sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Portaat

Siinä ne nyt ovat, koko komeudessaan!

Pinnat ovat metallia, ja ne jatkuvat alakerran kattoon asti. Yläkerrassa on kerroskaiteina samaa metallipinnaa ja päällä maalattu koivuinen käsijohde. Askelmat ovat lakattua saarnia ja reisilankut maalattua puuta. Askelmissa on led-nauhat upotettuina alareunaan, ja portaat ovatkin jo itsessään melko näyttävä ja iso "valaisin". 

Portaamme valmisti Tähtiporras. Vaikka tässä projektin aikana on ollut vastassa monenlaista kumppania, niin portaiden kanssa kaikki sujui alusta asti kuin rasvattu. Iso kiitos siis Tähtiportaalle ja sinne erityisesti Pasi Alaselle! Portaat eivät olleet mitään valmista mallia vaan ne on tehty toiveidemme mukaan.  Olen portaisiimme enemmän kuin tyytyväinen, ne ovat ison avaran tilan keskellä kuin piste iin päälle :-)

47 kommenttia:

 1. Wau, Wau ja WAU! Mahtavan näköiset ovat ja ihanan arkkitehtooriset! Noita kelpaa kuvailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Kyllä kelpaa! Olisin tosin halunnut kuvata ne alunperin sitten, kun on ihanihan valmista, mutta en malttanut odottaa. Ruuvinkantojen päältä puuttuu suojatulpat ja listoja ym pitää vielä laittaa, mutta ei katsota niitä, kun sitä kokonaisuutta, eikös? :-D

   Poista
 2. Kertakaikkisesti upeat!! Ja hienoja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin tosi tyytyväinen että portaiden kohdalla ainakin tuli tehtyä hyviä päätöksiä :-)

   Poista
 3. Hienot ovat! Muutenkin teillä alkaa näyttämään jo ihan valmiilta (ainakin näissä kuvissa) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan siellä tosiaan jo valmiitakin kohtia mutta on sitä keskeneräistäkin. Kuvia varten otin tosin lattioiden suojapahveja pois, eli pikkuisen lavastettua on tämä valmius :-D

   Poista
 4. On kyllä tosi makeat, hyvin onnistunut valinta! :) Pitääpä meidän myös kysellä porrastarjousta Tähtiportaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Voin suositella kyllä lämpimästi!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, mekin tykätään tosi paljon :-)

   Poista
 6. Upeat portaat! Erityisesti pidän kaiteista :) Onko askelman etureunassa olevat mustat "jarruraidat" *huono vitsi, mutta nauran silti* mitä materiaalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jarruraidathan ne, ne on kumia :-D En halunnut niitä jarru-uria koska nykyisissä portaissamme on sellaiset, ja ne on vihonviimeiset pölyn ja lian kerääjät!

   Poista
 7. No wau, upeat!!! Ja ei kuule osunut listojen puuttuminen tai ruuvitulpat tai mitä mietitkään yhtään silmiin, kun näitä ihaili! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen tullut siihen tulokseen, että näen itse paljon enemmän keskeneräisyyttä kuin valmista, pitäisi oikein alkaa tsemppaamaan tuossa asiassa, ja koettaa keskittyä enemmän kaikkeen valmiiseen. Mutta hyvä jos ne ei häiritse, kyllähän tuosta tosiaan saa jo käsityksen että millaiset ne portaat on :-)

   Poista
 8. No vau ! Aivan upeat portaat. Veistokselliset.

  En malta odottaa, että näytät meille miltä ne näyttää valoineen pimeässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pakko tunnustaa, että en ole pimeässä nähnyt niitä itsekään, kun ollaan oltu tuolla vain päivisin, ja nythän on tosi myöhään vielä valoisaa. Mutta kunhan ollaan muutettu, niin eiköhän sellaisiakin kuvia saada :-)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka tiesin toki millaiset tuli tilattua, niin itsellekin tuli asennuksen jälkeen sellainen vau-fiilis :-)

   Poista
 10. Nää on todella mahtavan upeat munkin mielestä! Modernit, mutta persoonalliset. Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne on minusta yhtäaikaa modernit, ja sitten kuitenkin vähän sellaiset 50-60 luvun henkiset :-)

   Poista
 11. Wow! Hienot portaat. Antavat luonnetta tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin sitä ajatetiin, että kun muuten on aika vaaleaa, niin rappusten pitää olla vähän erottuvat :-)

   Poista
 12. Onpa hienot portaat! Mä olisin kans tykännyt mustasta pinnakaiteesta, mutta mies haluaa ehdottomasti lasiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle riittää nuo ikkunat pyyhittäviksi, lasikaiteet olisi olleet vielä lisää pyyhittävää :-D Oikeasti halusin kyllä ulkonäkösyistäkin nuo pinnat että saatiin vähän särmää tuohon tilaan :-) Lasikaiteet on kyllä komeita ja ihanan keveitä myös!

