lauantai 2. toukokuuta 2015

Raksaviikko 27: peltiä, taidetta ja portaat
Raksaviikolla 27 odotettu kalusteasennus jatkui, mutta jäi vieläkin kesken. Nyt odotetaan taas uusia tasoja, eli kaikki loputkin tasot pitää vaihtaa. Ensin niitä tilattiin siis vain kaksi uutta, mutta asennettaessa todettiin kaikki loputkin kolhituiksi. Joopa. Sen verran homma kuitenkin eteni, että putkari pääsee laittamaan hanat vessoihin, kodinhoitohuoneeseen ja keittiöön. Onneksi vessojen puutasot oli ehjiä, mutta ne me tuotiinkin itse...

Viikon lopulla juhlittiin myös vappua, ja kokoonnuttiin jälleen orjatyövoiman sukulaisten kanssa varaston äärelle. Nyt mökki sai ylleen peltikaton (onnea on peltiseppä lähipiirissä), vain muutama juttu jäi kovaksi muuttuneen sateen vuoksi asentamatta. Ne saadaan luultavasti paikoilleen ihan lähiaikoina. Mieskin pääsi apupoikana pellityksen makuun ja ukot siinä vitsailivatkin että seuraavan varaston katon hän tekeekin sitten jo kokonaan itse. Ai minkä seuraavan, kröhöm..? Katosta tuli kaunis, se on tehty  sillä perinteisemmällä menetelmällä ja on siis ihan aitoa käsityötä :-)

Olohuoneen akustiikkaa parantamaan saapui tilaamani akustiikkataulu ihan kotiin asti kuljetettuna, kiitokset vielä Virpille! Taulu on tosi kaunis! Nyt se odottaa lattialla pötköllään, että olohuoneeseen tulee telineet sähköasennuksia varten, niin se pääsee sitten seinälle. Oli tosi kiva myös tavata taiteilija ihan kasvotusten. Virpin maalauksia pääsee ihailemaan hänen blogissaan Keltainen keinutuoli.

Instagramin seuraajat tietävätkin jo, että myös se hartaasti odotettu porrasasennus oli tänään, jeejee! On kuulema vähän kiirettä, niin piti tulla tekemään lauantaina. Sopii meille, oltiin itsekin paikalla ja saatiin ihailla miten se homma ammattilaiselta käy. Asentaja jäi vielä meidän lähtiessä askartelemaan yläkerran porraskaiteiden kanssa, ja teenkin portaista myöhemmin ihan oman postauksensa kun kaikki on valmista. Nyt voin kuitenkin jo sanoa, että ne on aivan älyttömän hienot! Juuri sellaiset kuin kuvittelinkin! Pakko taputtaa itseään vähän olkapäälle, että tulipa tehtyä hyvä päätös näiden suhteen :-D


12 kommenttia:

 1. Mukava katsella kuvia kun loppusuora häämöttää ja tiedän, että kohta pääsette nauttimaan omasta uudesta kodista <3

  Rappuset on niiiiin onnistuneet!!! Ja Virpin tauluja olen ihaillut jo kauan :) Tsemppiä Lyde loppurutistukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :-) Sitä ei meinaa itse aina nähdäkään miten valmista on, helposti näkee vain kaiken sen mikä on vielä tekemättä. Mutta kyllä tämä tästä! Rappuset on kieltämättä hienot, en malttaisi odottaa että pääsen laittamaan niistä kunnon kuvat joissa näkyy kokonaisuus, niissä on muutamakin kiva juju! Ne on oikeasti koko talon "showstopperit" :-D

   Poista
 2. Vitsi nuo portaat! Wau. Tahtoo myös. Vaikkei olekaan portaille paikkaa. :D Ja tosi hieno tuo Virpin työ. Pitää heti käydä kurkkimassa, olisiko valmiissa töissä jotain meille sopivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpillä on kyllä tosi kauniita töitä, ja hän tekee myös tilaustöitä kuten tämä meidän taulukin oli. Suosittelen! Ja portaat, ne on jo toinen asia johon olen tuolla meidän talossa sen kylppärin seinän lisäksi rakastunut :-D Tänäänkin kuljin niitä edestakaisin sukkasillaan hölmö onnen ilme naamallani :-D

   Poista
 3. Ompas teille upeat portaat! Mun pitäisi kanssa ottaa taas porrasasia käsittelyyn. Kerran niitä jo katselin ja tarjouksia pyysin. Kaikki eniten miellyttävät meni yli budjetin, niin jätin asian silloin hautumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo portaat on kyllä yksi toteutunut unelma :-) Minäkin iskin silmäni yksillä messuilla aivan mielettömän hienoihin portaisiin, postasin niistä tännekin joskus vuosi sitten. Nämä on kuitenkin nyt todella lähellä sitä samaa tyyliä, mutta saatiin nämä huomattavasti edullisemmin koska materiaali on teräksen sijaan puuta. Helpotti kyllä huomattavasti, kun tiesin minkälaiset haluan :-)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Ne on kyllä oikeastikin ihanat!

   Poista
 5. Mistä firmasta nää portaat on? Kiva blogi sulla. Nyt vasta "eksyin" tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kun eksyit :-) Portaat tuli Tähtiportaalta. Teen niistä myöhemmin vielä ihan oman postauksensa jossa paremmin kuvia myös kaiteista ja eri suunnista.

   Poista
 6. Nyt tuli niin monta hyvää vinkkiä tässä postauksessa, että en malta odottaa, että kirjoittaisit niistä lisää. Ensinnäkin tuo akustiikkataulu on tosi tosi kiva! Olen itse paljon ajatellut akustointia, kun meilläkin huonekorkeutta tulee olemaan noin viisi metriä. Mukava tietää, että on olemassa noin kauniita tauluja, joilla on käytännöllistäkin hyötyä.

  Sitten toisekseen nuo portaat. Aivan ihanat! Odotan kuin kuuta nousevaa sun kirjoitusta niistä, koska itse kamppailemme juurikin portaiden kanssa, jotka tuntuvat olevan vähän hankalat toteuttaa. Mutta nuo teidän portaat ovat nyt lähinnä sitä, mitä arkkitehtimme on meille suunnitellut, joten please please kirjoita niistä äkkiä! Olen erityisesti kiinnostunut siitä, mitä rakennusvalvonta sanoo noista metallikateista tai oikeammin, sanooko mitään? Mistä tilasitte portaat? Oliko niiden suunnittelussa ongelmia, kun näyttävät ainakin minusta tuollaisilta vähän kelluvilta, joita on myös meille suunniteltu.

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oli hyödyllinen :-) Taulu on tosiaan tilaustyö, saimme itse vaikuttaa kuvan aiheeseen, värimaailmaan ym. Virpiä voin kyllä suositella lämpimästi! Hän kyllä maalaa toki tavallisiakin tauluja, ei siis pelkästään noita akustiikkatöitä.

   Portaista teen juttua, kun saan otettua nätit kuvat. Haluaisin kuvata ne ilman lattioilla ajelehtivia suojapapereita, eli hetki varmaan joudutaan odottamaan (tai lavastamaan ne hetkeksi pois) :-)

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!