perjantai 28. elokuuta 2015

Viherrys ja valitus
Täällä blogissa onkin ollut vähän hiljaisempaa. Pari viikkoa sitten laitoimme siirtonurmikon, josta yllä pari making of-kuvaa. Koska pihaa ei meillä kovin paljoa ole, ei asennuskaan ollut mitenkään ylivoimainen homma. Tai ei olisi omalta kohdaltani ollut, ellen olisi juuri edellisenä päivänä sairastunut kovaan flunssaan. Tuo flunssa on muuten jo yhtä vanha kuin nurmikkokin, en tiedä meinasiko se ihan todella jäädä pysyvästi minua piinaamaan?! Asensimme 135m2 nurmea, suurimman osan perjantai-iltana ja vähän jäi lauantaiaamullekin. Ja siellä se nyt vihertää, ensimmäinen leikkaus alkaisi olla kai jo ajankohtainen, paitsi että nyt alkoi ulkona nuo sateet. En tiedä oliko se kesä nyt siinä, mutta minusta viileys ja sade on ihan mukavaa. En taida olla oikein helleihmisiä koska tykkään puuhata ja tehdä, kuumuus vain muuttaa olon tukalammaksi. Kaipa jos malttaisi ja voisi vain makoilla, siitä osaisi nauttia enemmän? Lisäksi täällä talossa on ollut todella kuuma sisällä joka on lisännyt tuskaa, meillä ei siis ole mitään viilennysjärjestelmää. Kuumuuden päälle ilmanvaihdossa on ollut koko kesän ihan oikeastikin vikaa, se saatiin kuntoon vasta tuossa reilu viikko sitten. Ihmettelimme ja valittelimme kun poistoilmakanavista ei tunnu menevän ilmaa mihinkään, ja kun talofirman väki vihdoin sai lomansa lomailtua, kävi ilmi että ilmanvaihtokoneen sisällä olikin joku ihme solumuovikaistale irronnut ja mennyt blokkaamaan sen poistoilmakanavan lähes umpeen. Jepjep. Sarjassamme mitähän vielä... Seuraava ihmettelyn kohde on kylppäri, jossa ei tunnu kuivuvan lattiat ja seinät ollenkaan, tähän en ole saanut vieläkään oikein mitään vastausta että miten sitä lähdetään tutkimaan. Toiveissa oli, että ilmanvaihdon kuntoon saaminen olisi auttanut myös siihen, mutta eipä auttanut. Kovasti haaveilen jo ajasta, että ei tarvisi enää huolehtia talosta ja sen vioista koko ajan, vaan keskittyä muuhun elämään...

Tälläistä itkuvirttä siis tarjolla tällä kertaa, siinäpä yksi syy miksen ole (flunssan ohella) paljoakaan kirjoitellut. Kun tuntuu että ei olisi oikein muuta sanottavaa kuin tätä valitusta :-D Mutta on meillä sentään nurmikko! Ja sisällä alakerran makkari jälleen vesivahingon jäljiltä käytössä, jee! Vielä kun saisimme alakerran vessanpöntön käyttöön, niin avot kun muuttuu elo taas helpommaksi (kahdeksanhenkinen perhe ja vain yksi vessa, you know) :-)

Vielä tämä päivä on aikaa osallistua arvontaan tuolla kotiblogin puolella, sieltä on mahdollisuus voittaa liput Messukeskukseen Habitareen ja sen oheismessuille, joten hopihopi sinne!

6 kommenttia:

 1. Komea on nurmikko! :) Meillekin laitetaan todennäköisesti siirtonurmi ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me laitettiin edellisenkin talon pihaan, ja tykättiin silloinkin niin tuo oli aika luonteva valinta. Lisäksi olisi ollut tosi vaikea pitää lapsia pois nurmikolta sen aikaa kun se itää jos siemenistä olisi laittanut. Nyt tuon sai heti käyttöön :-)

   Poista
 2. Komea ja nopea nurtsi,onnittelut!
  Vink,vink, aloita sinkkiä syömään, takuulla tervehdyt ja pysyt jatkossa terveenä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nurmikko on tosiaan hyvä ja tasainen, nyt jo kertaalleen leikattukin niin meinasi leikkuri hyytyä kun se on niin tuuhea :-D Ja sinkkivinkki menee korvan taakse, kiitos!

   Poista
 3. Meillä oli kans alussa ongelmia ilmanvaihtokoneen kanssa ennen kuin saatiin säädöt kohdalleeen. mm. ikkunat huurtuivat. Ja mä kans olen enemmän viileiden kelien ihminen kuin helteiden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä pitää varmaan tosiaan säätää noita vielä, kun eivät ole ehkä ottaneet huomioon että meitä tulee tänne asumaan niin monta. Mutta ekat kuukaudet kone oli tosiaan ihan oikeasti tukkeessa, en siis vain kuvitellut että ilma ei vaihdu!

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!