lauantai 20. helmikuuta 2016

Mikrosementtipohdiskelua


Me harkitaan että laitettaisi kylppärin lattiaan laattojen päälle mikrosementtipinta. Laattojen saumat alkoivat tummua voimakkaasti suihkujen alla ihan heti uutena, ja kylppäriä on jopa koneella kuivatettu kun luultiin että ne pysyy märkinä. Kävi ilmi ettei kyse ole ihan siitäkään. Sitten on kokeiltu kaiken maailman myrkyt ja saumasuojat että lattia pysyisi jotenkuten siedettävän näköisenä, mutta ei. Tummuu heti uudestaan. Jotain mätää niissä siis on, mutta kukaan ei oikein keksi että mitä. Onko laasti vain niin huokoista että se imee kaiken mahdollisen? 

Entisenä laattamyyjänä osasin pyytää jo materiaalivalintoja tehdessä, että lattiasaumojen massaan sekoitettaisi saumanvahviste joka tällä merkillä on erillisessä putelissa. Kun se ei talofirmalle jostain syystä sopinut, ehdotin että josko vaihdettaisi sitten ihan laastimerkkiä? Ei käynyt sekään, jonka toki ymmärrän kun pitää käyttää samaa järjestelmää vesieristeitä ym myöten. Noh, nyt ollaan kuitenkin tosiaan siinä pisteessä, että lattiasta joko raavitaan saumalaastit irti (jee, 5x5cm laatat ja paljon saumaa!) tai tosiaan laitetaan siihen päälle tuo pinnoite. Pinnoite olisi omaan silmään ihan ok, koska ihan aluksi haaveilin mikrosementtipintaisesta kylppäristä, mutta hieman arveluttaa kuitenkin laittaa tiivis pinta laattojen ja vesieristeen päälle. Aina sanotaan ettei kahta tiivistä pintaa saisi olla päällekkäin?

Väreistä kallistun sävyyn teräs, joka on alarivissä toinen oikealta. Mitä te olette mieltä? Sementti tulisi siis vain kylppäriin ja kenties saunaan, ja pukuhuone sekä kodinhoitohuone jäisivät vielä tälle mosaiikkilaatalle. Olisi siis suotavaa että nuo sointuisi jotenkuten yhteen. Tämä laastihomma on vain yksi "miljoonasta", meillä on ollut valitettavasti aika paljon ongelmia talon suhteen. Onneksi toistaiseksi kaikki on aina korjattu talofirman puolelta, mutta silti on tullut itselle sellainen epämukava tunne siitä että mitähän seuraavaksi. Kun jatkuvasti on jotain. Haluaisin vain saada tämän talon "valmiiksi" ja keskittää voimia vaikka pihalla olevaan keskeneräiseen varastoon. Tai ihan vaikka elämään raksan ulkopuolella? Tämä blogikin on muuttunut aika vaitonaiseksi, koska tuntuu että nämä selvittelyt on aina vähän kesken mikä missäkin vaiheessa, ja ei tee mieli keskeneräisestä asiasta kovin paljon tulla tänne urputtamaan. Nyt alkaa kuitenkin olla jo valoa tunnelin päässä, ja vain muutama juttu kesken. Ehkä siis vielä joku päivä pääsen tekemään projektistamme jonkinlaisen yhteenvedon, ruusut ja risut-tyyppisen listauksen? Ja laittamaan koko hommalle pisteen. Toki oma osuutemme jatkuu sen jälkeenkin. Sitä odotellessa, mukavaa kevään odotusta kaikille raksaajille! :-)

10 kommenttia:

 1. Entä jos vaan saumaatte päälle epoksilla? Onkohan saumoissa riittävästi syvyyttä? Vaikka ei kunnon kerrosta saa, niin ehkä hartsin imeytyminen saumaan auttaa ongelmaan..?

