt vuoden kulta-ajat, eikä enää ehdi hoidella roikkumaan jääneitä hommia... Meillä tuolta on puhelinnumerokin jopa lakkautettu (siis vaihtanut kai), eli ei voi edes soitella perään. Kätevää! Kiitos, tsemppiä teille myös :-)

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!