maanantai 9. tammikuuta 2017

Kevättä odottavat kivet


Vuosi vaihtui, ja katseet suuntautuvat jo kevääseen ja sen takana siintävään kesään. Ulkona kevättä odottaa kiinanmuuria muistuttava kasa pihakiviä. Niitä on nyt 22 lavaa, mutta lisääkin pitäisi vielä hankkia. Kaavassa on määritelty että autopaikoilla tulee olla hulevesien takia nurmisaumaista kiveä, ja ne tuosta vielä puuttuu. Samoin reunakiviä ei ole vielä hankittu. 

Suunniteltiin miehen kanssa, että josko kahvakuulan ostaisi, ja sillä treenaisi itsensä tässä talven aikana niin kovaan kuntoon ettei kivien kantaminen tunnu enää missään? Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eli suunnittelu jatkuu edelleen :-D Näillä näkymin kiveyksen teko jää siis meille itsellemme, vaikka todella mieluusti olisin sen teettänyt jollakin ulkopuolisella. Koko piha ollaan muuten tehty itse, mutta tässä kohdassa alkaa vähän usko omiin voimiin ja ajan riittävyyten rakoilla...  Pystymmekö siihen? Saammeko kiveyksestä siistin? Vaan eipä auta, keväällä kääritään hihat! 

Sitä odotellessa, josko kuitenkin yhdet pullakahvit, ja sitten sitä kahvakuulaa hankkimaan :-)


6 kommenttia:

 1. Meilläkin on tuo vaatimus virallisissa papereissa, mutta rava sanoi että mikä vain vettä läpäisevä pinta käy. Asfaltti ei käy mutta on niitäkin tänne alueelle ilmestynyt. :D Nyt meillä on kivituhkapinta ja varmaan sellaiseksi jääkin ellei tule lottovoittoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskisikohan ne kiveyksen läpäiseväksi, jos tekee ilman niitä isompia rakoja..? Hmm. Pitääpä selvittää. Olisi paljon siistimmän näköinen jos kaikki olisi samaa kiveystä. Kivituhkaa me ei ainakaan autojen alle haluta, edellisessä talossa oli aluksi, mutta aina kun satoi vettä, oli auton kyljet puoleen väliin asti hiekassa. Sade jotenkin roiskutti hiekkaa tosi paljon. Samoin se kulkeutui sisään parketteja tuhoamaan lasten kengissä, taskuissa, jne :-D Siksi meillä on nytkin ollut se järkyttävän ruma iso sora tuossa, kun ei haluttu hiekkaa ennenkuin kivet tulee siihen suoraan päälle :-D

   Poista
  2. Kannattaa ehdottomasti kysyä. :)

   Tällaisia vastauksia sain kun asiaa kyselin syyskuussa:

   "Hei!

   Tulkintani asiasta on, että jos päällystää niin silloin käytetään betonikiviä. Eli hiekka/sepeli käyvät. Ideana on, että pinta on vettä läpäisevää ja vesi imeytyy maaperään."

   "Pintana joko betonikivi tai hiekka/sepeli on ok."

   Mä en ole huomannut mitään ongelmaa tuon tuhkan kanssa kun saatiin se hyvin tiivistettyä. Autotkin säilytetään "sitten joskus" tallissa, joten tuo toimii lähinnä ajoluiskana. :)

   Poista
  3. Joo, kiitoksia vinkistä! Betonikiveähän ne nurmisaumaisetkin on, niissä on vaan isommat raot välissä. No, katsotaan mitä sanovat :-)
   Meillä se edellisen pihan hiekka ei jotenkin tiivistynyt ollenkaan vaikka aikaakin kului, oli ilmeisesti jotenkin väärää se raokoko tms. Naapureilla oli samaa ongelmaa siellä, kun heidän ylempänä olevan pihan hiekat valui meidän pihalle sateella. Voi siis olla, että hiekka voisi toimiakin, mutta kun oma kokemus on ollut vähän huono, haluttiin ehdottomasti kiveys. Vaikka se pitäisi sitten itse latoa sen lottovoiton puutteessa :-D Autotalliahan meillä ei ole ollenkaan!

   Poista
 2. Nuo kun vetelette pihaan, niin saat unohtaa sen kahvakuulan, ostatte samantien penkin ja puntit :D Aikamoinen työmaa. Meillä on tuo sama edessä. Ei vaan olis virtaa, eikä oikein rahaakaan, mutta kovin montaa kesää en suostu kivetöntä ja nurmetonta pihaa katselemaan. Tsemppiä. Mistä nuo kivet on?

  VastaaPoista
 3. No näinhän se on Terhi. Ihan hirvee homma, pelottaa jo valmiiksi :-D
  Tilattiin kivet tuolta vanhoilta kotikonnuilta Kouvolasta, kun siellä paikallinen betonifirma myi syksyllä alennuksilla loput kivet ennen talvea.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, kiitos viestistäsi!