perjantai 4. joulukuuta 2015

Tasan vuosi sitten


Facebookissa on nykyään ominaisuus, joka tarjoilee kuvia samalta päivämäärältä vuosien takaa. Tänään oikein hätkähdin, kun tarjolla oli yllä oleva kuva, tämä oli siis tilanne tasan vuosi sitten. 

Vuosi!

Tämä vuosi on kyllä ollut pitkä kuin ihmisen elämä, ei voi muuta sanoa. No, onneksi mieli toimii itseään suojelevasti, ja tuo aika alkaa olla enää hyvin hämärä muisto, jos sitäkään :-D Jottei ihan totuus pääsisi unohtumaan, oli meillä tänäänkin talofirman viimeistelijä taas käymässä, ja nyt fiksailtiin ikkunoita, terassin liukuovea, poistettiin kylppärissä pari päivää kokeeksi pöhissyt kuivuri jne. Eli talon viimeistely se vaan jatkuu. Nyt alkaa olla onneksi enää aika vähän tekemättä, ja vielä joskus koittaa sekin päivä, kun voidaan julistaa että talo on val-mis. En ole vielä päättänyt mihin seinään sen rastin sitten vetäisen.
Mies tuolla koettaa pihalla parhaillaan saada tehtyä poistoilmatötsää varaston seinään, jotta saadaan se kohta seinistä levytettyä, jotta päästään vielä jossakin vaiheessa saumaamaan ja maalaamaankin seiniä. Varastossa on siis pientä edistystä taas tapahtunut, mutta paino sanalla pientä. Lasten kanssa on vaan tositosi haastavaa saada siellä tehtyä oikein mitään, ja aika paljon siellä olevista hommista olisi nyt sellaisia missä olisi hyvä olla kaksi tekemässä. Noh, ehkä vielä joskus, tätä olen tainut hokea jo aika pitkään? Silmätkin on alkaneet pikkuhiljaa jo tottua varastoon kuuluviin tavaroihin täällä talossa sisällä, ehkä koristelen pahvilaatikkopinot jouluvaloilla, ja otan ne osaksi pysyvämpää sisustusta?
 
Lopuksi vielä yksi tuoreempikin kuva, tässä on jotenkin kyllä jo tutuksi käynyttä tunnelmaa :-D


4 kommenttia:

 1. Oho, ei sitten tainnut teilläkään mennä ihan putkeen talofirman kanssa kun vielä rassaavat. Vai onkos nämä asumisen jälkeen tulleita vikoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun nämä on vielä niitä mitä on jäänyt tekemättä silloin alunperinkin, kun silloin tuli vähän kiire ja jäi kesken. Ja toki joukossa muutama mitä on ilmennyt muuton jälkeen, juuri näitä ikkunoiden falskaamisia ja muita. Ainahan varmaan on kaikenlaista pientä fiksailua, mutta meillä on tosiaan ollut ehkä vähän enemmänkin :-D

   Poista
 2. Olen menettänyt uskoni siihen, että mikään talo olisi ikinä täysin valmis... Pessimismiä vai realismia, tiedä häntä. Mutta jos vertaa teidän vuoden takaista kuvaa ja nykyistä, niin ainakin eristyksessä on edistytty : D

  Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä totta, että valmiiksi nämä ei tavallaan tule ikinä, mutta tässä tapauksessa tarkoitin lähinnä talofirman puolelta, että heidän osuutensa olisi hoidettu :-D Tokihan meillä on varsinkin tuolla ulkopuolella pihan ja varaston kanssa vielä vaikka kuinka paljon hommaa, ja ne jatkuu luultavasti vielä vuosia!

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!