maanantai 8. kesäkuuta 2015

ViikkoMuuttotarkastukseen on nyt aikaa viikko. Listaanpa ihan omaksi ilokseni mitä ainakin vielä puuttuu:


- Useasta paikasta listoja, kalusteiden vieriltä ja nurkista missä on pitänyt vielä asennella jotakin listoituksen jälkeen.

- Parketin ja laatoituksen välinen saumalista, yläkerran aulan lattiasta listat kaiteiden vieriltä. Kulmalistoja seinistä jne.

- Keittiön koneet kiinnittämättä/asentamatta paikoilleen. Mikro ei ole vielä edes saapunut työmaalle.

- Etukatoksen valot asentamatta

- Kodinhoitohuoneen välitilan ja saunan ledinauhat asentamatta

- Ulkovuorauksen korjailua, lähes kaikki vuorilaudat vaihdettava (10cm liian lyhyitä)

- Etuoven smyygit ja vuorilaudat puuttuu vielä kokonaan (odottaa eteisen ikkunan vaihtoa)

- Takaterassille vievä ramppi kokonaan tekemättä

- Etuparvekkeen reuna uusimatta

- Molempien ulkopylväiden juuret korjaamatta, vaatii harkkomuurausta tms kikkailua

- Saunasta puuttuu hana

- Saunan lauteiden asennus kesken

- Saunan kiuas puuttuu kokonaan (ei ole edes toimitettu)

- Saunan listoitus tekemättä (ja kylpyhuoneiden kattolistat vaihtamatta)

- Olohuoneen katosta kattovalojen sähköjen kytkentä (tämä tehdään ehkä huomenna)

- Kiinteiden ikkunoiden rullaverhot asentamatta (tämäkin huomenna, jos luoja suo ja telineet saapuvat)

- Väärän kokoisen oviaukon paikkaus kesken, vaatii vielä kittausta, hiontaa, maalausta.

- Keittiön katossa valokiskon asennus, myös kittausta, hiontaa ja maalausta ensin pohjalle (vanhat väärin kohdistetut lampunpaikat piiloon)

- Teknisestä tilasta puuttuu katto ja lattian pinnoitus

- Ulkohanan putkitus kytkemättä

- Eteisen ikkuna vaihtamatta (ikkunatoimittaja tekee)

- Yläkerran kylpyhuoneen kynnys kiinnittämättä

- Kaikki tasojen silikonisaumaukset puuttuu (keittiö, khh, kylpyhuoneiden pöytätasot ja altaiden ympärystät). Myös märkätilojen kynnysten vieriltä puuttuu tiivistemassa.

- Lattialämmityksen jakotukit koteloimattaTästä varmasti puuttuu vielä jotakin, mutta nämä tuli nyt yhdeltä istumalta mieleen. Ja nyt en edes mainitse varastoa, koska se on meidän oma projekti joka valmistuu joskus. Ehkä. Nämä listatut jutut on siis talossa itsessään, ja ne pitäisi olla ensi maanataina kaikki tehtynä. Sinänsä aika jännä, että meidän työmaata on ollut varaa pitää lähes tyhjillään noin kuukauden, ja jätetty näin viime tinkaan kaikki... Mutta hei, nämä voi maallikosta tuntua siltä että sitä olisi jotenkin paljon, ei sitä oikeasti ole! (suora sitaatti talofirman edustajalta) ;-)

Minä en suoraan sanottuna usko, että nuo ehditään tehdä.


17 kommenttia:

 1. Auts mikä lista... :/ Kyllä nuo varmasti ehtii tekemään, mutta yksi ihminen ei noita taida muutamassa päivässä ehtiä. Tosin osahan noista on sellaisia, mitkä ei mitenkään estä muuttotarkastuksen pitämistä, voisiko olla niin että talofirma laskee juurikin sen varaan...? Koska teillä on talon luovutus (tai pitäisi olla)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luovutus olisi samassa yhteydessä sen muuttotarkastuksen kanssa, eli viikon päästä. Ja maksupostien mukaan kaikki pitäisi olla valmista ja viimeinen maksu maksettu ennenkuin me muutetaan. Eli siksi nuo pitäisi saada tehtyä kaikki viikossa...

