lauantai 13. kesäkuuta 2015

Raksaviikko 33, loppu häämöttää


Raksaviikko 33 oli viimeinen kokonainen raksaviikko talon osalta. Hurjaa, että nyt ollaan tässä pisteessä! Heti ensi viikon alussa on muuttotarkastus. Viimeistelytyöt tulevat jatkumaan talolla vielä sen jälkeenkin, mutta uskoisin että voimme aloittaa muuttamisen jo pikkuhiljaa siitä huolimatta. Mikäli siis muuttotarkastus menee läpi! 

Viikon kohokohtia oli kaikenlainen viimeistely, sähköt on melkein valmiit (maanantaiaamuna loput), putkihommat on valmiit ja meillä oli lvi-puolen käyttöönottotarkastuskin jo eilen. Olohuoneeseen saatiin telineiltä asennettua kattolamppu, samoin eteisen korkean tilan lamppu on paikoillaan, tosin kuvissa siitä puuttuu vielä yksi kupu, mutta tänään sekin laitettiin paikoilleen. Lampun maahantuojalle kymmenen pistettä, sain uuden kuvun rikkoituneen tilalle aivan pikavauhtia, ja vieläpä veloituksetta, eli meni takuuseen! Kiukaasta poltettiin pahimmat uutuuden käryt pihalla, sekin asennetaan maanantaina paikoilleen. Lisäksi tänään koettiin onnellinen jälleennäkeminen, kun sain pianoni kymmenen vuoden jälkeen taas itselleni! Se on ollut minulla jo melkein kolmekymmentä vuotta, mutta viimeisen vuosikymmenen tilanpuutteen vuoksi sukulaisilla "hoidossa". Ja nyt se on siis meillä taas! Pientä viritystä se kyllä kaipaa kipeästi :-D

Varastotyömaa eteni ison harppauksen, kun siihen saatiin talkoovoimin tuulensuojalevyt ja ikkunat paikoilleen. Varastoon tehdään muuttotarkastuksen yhteydessä runkokatselmus. Ensi viikolle on myös sovittuna jo varaston lattian raudoitus, lattialämmitysputkien asennus, sekä lattian valu. Näillänäkymin samalla valetaan terassin etureunaan tulevat kukkalaarit, eli sitten on pihakin taas yhden ison osasen valmiimpi. Mahtavaa!

Päätettiin miehen kanssa, että tämä yksi ilta lepuutellaan, eli suomeksi ei pakata muuttolaatikoita lasten nukkumaanmenon jälkeen yli puoleen yöhön. Pieni hengenveto, ja ensi viikolla sitten tosiaan tapahtuu, ja paljon!


8 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että asiat ovat noin hyvällä mallilla :) Lampun suhteen kävi juuri niin kuin minun lempifilosofiassani, eli kun itse ei ressaa liikoja, asiat kyllä järjestyvät parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tämä tästä, toivottavasti! :-)

   Poista
 2. Järkyttävän nopea tahti. No teetättämällähän se sitä on. Itsellä kaksi vuotta mennyt ja nyt muutto edessä :) 280m2 kivitalo ilman yhtään palkattua työmiestä.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa ja rentouttavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 4. Yritä välillä pysähtyä (?!! sekunnin sadasosaksi) nauttimaan muuttohommista. Läpyttele itteäs (ja muitakin ;-)) olkapäälle ja ihastele; tässä ollaan. Kodista kotiin muuttaminen on iso juttu... Onnea muuttohommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu siltä, että ei olis aikaa pysähtyä hetkeksikään, niin paljon on hommaa ja niin vähän aikaa. Yöunistakaan ei enää pysty juurikaan nipistämään, kun nekin alkaa olla jo ihan minimissä. Mutta eiköhän sitä sitten viimeistään ehdi pysähtyä, kun muutto on tehty, vanha koti siivottu ja luovutettu pois :-)

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!