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saumoissa ei ole oikein tilaa, eli ne pitää kaaputtaa auki ensin. Kylpyhuoneen lattiassa on siis sama laatta kuin tässä kuvassa näkyvässä kodinhoitohuoneen lattiassakin. Lisäksi tämä korjailu menee onneksi talotehtaan piikkiin ainakin kylpyhuoneen osalta jossa ongelma siis esiintyy. Mikrosementti oli oma ehdotukseni, kun pelottaa se saumojen aukaisu ettei menisi sitten vesieristeet rikki, ja toisekseen siinä voidaan päätyä ojasta allikkoon ja kohta kuuraan taas kynnet verillä niitä saumoja. Mutta pidetäänpä mielessä tuokin vaihtoehto, kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Mä en ollut edes koskaan kuullut tuollaisesta saumojen vahvistamisesta, olipa hyvä kun sattui silmään, aina oppii uutta, harkitsen tuota kyllä itsekkin. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiva kun löysit tänne! Olen blogissassi vieraillutkin, olit aiemmin käynyt tuolla kotiblogini (Talostakoti) puolella kommentoimassa ja siitä osasin tulla :-)

   Poista
 3. Minä myös olisin ehdottamassa epoksia. Nykyinen laatta on kuitenkin kovin kaunis, ja valitettavan paljon mikrosementistä on saanut lukea laikukkaita kokemuksia. Jos pinta-ala ei ole kovin suuri, asiaantarkoitetulla saumaterällä varovasti madaltaisi nykyistä saumausta ja sitten hyväpigmenttinen epoksisauma päälle. Voihan siihen sitten edelleen myöhemmin laittaa tasoitteen ja mikrosementin päälle? Ellei halua ulkonäöllisesti ihan jotain muuta, jolloin toki mikrosementti on ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on vaan niin älyttömästi sitä saumaa, kun on 5x5 laatta, ja lattia jatkuu saunan puolelle yhtenäisenä, välissä on vain kirkas lasiovi eli näkyy. Nyt ollaan tosiaan päätymässä tuohon mikrosementtiin, haluan vain tämän(kin) asian pois päiväjärjestyksestä. Nyt kun alakerran kylppäri on kuivumassa ollut viikonverran ja ollaan käytetty yläkerrassa suihkua enemmän, olen huomannut että siellä tummuu saumat ihan samalla tavalla, tietysti kun on samaa saumalaastia... En jaksais enää.

   Poista
 4. Voi harmi, että ihan uutta joutuu heti remppaamaan ja muutenkin se että joutuu reklamoimaan on aina tympeää. Toivottavasti nyt tulee kaikki asiat lopulta kuntoon ja saatte keskittyä ihan vaan asumiseen ja elämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on. Meillä on näitä pulmia ollut valitettavasti vähän enemmänkin, mutta onneksi lähes kaikkeen on löytynyt aina joku ratkaisu. Voimia ja aikaa näihin on kyllä mennyt enemmän kuin olisi tarpeen. Jotenkin sitä niin toivoi että kun pahin raksa-aika on ohi, niin sitten saisi keskittyä jo muuhunkin, mutta toistaiseksi näihin raksa-asioihin ei ole tullut vielä oikein yhtään taukoa kun on ollut koko ajan joku juttu kesken.

   Poista
 5. Mikrosementtiä harkitaan meilläkin ja siitä tulee mielestäni todella kaunis pinta. Jos/kun aina tulee vähän liikaa sitä hommaa ja painetta, niin joskus täytyy vain ajatella, että tässä on koko loppuelämä aikaa - käydä nauttamissa jostain muusta remontin ulkopuolella ja sitten taas jatkaa - mutta onhan se välillä helpommin sanottu kuin tehty. Kokemusta löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pinta on kyllä tosi kaunis! Meillä tuo kylpyhuoneen ja saunan lattia tosiaan pinnoitettiin tuolla mikrosementillä :-) Raksauupumus on jotenkin ehkä jo väärä sana, kun ollaan asuttukin tässä jo vuosi, mutta jonkunlainen turnausväsymys silti kun ei meinaa tulla valmista ikinä. Mutta ehkä tämä tästä vielä joskus :-D

   Poista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!