   Poista
 2. On minustakin tuossa aikamoinen lista, saas nähä joutuuko urakoitsija painamaan 24h! Toivotaan parasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän nuo mitään isoja hommia ole yksittäin, mutta tuollaisia nysväämisiä jotka vie aikaa. Ja just sitä aikaa tässä on aika vähän :-D Kuulema huomenna olisi viimeistelijä tulossa paikalle, saan varmaan häneltä jonkunlaisen arvion tilanteesta! Itse menen lapioimaan soraa että saadaan rappusten pudotukset pienemmiksi, tiedossa siis hikinen päivä :-D

   Poista
 3. Meillä noi lähes kaikki plus portaat, lasikaiteet, parketti, kaikki listat jne :D ja tarkastus siis samalla viikolla. Toivottavasti talofirmalta löytyy tarpeeksi duunareita viimeistelemään meidän molempien talot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä vielä tuskaisempi tilanne. Taitaa olla se yksi jamppa siellä vaan, joka kaikki viimeistelyt tekee, huhhuh. Meidän työmaalla kiire on kyllä niiden itseaiheuttamaa, tuolla on tosiaan ollut noin kuukauden hyvin, hyvin hiljaista.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Teilläkin on lähtenyt hienosti käyntiin ja talo alkaa jo hahmottua :-)

   Poista
 5. Voi harmi. Onko teillä mennyt "sukset ristiin" talotoimittajan kanssa? Saako kysyä mikä firma kyseessä? Vaistoan jotenkin viestinnästäsi, että ette ole hyvissä fiiliksissä. Se on harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei koko firman kanssa, mutta kieltämättä aika huonoja fiboja tässä on matkan varrella kertynyt.

   Poista
 6. Kuinkahan käy, älkää ainakaan maksako viimeistä erää ennenkuin kaikki on tiptop.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei makseta joo, mutta se on mulle vielä vähän epäselvää että estääkö mahdolliset viivästykset meidän muuttamisen, kun se oli tosiaan niin, että viimeinen erä pitäisi olla maksettuna ennen muuttoa. Kuulema tätä aihetta käsitellään siellä luovutuksessa, mutta se tulee vähän myöhään meidän muuton kannalta kun se on nyt sovittu jo sinne viikon päähän!

   Poista
 7. Tsemppiä ja miten ihanaa, että kohta pääsette omaan uuteen kotiin. Varmasti kutkuttava fiilis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmillisen vähän tässä ehtii mitään fiilistellä, kun on pakkaaminen menossa (ihan hirvee homma!) ja samalla pitäisi tehdä raksahommia kahdessa eri talossa. On siis tämän ekankin pieniä viimeistelyjä jätetty fiksuina tänne aika loppusuoralle :-D No ei vaan, oikeasti meidän piti alunperin muuttaa vasta heinäkuun lopulla, siksi tässä tuli vähän kiire.

   Poista
 8. Vaihtoehtoina taitaa olla teidän raksalle toooosi monta tyyppiä samanaikaisesti tekemään kaikki listalla olevat asiat (nämä voi maallikosta tuntua siltä että sitä olisi jotenkin paljon, ei sitä oikeasti ole!), jotta tulis valmiiksi viikossa.Tai sitten majoittavat teidät johonkin hotelliin, kun ette pääsekään muuttamaan (tavarathan muutetaan pois edellisestä kodistanne, kuten olette kaavailleet).
  Sekin on kinkkistä, että maksut pitäisi hoitaa tohon mennessä, mutta eihän silloin voi olla varma kaiken kunnossa olemisesta. Sehän on yleisesti tiedossa, että jollei ole maksusuorituksia odottamassa, kiinnostus kohteeseen loppuu. Jännän yhtälön on talotoimittaja päästäny syntymään. Tänä päivänä tieto toimintakulttuurista leviää reaaliajassa ja vaikuttaa tilausten saantiin. Toivotaan kumminkin, et saisivat kaiken rutistettua kunnialla valmiiksi!

  VastaaPoista
 9. Melkoinen loppukiri =D Mutta aina täytyy vain jaksaa uskoa, että kaikki onnistuu.

  VastaaPoista
 10. Voi hurja ja kurjuus! Lista on kyllä pitkä, mutta muutama mies taitaa nuo kyllä viikossa jos ovat kunnon ammattilaisia ja tekevät asiat kerralla hyvin ja kuntoon. Se on totta mitä Hertta sanoi, ettei noiden kaikkien tarvitse olla muuttotarkastuksessa valmiita. Mutta jos teille on talon luovutus sovittu samalle päivälle, niin sehän on selvää että kaikki pitäisi olla siihen mennessä kunnossa. Ärsyttävää tuo tuollainen viime tippaan jättäminen, niinkuin teillä ei olisi tuossa muutakaan tekemistä kuin olla paimentamassa talotoimittajan tyyppejä hommiin, Grrr...että pistää vihaksi ja kaikillehan se olisi helpointa, että työt tehdään aikataulun mukaisesti niin ei tule ylläreitä. Meillä putkari oli samaa maata (aikaa olisi ollut, mutta ei tultu silloin kun luvattiin) ja kaikki jätettiin viime tippaan. Hieman meni sukset ristiin viimeisenä viikkona. Tsemppiä, voimia..ja ajattele, kohta te asutte siellä :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!