lauantai 11. heinäkuuta 2015

Keinuva maalari


Kuva kertoo päivän (ja tulevan viikon) ohjelmani. Keikuin koko päivän nosturin nokassa. Talo pitää saada maalattua että pääsee laittamaan pihaa ja nyt saatiin nosturikin käyttöömme. Hassu ilmiö, kun tuolta on tullut jo alas, keinuu maa vielä pitkään. Ihan kuin olisi ollut laivalla :-D Toivottavasti viikon jälkeen keinunta ei jää pysyväksi olotilaksi!

Vesivahinkoasiassa on sen verran saatu selvyyttä, että vuotava paikka on paikallistettu ja vuoto tukittu. Syyllinen oli teknisessä tilassa vesiputken liitos joka oli valuttanut suojaputken täyteen ja oli seuraavaksi alkanut valua lattialle. Viimeistelyjä on vielä tekemättä, ja teknisen tilan lattian vesieristys oli tietenkin yksi niistä. Ensi viikolla aletaan purkaa alakerran makuuhuoneesta lattiaa ja seinää, samoin alakerran vessasta pitää avata seinä. Sitten tulee kuivurit tänne pöhisemään kolmeksi viikoksi. Kohtalon ivaa, että nuo kaksi seinää ovat juuri ne kaksi, joihin laitoimme haavetapettini eli cole&sonin woodsin. Noh, talofirman väki saa pistää uudet tapetit tilaukseen, me ei onneksi jouduta tästä mitään maksamaan koska ollaan täysin viattomia osapuolia. Kohtalon ivaa sekin, että otimme talon tällä kertaa muuttovalmiiksi tehtynä sisäpuolelta, jottei tarvisi lasten kanssa elellä remppakaaoksen keskellä. Ja kuinkas kävikään? Samalla menee tyttären rippijuhlasuunnitelmat uusiksi, koska ne oli tarkoitus pitää täällä. Ja näin pari viikkoa ennen juhlia on aika turha koettaa alkaa metsästämään mitään ulkopuolista paikkaakaan...

No, en jaksa jäädä märehtimään vahinkoasiaa, me otetaan ja rontataan piano sekä iso antiikkikaappi "johonkin" eli keskelle olohuonetta? Sedät tulee ja purkaa ja kuivaa, ja me eletään kaaoksessa ja raahataan piano takaisin joskus kuukauden päästä. Selvä homma. Nyt keskityn maalaamiseen, ja siihen että pysyn pystyssä iltaisin, koska keinunta tuntuu vaan jatkuvan vielä muutaman tunnin jälkeenkin :-D

3 kommenttia:

 1. Tsemppiä tuohon vesivahinkoasiaan! Rippijuhliin; onko teillä esim. seurakuntataloa tms. missä pitää juhlia? Kyllä asiat järjestyvät!

  VastaaPoista
 2. Onneksi vuodon syy selvisi. Ja voi kurjuus että joudutte lasten kanssa eleleeen keskellä remppaa. Täälläkin on kaaoksen hallintaa, mutta itse valittua kun muutimme puolivalmiiseen. Eikä onneksi ole juhlia järjestettävänä. En jaksaisi- huh, kun en millään jaksaisi edes palata omaan "oikeaan" työhönkään josta olen ollut raksan ajan "evakossa". Joten voimia sinne ja ihailen kykyäsi tarttua toimeen ja jatkaa hommia vaikka itselläni kyllä maailma taitaisi kaatua jo tuossa vaiheessa. Sinä aloitat ahkerasti talon maalaamisen. Hatun noston paikka!!!!!!

  VastaaPoista
 3. Mahtava asenne :) Vaan pirunkos sitä voi jos vahinko sattuu eikä tuleen makaamallakaan taida hommat edetä. Mummona lumessa vaan nosturilla taivaisiin! Tsemppiä kovasti!

  Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!