   Poista
 13. Ooooh, huikeet!
  Olisin kans halunnut meille pinnakaiteet kattoon asti, mutta hirsitalo ja painuminen, ni ei.
  Muhun teki vaikutuksen toi viimeinen kuva, jossa portaitten kaksvärisyys ja takka samoilla väreillä, niin huoliteltua.
  Kyllä mäkin odotan niitä "pimeitä" kuvia.
  Olisin yllättynyt, jollei teidän pikkuväki intoutuis juoksentelemaan portaissa ja sillalla, mukin vanhana ihmisenä tekis mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :-) Noissa tekee kyllä kieltämättä mieli kulkea ihan vaikka huvikseen! Minua yllätti myös rappujen pituus, meillä on ensimmäisessä talossa u-malliset portaat ja vielä matalampi huonekorkeuskin, niin nyt kun nuo on suorat niin tuntuu että ne vaan jatkuu ja jatkuu :-D

   Poista
 14. Vitsit, en kestä miten hienot noi on!! Ja sointuu niin hienosti takan kanssa yhteen. Me like! :D

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Olen pitänyt aika tiukasti kiinni että värimaailma pysyy tuolla mustan, valkoisen, harmaan ja puun ympärillä. Kunhan tuodaan tavarat sisään niin saadaan niitä muitakin värejä taloon :-)

   Poista
 15. WAU, on ne vaan upeat! Erittäin onnistunut valinta.

  VastaaPoista
 16. Wau hyvältä näyttää.Lisäsin sinut lukulistalleni. Aloittelemme omaa raksaprojektiamme piakkoin ja vertaistuki on enemmän kuin tervetullutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :-) Kävinkin kurkkaamassa, tsemppiä teille projektiinne! Kannustalosta itsekin joskus haaveilin :-)

   Poista
 17. Oih, on ne kauniit :) Onnea hyvästä ja tyylikkäästä valinnasta. Kyllä kelpaa katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, pinnakaiteissa on kyllä vaan sitä jotakin! Vielä kun saataisi ulos parvekkeiden kaiteet paikoilleen niin avot :-D

   Poista
 18. Heippa! Eksyin blogiisi, kun etsin tämän tyyppisiä portaita netistä. Ovat kyllä todella kauniit! Olemme itsekin saaneet samasta yrityksestä tarjouksen...oletan, että ne ovat tämän tyyppiset. Kysyisin teidän kaiteista: käsijohde, johon pinnat kiinnittyvät on melko ohuen näköinen. Onko kaide tukeva? Tuntuuko siltä, että se ei heilu ja siihen uskaltaa nojailla huoletta...tai jos horjahtaa, niin läpi ei mennä? :) Kaide on juuri niin kaunis, kun se on siro. Olisin kiitollinen, jos hieman kertoisit, miltä se käytännössä käteen tuntuu. Yst.t. Saara Ojala / Vantaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei Saara! Käsijohde ei tosiaan ole kovin paksu, eikä se ole edes kiinni kuin päistään pinnoissa ja yhdestä kohdasta keskeltä sivulankussa. On se silti ihan tukeva, toki sen saa heilumaan jos vääntää, mutta kyllä se on meidän pienempien lasten roikkumista ainakin kestänyt :-) Pinnathan itsessään on aika paksut ja niistä ei kyllä mennä läpi vaikka millä painolla kaatuisi.

   Poista
 19. Teidän portaat on todella nätit!
  Me ollaan rakentamassa ja suorat portaat on nyt suunniitteilla. Vastaa jos viitsit vaivautua. Minkä pituiset on portaat päästä päähän, siis kuinka paljon lattiapinta-alaa menee? Ja paljonko on teidän huonekorkeus? Meillä on tila aika tiukilla suorille portaille niin kiinnostaa kuinka muilla on. Tuntuuko portaat hyvältä kävellessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Lattiaa menee alakerrassa noin 380cm, toki rappujen alle jää ihan kivan kokoinen tila jossa meillä on nyt tv-taso, mutta sohvakin mahtuisi kyllä. Huonekorkeutta meillä on 260cm. Oikein hyviltä nuo tuntuu ja omaan silmään myös näyttää :-)

   Poista
 20. Hei kiitos paljon vastauksesta! Viime kesän asuntomessuilla oli tosi samatyyppiset kun teillä ja niihin mä ihastuin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :-) Talo Markissa oli tosiaan hyvin samantyyliset raput, ja talon emäntä kertoi saaneensa niihin idean täältä minun blogista :-D

   Poista
 21. Ihanat portaat teillä! Tässä olisi ideaa myös meidän talon portaisiin. Ilmeisesti parketin eläminen ei ole ongelma yläkerran kaiteen kiinnityksessä? Näyttää ainakin kuvan perusteella kaide olevan tiiviisti kiinnitettynä parketin reunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaiteiden kiinnitys on puulevyissä jotka on tuolla porrasaukon sisäpinnassa kiinni, ja sen mitoituksessa on huomioitu parketin paksuus. Puu tulee siis parketin paksuun verran yli yläkerran lattiapinnasta, ja niiden pinnat on samalla tasolla. Parketti on asennettu jälkeenpäin ja jätetty tarpeelliset elämisvarat reunoille.

   Poista
 22. Kiitos Lyde. Taidampa olla Tähtiportaaseen yhteydessä samantien :)

  VastaaPoista
 23. Hei, samantyylisiä kaiteita suunnittelemme, ja nämä ovat hyvin lähellä ajatuksia. Todella tyylikkäät!
  Toteutuksesta, onko nuo metallipinnat siis upotettu puulevyyn myös tuossa kuilun ympärillä? Ja muuta tukea ei tarvitse? Tuo ratkaisu tuossa kuilun ympärillä on todella viimeistelllyn näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pinnat ovat kiinni mustissa puulevyissä sekä rappujen reisilankuissa. Rakenne on sekä rappukuilussa että aukon reunassa sama.

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!