sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Hengissä yhä


Täällä ollaan, vaikka hiljaista piteleekin. Ulkomaalaus on vienyt kaiken ajan ja energian. Nyt on menossa jo kymmenes päivä putkeen sudin varressa, ja alkaa kyllä tuntua jo kropassakin erilaisina kolotuksina että maalattu on. Eipä meidän taloa maalattu siis reilussa viikonlopussa vaikka joku arvoisa anonyymi niin kommenttiboksissa tiesikin kertoa :-D (*edit, olen luultavasti vain tarkka hidas!) Noh, ehkä tuo joskus vielä valmistuu, niin pääsee taas muihinkin puuhiin. Nyt ollaan jo voiton puolella, ja uusi väri on kyllä niiiiin paljon parempi kuin vanha sininen!

Eilen meinasi iskeä pienehkö epätoivo muutenkin tämän projektin etenemisen suhteen, mutta onneksi tuli äitini kanssa puheeksi viime kesä. Kaivoin koneelta esiin vanhan valokuvan, joka on otettu siis tontilamme lähes tasan vuosi sitten heinäkuussa 2014. Asiat sai taas pikkuisen paremmin mittakaavaan. Onhan täällä kuitenkin tapahtunut aika paljonkin vuodessa! :-)

11 kommenttia:

 1. Onnistunut värinvaihto (tai sävyn muutos) juuri koskaan ei hommat taida edetä niin ripeästi kuin luulisi/toivoisi. Teilläkin nosturin nokassa keikutaan; pakkohan se on saada nyt valmiiksi, ettei ens vuonna tartte korjailla. Eikä nää ilmatkaan varsinaisesti ole suosineet talonmaalausta. Siitä syystä meikäläinen ei sitten tänä kesänä maalannukaan paikkauksia eikä puutteita umpeen. Jospa sitten ensi keväänä heti kun vaan mahdollista.
  Vastaavasti pihalla traktoriavusteisesti siirrelty valtavia tai vaan suuria kiviä mielettömät määrät vesisateessa. Välillä olen näyttänyt ihan samanlaisesta kuin pikkumuksut kurahaalareissaan. Niitä hommia ei olis helteellä jaksanutkaan.

  Luultavasti jäis jokunen okt-raksa aloittamatta, jos etukäteen sais tietoonsa kaikki vastoinkäymiset. Useimmista toipuu ajan kanssa, niin tekin toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivien siirtely on kyllä mukavaa puuhaa, niistä saa tosi ihania juttuja puutarhaan :-) Joo, eiköhän tästäkin joskus toivuta, toivottavasti!

   Poista
 2. Hyvä te ! Hyvä kun muut muistuttavat muutosten suuruudesta...silloin kun itsellä usko meinaa loppua!

  Tsemihalit <3

  VastaaPoista
 3. Sama anonyymi toteaa että kommentin ei ollut tarkoitus olla vittuilua. Toisen talon kolmesta maalaukseen meni 2010 avoräystäineen ja ikkunalistoineen kaksiväritoteutuksella noin neljä päivää. Nyt meneillään 14 asunnon julkisivumaalaus, 10 asuntoa 2 krs ja 4 asuntoa 1krs. Yhteensä 5 rakennusta. Aikaa varattu kahdelle miehelle työhön pari viikkoa. Ei sisällä räystäänalusia eikä otsalautoja. Pelkät julkisivut. 10 päivää on aika pitkä aika jollei maalausta ole tehty kahteen tai useampaan kerrokseen useammalla eri värillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, Niinkuin sanoin, olen luultavasti vähän hidas. Lisäksi meillä tulee kolmea väriä, on hirveästi rajauksia, talo on aika iso (talo ja talo voi olla kaksi aika eri asiaa!), on sisennyksiä ja niiden kattoja ym. Kyllähän suoraa seinää äkkiä maalaisikin. Ja sitten on vielä tämä elämäkin. Kuusi lasta, ja muutakin puuhaa päiviin mahtuu kuin vain sitä maalaamista, vaikka aika paljon sitä olenkin tehnyt. Kymmenen päivää on aika paljon, varsinkin ihmiselle jolla on olkapää leikkausta vaille ja aivan älyttömän kipeä. Mutta minkäs teet, kun ei tuota viitsisi oikein keskenkään jättää. Vie sen minkä vie, onneksi tästä ei tarvise saada elantoa, vaan ihan itsellemme tehdään ;-)

   Poista
  2. Ammattilaisen tahti on vähän eri kuin amatöörin. Asiassa kuin asiassa. Jos ei olisi eroa, ei tarvittaisi ammattilaisia... ;)
   Tsemppiä lyde, kyllä se valmistuu, teidän aikataulussa! :) Ja tosiaan saat sanoa että olet itse tehnyt!

   Poista
 4. Anonyymeillä on aina sana jos toinenkin sanottavana. ;D
  Kiva kuulla, että miten siellä sujuu. Kovan urakan olette tehneet - ja "siinä sivussa" hoitaneet muksut. Tsemppiä! Oli muuten aika hauska juttu, että oltiin molemmat StyleRoomin kuukauden kodeissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu huomasinkin että oltiin! :-) Kyllähän tämä iso homma on. Jos vaan olisi budjetti antanut myöten, olisin enemmän kuin mielelläni luovuttanut maalaamisen ammattilaisille, mutta tämä menee nyt näin. Voinpahan kohtapuoleen sanoa, että maalasin meidän talon. Ihan ite .-D

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!