keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Karolina kysyi, minä vastaan


Karolina Koti-blogista heitti haasteella, ja kysymys kuului että "minkälainen sisustaja olet?".

Hidas. Sitä ainakin. Ja nuuka. Kierrättäjä.

Jos mietin taaksepäin kotejani aina ihan ensimmäiseen omaan kotiini asti, kaikkien sisustusta on leimannut melko pieni budjetti. Ihan ekaan omaan kotiini muutin todella nuorena, ja sinne sain kalusteet, verhot, astiat ym lahjoituksina sukulailta. Ruokaryhmän ja sohvan sain hankittua sosiaalitoimiston kalusterahalla. Silti vaikka nuoren opiskelijan koti oli pienellä rahalla toteutettu, oli siellä silti moni asia nätisti, ja sävysävyyn. Se on kai jotenkin geeneissä? Seuraavissa kodeissa on toki osa kalusteista ollut niitä samoja mitä ensimmäiseen kotiin oli saatu, ja jotakin on tullut uusiakin. Toisessa kodissa oli esimerkiksi pakko olla pienempi ruokapöytä, ja sellainen löytyi isovanhempieni ostamasta vanhasta talosta jonne edellinen asukas oli sen jättänyt. Se oli jopa valmiiksi kelta-vihreä, ja minusta aivan upea! Maalasin asunnon ruman väriset rusehtavat keittiön kaapinovet (vuokraisännän luvalla) keltaisiksi myös, ja tuo koti olikin oikein tipuasunto :-D Sama keltavihreä pöytä kulki mukana vielä monet asunnot, vasta kun lapsia oli kolme, oli pakko luopua tuosta pikkuruisesta neljän hengen pöydästä.

Jos siirryn pikakelauksella nykypäivään käymättä ihan kaikkia kymmentä asuntoamme läpi, niin tämänhetkinenkin sisustuksemme on melko pienellä budjetilla toteutettu. Iso osa kalusteistamme on edelleen tuunattuja kirpputorilöytöjä, perittyjä, saatuja, jopa itsetehtyjä. Aika paljon meillä on myös ikeaa, sohva pestävine päällisineen sekä lipastoja ym. Toki joitakin valaisimia ja mattoja olemme ostaneet uusina tähän taloon, mutta kalusteita ei ole tänne ostettu yhtään uutta, paitsi nyt on tulossa uudet ruokapöydän tuolit ja nekin erittäin pitkän harkinnan jälkeen! Olen lähes koko aikuisikäni joko opiskellut tai ollut lasten kanssa kotona (ja rakentanut näitä taloja, aaarhg), niin työvuosia palkkapusseineen on ehtinyt kertyä aika vähän. Se on osittain opettanut nuukaksi, mutta toisaalta tykkään siitä, että kun haluaisi jotakin ja sitten keksii siihen jonkin edullisemman version niin siitä saa kyllä hyvän mielen. Mielestäni kaunis sisustus voi syntyä kekseliäisyydellä ja vähän pienemmälläkin budjetilla! Hitaus taas tulee siitä, että mietin aika pitkään ratkaisuja, ja koska ei tosiaan ole mahdollisuutta hankkia heti kerralla kaikkea, sisustuskin koostuu pikkuhiljaa pala kerrallaan. Ihan aina kärsivällisyys ei meinaa riittää, mutta otan sen siltä kantilta että kasvattaa luonnetta. Vaikka aika iso se jo onkin... :-D :-D Juuri nyt olisi sellainen kaikkimullehetitänne-fiilis, tekisi mieli todella saada tämä koti "valmiiksi"!

Sisustustyyliäni voisi kuvailla ainakin sanoilla värikäs, vintagella maustettu moderni. Meillä on siis tosiaan ehtaa viiskyt/kuuskyt/seitkytlukua ja tätä päivää iloisesti sekaisin. On mustavalkoista, mutta on sitä väriäkin. Kaiken päälle on lisätty reilu annos viherkasveja, niitä ilman en osaisi kotiani kuvitella! Kerroksellisuus saa näkyä kodissa, ja eletty elämä. Sisustukseen liittuviä haaveita on toki vaikka muille jakaa, mutta niitä sitten toteutellaan sitä mukaa kun tulee mahdollisuus. Tai löytyy joku kiva vastaava kirppikseltä tai kierrätyskeskuksesta :-D


4 kommenttia:

 1. Onko tuo teidän ruokapöytä mistä hankittu? Pöytälevy on koivua? Kiitos vastauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on itse tehty. Isäpuoleni hitsasi rungon suunnitelmieni mukaan, ja kansilevy on lakattua koivuvaneria :-)

   Poista
 2. Kiitos, tiesin että pohdintaasi olisi mielenkiintoista lukea - ihailen innovatiivisuuttasi sisustuksessa. Ja olen samaa mieltä, tulee hyvä mieli jos voi löytää jonkin hienon jutun käytettynä, tai vastaavan edullisemman. Olisi ihana olla yhtä taitava käsistään kuin sinä.. :)
  Minulla on ideoita kaikkiin sisustusprojekteihin mutta ne kaatuu aina siihen että ompelukone on edelleen(kin) rikki... TAi että ehdotan jotain entisöintijuttua miehelle joka on liian kiireinen niitä mulle tekemään.

  Hyvin koottu tuo kuvaus teidän sisustustyylistä. Juuri siksi tätä (ja Talostakoti) blogia on niin kiva seurata kun sinulla oma oman näkemys sisustuksesta, väreineneen ja ideoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, tätä oli oikein mukava pohtia :-) Kädentaidot on kyllä asia joka ilahduttaa itseänikin, se on minulle sellainen rentoutuskeino kun saa tehtyä käsillään jotakin näkyvää ja pysyvää. Loistavaa vastapainoa kotihommille, siivous ym on vain hetken siinä ja kohta muisto vain :-D Itseasiassa minähän olisin ihan ammatiltanikin käsityöläinen, jos vaan oman alan töitä löytäisin :-)

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!